Mám tady hromadu podivností na novém Ubuntu. Po pár letech jsem si ho zkusil, jinak používám Win 10. První věc, kterou jsem udělal, byla ta, že jsem si chtěl rozjet Liferay 7 s Tomcatem. Tak jsem si stáhl JDK 1.8 od Oraclu, stáhl jsem si zazipovaný Liferay, úplně ten samý, co jsem si ho stahoval na Win 10, a nastala první dost divná věc při unzipu - Liferay se mi na win odzipovával dobrých 5minut. Na Ubuntu to bylo za 10 vteřin!!! WTF! Je ke stažení zde:
https://sourceforge.net/projects/lportal/files/Liferay%20Portal/7.0.5%20GA6/liferay-ce-portal-tomcat-7.0-ga6-20180320170724974.zip/downloadPotom jsem si ho zkoušel spustit příkazem catalina.sh run. Start byl za 129s, ale na Win 10 to bylo za 550s!!! WHAT THE FUCK! Dělal jsem to na jednom a totéž stroji:
i7, 8gb RAM, 120GB SByloSD
Zkoušel jsem to i na ByloWin 10 na mém desktop pc s Pentiem G4400, kde se do deploynulo za 450s!
Win 10 disk mám zašifrovaný zaudovaným Bitlockerem, Ubuntu mám zašifrovaný nějakým tím systémem co je v nabídce při instalaci. JDK mám 1.8 na obou strojích.
Dokázal by mi to někdo vysvětlit, jak je to možné? Ano, Win 10 žerou více RAM, ale když rozjíždím liferay, pořád na nich zbývá 1GB volné ram. Na Linuxu mi zbývají 4GB ram.