Vypnutný num lock a nefunkční Skype

Re: Vypnutný num lock a nefunkční Skype
« Odpověď #15 kdy: 03. 03. 2011, 20:40:05 »
Ok, orknu ten staticky linkovanej, akorát jakej je rozdíl mezi staticky a dynamicky linkovanym?

« Odpověď #16 kdy: 04. 03. 2011, 18:47:53 »
Skype jsem rozbalil do /opt, ale nemám ho v menu, jak ho tam mám teda "přibastlit"? A jak vytvořit ten symlink, protože i když je adresář usr/share/skype/sounds tak to stejně háže error že nemlže najít knihovnu libasound.so.2

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 05. 03. 2011, 01:12:29 »
Knihovnu libasound.so.2 je nutno nainstalovat, asi ten Skype neni tak staticky, jak se tvari.

Symlink: ln -s  /opt/cesta/do/skype/sounds /usr/share/skype/sounds

Podobne by bylo mozne nasymlinkovat spustitelny soubor skype nekam do adresare, kam je nastavena cesta, aby bylo mozne ho spoustet z prikazove radky. Tedy neco, jako ln -s /opt/cesta/do/skype/skype /usr/bin/skype .

Nejsem si jisty, jak ho dostat do menu. Fedoru jsem videl akorat na obrazku, ale pokud je to podobne, jako v Debianu, tak by tam mel byt adresar /usr/share/applications . Muze se na Fedore jmenovat jinak, ale pozna se podle toho, ze je v nem hafo textovych souboru s priponou .desktop. Do nej je potreba pridat soubor skype.desktop a do nej napsat:

[Desktop Entry]
Name=Skype
Comment=Skype Internet Telephony
Exec=skype
Icon=skype.png
Terminal=0
Type=Application
Encoding=UTF-8
Categories=Network;Application;

Eventuelne, pokud nebude chodit webcamera, tak jeste treba skype-v4l1-compat.desktop a do nej dat:

[Desktop Entry]
Name=Skype-v4l1
Comment=Skype Internet Telephony
Exec=env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
Icon=skype.png
Terminal=0
Type=Application
Encoding=UTF-8
Categories=Network;Application;

A pak zkusit, jestli webkamera chodi s tim druhym souborem. Oba by se mely objevit nekde v menu, pokud ne, tak by tam mel byt prikaz update-menus nebo by asi mel zabrat restart grafickeho prostredi.

Je mozne, ze bude nutno upravit cesty, pokud snad ta knihovna je jinde a ta, samozrejme musi byt nainstalovana. Jak se jmenuje balicek Fedory, nevim. V Debianu to je libv4l-0. Na ty soubory desktop je dobre nastavit prava 644 (chmod 644 soubor) a vlastnik a skupina by mely byt root (chown root:root soubor].

Jeste mozna bude dobre upravit radku Categories, pokud se kategorie jmenuji na Fedore jinak nebo pokud se skype objevi v menu nekde jinde, nez ho chci.

Pokud jsem to moc nezblbnul a na nic nezapomnel, tak by to snad melo chodit.

« Odpověď #18 kdy: 09. 03. 2011, 14:59:05 »
Zkusil jsem to, je možný, že někde dělám chybu, ale nefunguje to. Co jste mi tu radili tak nepomáhá, ale stejně díky. Spokojím se s GoogleTalk  ;) :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 09. 03. 2011, 15:46:04 »
Tak to pustte z konzole a napiste sem, co to rve.

albi

« Odpověď #20 kdy: 17. 10. 2011, 21:00:43 »
1. tipujem ze pred nastupom grubu to nie je linux ;-) (ono ani grub nie je linux, vsakze..)
2. numlockx to vie aj naopak - numlock je zapnuty ale ledka je off
S tím numlockx mám stejný problém - ledka nesvítí, ale klávesy píší písmena (a když dioda svítí, tak písmena nepíšou).