Akamaiedge.net nám blokuje web www.ebay.com

Jetset

Re:Akamaiedge.net nám blokuje web www.ebay.com
« Odpověď #15 kdy: 17. 05. 2018, 18:57:45 »
Jeste jsem chtel poznamenat, pro jistotu jsme pridali do firewallu blokovani odchozich spojeni na portu 25 na vsechny adresy s vyjimkou serveru, pres ktery jdou normalni maily. Konfigurace sendmailu je natolik slozita, ze je tezke overit, jestli tam neni nejaka skulinka, kterou by mohly nejake podvrzene divne maily prece jenom odchazet, takze je lepsi to pojistit extra.

Kovář

Re:ggle blokuje captha, zvuková rovnou ani nezačne
« Odpověď #16 kdy: 17. 05. 2018, 20:13:56 »
mě nejde projít kontrolou google captcha. mohu rozeznávat cedula značky a výlohy dozblbnutí. Když dám audio captcha, hned mi to napíše, že jsou posílané z mého PC automatizované odkazy nebo dotaz. prý Proč mě to tedy ttřeba nechá rozpoznávat ty obrázky,když mě to nikdy nepustí?

Kam si stěžovat? Jak to odlokovat
Viz výše. nevíte co s tím?

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 05. 2018, 20:46:27 »
Co poslat svou IP?

Zazil jsem neco podobneho, kdy jsem mel nastavene spatne GW a provoz sel vice cestami (bylo to na VPSce).

Ale jeste bych nejdrive proveril pocitac napr. podle https://malwaretips.com/blogs/remove-unstopweb-net/ (treba tam mas nejakou "breberku")

Pokud nebude IP na nejakem blocklistu, tak oslovit providera s dotazem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 05. 2018, 21:06:13 »
Moje ip je 81.30.8.250, jestli mas nejakou ideu jak zjistit proc je blokovana.

Jestli to nejak nesouvisi s timl, ze jr to v Italii. Ta na ebay neni moc popularni, nekteri prodejci treba narovinu pisi, ze do Ialie nic neposilaji, protoze nepolehliva posta atd. Posta je nespolehliva v tom smyslu, ze tam ukradnou, co neni na kotevnim reteze.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17. 05. 2018, 21:14:22 »
Ano, je to Italska IP - wircli8-250.ica-net.it, ale neni na zadnem velkem blacklistu - https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=blacklist%3a81.30.8.250&run=toolpage

Muze byt blokovana, prozove Italove obecne zlobi, ale jeste bych zkusil projet komp tim postupem co jsem posilal

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 05. 2018, 21:53:17 »
Zkuste https://whatismyipaddress.com/blacklist-check . Tam jste zablokovani, kde se da.

Jetset

« Odpověď #21 kdy: 17. 05. 2018, 21:55:41 »
Vilith, rekl bych ze odpovidas Kovarovi, ale Jarda tady vytahl moji IP adresu. Trochu se to prekrizilo.
Co se tyce toho, ze by ebay blokoval italske IP adresy, protoze italska posta je nespolehliva, to uz je hodne pritazene za vlasy :-). V kazdem pripade nefungoval ani ebay.it.
Kdyz uz Jarda zminil tu postu, nevzpominam si, kdy se naposledy neco ztratilo. Je pomala, to jo, je draha jak svina, ale se ztracenim problemy nebyvaji.

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 17. 05. 2018, 21:56:18 »
Aha, proto mi to nesedelo...

Jinak nemel jsem na mysli italskou postu, ale bordel, ktery obecne generuji Italove na siti (spam, hackovani webu, ...)
« Poslední změna: 17. 05. 2018, 21:59:38 od Vilith »

Jetset

« Odpověď #23 kdy: 17. 05. 2018, 21:58:39 »
Zkuste https://whatismyipaddress.com/blacklist-check . Tam jste zablokovani, kde se da.
Jestli mluvis o 81.30.8.250, tak ja tam vidim vsechno zeleny

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 17. 05. 2018, 22:31:48 »
Jestli mluvis o 81.30.8.250, tak ja tam vidim vsechno zeleny

Ja ted take. Zajimave, protoze predtim jsem tam videl skoro pulku cervenou, mimo jine i na bl.spamcop.net, ktery ted take ukazuje zelenou.

Jetset

« Odpověď #25 kdy: 17. 05. 2018, 22:53:12 »
Jediny vysvetleni je, ze ses predtim preklepl v adrese.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18. 05. 2018, 01:12:20 »
Jediny vysvetleni je, ze ses predtim preklepl v adrese.

Nepreklepl, byl to select&paste a jeste jsem to kontroloval. Vysvetleni by mohlo byt, ze mi nabidli data z nejake cache a pak, kdyz videli zajem, tak to updatovali a to dali me i vam pozdeji. Nevim.