Výše mzdy admina v Praze

ctenar

Re:Výše mzdy admina v Praze
« Odpověď #15 kdy: 16. 04. 2018, 21:40:28 »
BTW: Staci si otevrit http://www.totalservice.cz/cs/  .... specielne doporucuju z nejakyho FUPovanyho pripojeni.
Co tam máme vidět zajímavého?

Milfaus

« Odpověď #16 kdy: 16. 04. 2018, 21:53:06 »
Zbytek casu dloubes v lese zizaly a brouky?

Pokud pominu ten výkřik Trockije, tak už vím, jak to, že jsi nám ještě neumřel hlady Jardo.
Já si teda myslel, že pracuješ někde u lisu, no v každém případě dík za vyjasnění způsobu, který ti dovoluje přežít.

Ale tak jako proč ne, když ti to chutná a medvědy tu nemáme, abyste soupeřili o stejný zdroj potravy.
Vlastně jsi našel takovou tržní niku, jen se bojím, že tě stejní lidé budou schopní platit leda v "naturáliích" :-D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 16. 04. 2018, 22:18:50 »
@Milfaus: Neboj, ja masa moc nejim. Dloubu ted v zahrade, ale zizaly prehazuju o kus dal, abych je nepreryl. Pozdeji v te zahrade budu dloubat zeleninu. Ale mohl bych ti nadloubat v kompostu a pozvat te. Ostatne jsou zeme, kde zizaly normalne jedi, tak kdyz to chutna jim, tak proc ne tobe? https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2016/08/10/489302134/should-we-make-room-for-worms-on-our-dinner-plate Ostatne mi pripadaji o dost lepsi, nez jidlo budoucnosti: mouchy pestovane na hovnech z kanalizace.

Miky

« Odpověď #18 kdy: 16. 04. 2018, 22:56:03 »
Omlouvám se, že opět otevírám stokrát přehrané téma, ale není toto trochu úlet? Já jsem přespolní a měl jsem iluzi, že v Praze jsou na takové pozici lepší peníze...

- Praha – Holešovice
- senior system administrator
- Dobré platové ohodnocení
- 35 000 – 45 000 Kč

https://www.jobs.cz/rpd/1270896903/?rps=312&utm_source=jobs.cz&utm_medium=email&utm_content=agent_user_sorted&utm_campaign=system&uhash=c2d1db60eee483ad4e9ac1f83dfc9965&userIdHash=245ed043de7c88d623beb1dbcb8cb734dc619ecaa23353e9530f2cc052bc36c0
Plat na takove pozici mi pripada adekvatni, z popisu jsem pochopil, ze budes delat na smeny a resit tickety.
Nazev pozice je zavadejici.
Jediny problem je jak rikas stranka zivotnich nakladu.

offtopic:
Takova mensi uvaha z nedavneho sezeni u piva s kolegy, kteri za praci do Prahy pred par lety odesli a momentalne hodne kalkuluji zda se nevratit.

Doba kdy Praha=automaticky nejvyssi platy u jakekoliv IT pozice v CR uz tak uplne neplati. Abych to osvetlil.
Dlouhou dobu byly platove rozdily stejnych pozic tak velke,ze hodne lidi se tam stehovalo za praci protoze platova nabidka stejne pozice z Prahy vs plat na soucasne pozici byl velmi motivujici a absolutne vykompenzoval i vyssi zivotni naklady. Pominu ted aspekty jako zajimavejsi napln prace, nemoznost sehnat praci ve svem okoli apod.
Jenomze zivotni naklady rostou a porizeni vlastniho bydleni v Praze je drahe i pro cloveka s platem >100kKc hrubeho.

Takze si zacne prohlizet nabidky prace v jinych regionech vcetne toho ze ktereho odesel. Pricemz zacne zjistovat, ze prisly nove firmy, kterym chybi odbornici nebot je vysala Praha/Brno takze platove ohodnoceni se podstatne zlepsilo...

Teoreticky by mohla nastat doba, kdy nektere firmy dojdou k rozhodnuti odejit z Prahy a zamirit jinam protoze naklady jsou pro ne moc vysoke (pronajem kancelari,vyssi pozadavky na platy zamestnancu napric pozicemi,neschopnost nabidnout atraktivni plat pro nabrani novych zamestnancu z jinych regionu,atd.).

Berte to prosim s velkou nadsazkou. Je to jen takova mala uvaha co kdyby ... :-)
/offtopic

Kkt1

« Odpověď #19 kdy: 16. 04. 2018, 23:19:03 »
Ono zalezi jaky byznis delas. Pokud mas vsechny sve zakazniky v Praze a zivi te nejaky custom sw ktery supportujes onsite tak tezko budes setrit naklady sidlem v Jihlave. Pokud ale delas neco treba jako Zoner tak je ti vicemene jedno kde mas firmu, na vesnici ale tezko sezenes odborniky, tudiz naklady na nove lidi jsou relativne vyssi. Odstehovat se do Prahy z vesnice a ocekavat ze si za 2 roky poridis 200m2 byt v OV je nesmysl. Za 25k mesicne mas 70m2 nekde v sirsim centru a dalsich 100k mas na ostatni vydaje. Rozdil v zivotnich nakladech imho neni vyssi nez vyssi prijem v Praze, takze imho se to porad vyplati. Alespon pokud nedelas lopatu.

Miky

« Odpověď #20 kdy: 16. 04. 2018, 23:29:44 »
Ono zalezi jaky byznis delas. Pokud mas vsechny sve zakazniky v Praze a zivi te nejaky custom sw ktery supportujes onsite tak tezko budes setrit naklady sidlem v Jihlave. Pokud ale delas neco treba jako Zoner tak je ti vicemene jedno kde mas firmu, na vesnici ale tezko sezenes odborniky, tudiz naklady na nove lidi jsou relativne vyssi. Odstehovat se do Prahy z vesnice a ocekavat ze si za 2 roky poridis 200m2 byt v OV je nesmysl. Za 25k mesicne mas 70m2 nekde v sirsim centru a dalsich 100k mas na ostatni vydaje. Rozdil v zivotnich nakladech imho neni vyssi nez vyssi prijem v Praze, takze imho se to porad vyplati. Alespon pokud nedelas lopatu.
Pokud mas vlastni local firmu a zakazniky v okoli pak to resit nebudes. Mel jsem spise na mysli IT outsourcing centra zahranicnich firem apod.
Jak rikam byla to jen takova mala uvaha, ktera nepokryje vsemozne pripady.
Vychazela z diskuze u piva, kde chlapi v Praze maji kolem 100kKc a chteji mit vlastni RD pricemz nedavno narazili na nabidky ve svem regionu, ktere nabizeji o 25-30% mensi plat ale cena postaveni RD by byla o poznani nizsi.

brouk

« Odpověď #21 kdy: 17. 04. 2018, 13:21:19 »
Chlapi, ja ani nevstanem z postele  8) 8) 8) za menej nez 15000€ cisteho na ruku.  8) 8) 8) 8) 8)  45k CZK to je kolko 400€?

Takze 1500€ ti staci na necele 4 dny. Zbytek casu dloubes v lese zizaly a brouky?
Zbytek casu zije z 13500€. ;D

dsafl

« Odpověď #22 kdy: 17. 04. 2018, 14:11:13 »
tak čistě z matematického hlediska, jesltiže dostane 45k hrubá na vejplatu, tak reálně zaměstnavatele stojí cca 60k komplet měsíčně, musíme do toho započítat, že měsíc nemaká (dovolená), musím mu dát pracovní místo, musí mu být teplo, musí mít k dispozici vybavení a další milion věcí, takže hrubým odhadem 1 člověk stojí firmu minimálně 80k / měsíčně, je třeba si uvědomit, že ten člověk minimálně na sebe musí vydělat 3x, takže 80k x 3 x 12 měsíců je cca 2,8mio ročně, aby ten člověk byl pro firmu rentabilní, myslíte si, že při segmentu zákazníků, které mají je reálné, aby měli zaměstnanci větší plat?

pozice je dobrá tak pro juniora s roční praxí, který když je hodně šikovný se vypracuje a získá místo v předních českých konzultačních firmách, kde se dostane klidně na 80-100k, ale to už musí něco umět, na něco se specializovat, ale potom už to není jenom o technických znalostech, ale i o umění komunikovat se zákazníkem, plánovat si dobře svůj čas, posouvat se atd ...

j

« Odpověď #23 kdy: 18. 04. 2018, 08:21:34 »
tak čistě z matematického hlediska, ...
Jestlize dostanes 45k hrubyho, tak to mas nejakych 33k cistyho, z toho das v Praglu kdyz malo tak 15k za bydleni, dalsich rekneme 8k projis. Na vse ostatni (obleceni ...) ti zbyva 10k. Realne ses schopen rekneme 5k usetrit, kdyz opravdu setrit budes. Takze se muzes jednou rocne zajet vykoupat k mori a nezbude ti nic.

Kdyz se ti neocekavane neco podela (lednice ...) tak si pudes pucit k rodicum a more zrusis.

Na vlastni bydleni muzes pochopitelne zcela zapomenout.

A to si jeste uvedom, ze tech 45 nabizeji jako horni hranici. 35k == 26k cistyho. Pak si uvedom, ze aktualni celorepublikova prumerna mzda je +- 32kKc. Prumerna mzda v IT bude kolem dvojnasobku - rekneme 65k.

407

« Odpověď #24 kdy: 18. 04. 2018, 11:49:04 »
tak čistě z matematického hlediska, ...
Jestlize dostanes 45k hrubyho, tak to mas nejakych 33k cistyho, z toho das v Praglu kdyz malo tak 15k za bydleni, dalsich rekneme 8k projis. Na vse ostatni (obleceni ...) ti zbyva 10k. Realne ses schopen rekneme 5k usetrit, kdyz opravdu setrit budes. Takze se muzes jednou rocne zajet vykoupat k mori a nezbude ti nic.

Kdyz se ti neocekavane neco podela (lednice ...) tak si pudes pucit k rodicum a more zrusis.

Na vlastni bydleni muzes pochopitelne zcela zapomenout.

A to si jeste uvedom, ze tech 45 nabizeji jako horni hranici. 35k == 26k cistyho. Pak si uvedom, ze aktualni celorepublikova prumerna mzda je +- 32kKc. Prumerna mzda v IT bude kolem dvojnasobku - rekneme 65k.

Tesat do kamene.

Nasledujici text je sarkasmus:
Nebo zi jako pes s 5 cizima lidma =5k uspora na ubytku.

Nos si svacinky jak do skoly = 4k uspora.

Hned mas 9k usporu, k tomu tech 5 co spocital “j” =14k. Zadny more, zadny vylety a za rok mas 168k.

No a za 5 let mas zaklad na celozivotni hypo nekde kde davaj lisky dobrou noc.

Jenda

« Odpověď #25 kdy: 18. 04. 2018, 11:58:24 »
Nebo zi jako pes s 5 cizima lidma =5k uspora na ubytku.

Ubytování s 5 cizíma lidma stojí 10k měsíčně? Asi mluvím o nějaké jiné Praze než ostatní diskutující?

kkt1

« Odpověď #26 kdy: 18. 04. 2018, 12:16:54 »
zasadni parametr je vyse prijmu. U 45k hrubeho mesicne v Praze to nebude mit clovek sam lehke. Jako nastupni plat pro juniora ok, jako plat pro senior chlapa s rodinou je to IMHO fail.

1928

« Odpověď #27 kdy: 18. 04. 2018, 13:58:42 »
dival jsem se na obrat firmy a co za bydleni si poridil jednatel -> bez hypoteky
zrejme ta hypoteka nebyla nutna protoze aktivne ojebava svoje zamestance

senior admin cehokoliv za 35k v Praze to mi prijde jako drzost

xyc

« Odpověď #28 kdy: 18. 04. 2018, 14:02:32 »
dival jsem se na obrat firmy a co za bydleni si poridil jednatel -> bez hypoteky

Průměrný nástupní plat absolventa fakulty informatiky MUNI je 45 tisíc hrubého. A to je to prosím pěkně v Brně.
https://www.fi.muni.cz/admission/reasons/alumni-job.html.cs

kkt1

« Odpověď #29 kdy: 18. 04. 2018, 14:19:00 »

Proc drzost? Je to veci dohody, nebo budeme definovat platove tabulky i v soukromem sektoru? Pro nekoho plat nemusi byt dulezity. Mel jsem kolegu, ktery mel 8 let ten samy plat protoze nemel chut si rict o vice. Bavila ho prace. Ze vsichni kolem vydelavali 5x vice penez ho taky nestvalo.