Nový objev ve funkcionálním programování

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
Re:Nový objev ve funkcionálním programování
« Odpověď #90 kdy: 19. 04. 2018, 18:24:09 »
Dobře. Žádný "lift" tam není, na tom se určitě shodneme.
A v čem je teda ta moje chyba? Psal jsem, že tam nějaký lift je?
Kdo psal tohle?
Citace
Ani tohle jste nechytil. Neřekl jsem, že bind liftuje, ale že v rámci fce, kterou přijímá jako parametr, se "běžná hodnota" "liftuje" (pro experty: mikturuje frkodrťákem) do monády.
Paradoxně naopak právě bind “liftuje”, takže ono to tvrzení je přesně naopak.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #91 kdy: 19. 04. 2018, 18:27:18 »
Pak je tedy asi lepší je nepsat, aby nebylo z čeho vybírat ;)
Chceme se teda bavit jako dospělí lidi, nebo ne?
Proč tak najednou? :)

« Odpověď #92 kdy: 19. 04. 2018, 18:33:09 »
Kdo psal tohle?
Citace
Ani tohle jste nechytil. Neřekl jsem, že bind liftuje, ale že v rámci fce, kterou přijímá jako parametr, se "běžná hodnota" "liftuje" (pro experty: mikturuje frkodrťákem) do monády.
Takže vy nemyslíte "lift", ale výraz "hodnota je liftována". Ok. Co je tam teda za chybu?

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #93 kdy: 19. 04. 2018, 18:40:22 »
Kdo psal tohle?
Citace
Takže vy nemyslíte "lift", ale výraz "hodnota je liftována". Ok. Co je tam teda za chybu?
Že se v té funkci z příkladu žádná hodnota neliftuje. Naopak když se podívám na definici bindu, tak tam se liftuje, jak ostatně přímo plyne z toho odkazu na wiki.haskell.org.

« Odpověď #94 kdy: 19. 04. 2018, 18:41:33 »
Že se v té funkci z příkladu žádná hodnota neliftuje.
Můžu poprosit o definici toho, čemu říkáte "hodnota se liftuje"? Přesnou, matematickou.

« Odpověď #95 kdy: 19. 04. 2018, 18:43:56 »
Výborně, tak přece jenom se nakonec snad dostaneme k normální diskusi, super! Možná by ještě pomohlo zmírnit ten nadřazený tón (nám to přijde triviální, ale ty to nedáváš) a dostaneme se skutečně na rovinu diskuse dospělých lidí.

Možná by sis měl zamést před vlastním prahem. X-tou stránku se do nich navážíš (a chováš se tak běžně, viz naše diskuse o JS aj.), urážíš je a přitom jsou (minimálně Idris) konstruktivní a slušní. Tak se přestaň chovat jako trotl a diskutuj na úrovni, kterou se tváříš, že vyžaduješ. Prospěje to celýmu rootu. Dík :)

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 19. 04. 2018, 18:48:30 »
Že se v té funkci z příkladu žádná hodnota neliftuje.
Můžu poprosit o definici toho, čemu říkáte "hodnota se liftuje"? Přesnou, matematickou.
Ano. Viz https://wiki.haskell.org/Lifting. Hodnota se liftuje (je liftována, snad se shodneme, že to je to samé, i když to zní strašně), když se na ni zavolá lift0 (definice v tom odkazu).

« Odpověď #97 kdy: 19. 04. 2018, 18:51:34 »
a přitom jsou (minimálně Idris) konstruktivní a slušní.
První(!) v-ův příspěvek:

tak když se vám nad tím nechce dumat, tak se k tomu ani nevyjadřujte a aspoň si nastudujte co je "lift"
Takhle začít diskusi považuješ za konstruktivní nebo slušný, oboje nebo ani jedno?

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #98 kdy: 19. 04. 2018, 18:52:02 »
Výborně, tak přece jenom se nakonec snad dostaneme k normální diskusi, super! Možná by ještě pomohlo zmírnit ten nadřazený tón (nám to přijde triviální, ale ty to nedáváš) a dostaneme se skutečně na rovinu diskuse dospělých lidí.
Možná by sis měl zamést před vlastním prahem. X-tou stránku se do nich navážíš (a chováš se tak běžně, viz naše diskuse o JS aj.), urážíš je a přitom jsou (minimálně Idris) konstruktivní a slušní. Tak se přestaň chovat jako trotl a diskutuj na úrovni, kterou se tváříš, že vyžaduješ. Prospěje to celýmu rootu. Dík :)
Trefné. Ale třeba ta diskuse nakonec přece jen nějak půjde.

« Odpověď #99 kdy: 19. 04. 2018, 19:04:02 »
Hodnota se liftuje (je liftována, snad se shodneme, že to je to samé, i když to zní strašně)
Ano, na tom se shodneme, "prádlo se pere" a "prádlo je práno" má stejný význam.

Hodnota se liftuje, když se na ni zavolá lift0 (definice v tom odkazu).
To není korektní definice. Chtěl jste říct "Hodnota se liftuje právě když se na ni zavolá lift0"?

Pokud ne, zkuste to jinak.

Otázka zůstává: V čem byla ta moje domnělá chyba?

« Odpověď #100 kdy: 19. 04. 2018, 19:15:18 »
Takhle začít diskusi považuješ za konstruktivní nebo slušný, oboje nebo ani jedno?

Asi nemá smysl reagovat, ale nedá mi to. :)

1) Nezačal diskuzi, reagoval na probíhající diskuzi a (minimálně) nepřesnosti v ní.

2) Jako hodně neslušné vidím třeba

A Vy, kdybyste nebyl pustý onanista, tak byste chápal, že slova se často nepoužívají jenom v jednom konkrétním úzce definovaném smyslu, ale občas i v nějakém smyslu analogickém.

Například slovo "kruh" se používá ve striktním matematickém smyslu i v různých volných analogiích, např. "rodinný kruh".

...a světe div se, je to tak i se slovem "to lift". Pro demonstraci uveďme např. https://wiki.haskell.org/Lifting_pattern

Q.E.D.

Tímto s dovolením končím. Nemám potřebu se dále účastnit Vaší onanie. Je to prima zábava, ale myslím, že patří do soukromí.

Děkuji vřele za pochopení.

P.S. Tohle fórum jde vážně z kopce, normálně už se tady nedá diskutovat vůbec o ničem. Je to tady samý troll, onanista, troll, onanista. Jediná výjimka jsou některý témata, kde jsou dva onanisti vedle sebe.

...což je zvláštní, protože na jednu stranu se přesně nevyjadřuješ (čemuž se nedivím, toto není nejjednodušší látka), ale na stranu druhou po druhých to vyžaduješ nebo kvůli tomu shazuješ (a překrucuješ) jejich příspěvky (viz poslední reakce na @Idris). :)

A všimni si, že netvrdím, že to někdo nedělá tobě nebo tak. Jen ostatní nekáží vodu a nepijí víno. A to nemám rád. :) Tak to prosím vem a zkus jít příkladem.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #101 kdy: 19. 04. 2018, 19:16:42 »
Hodnota se liftuje, když se na ni zavolá lift0 (definice v tom odkazu).
Chtěl jste říct "Hodnota se liftuje právě když se na ni zavolá lift0"?
Nechtěl.
V čem byla ta moje chyba?
Protipříkladem bylo vyvráceno, že ve funkci předávané bindu musi být jakýsi lift. Teď by zase mohl převzít štafetu v, i když vlastně už není co dodat. No nic, Zeman taky nepřiznal, že ten Peroutkův článek o Hitlerovi neexistuje, a svět se nezbořil. Root se nezboří kvůli nějakému tvrzení o bindu a liftu (aspoň teda doufám). Třeba je ten lift “vlevo dole” :)

ava

« Odpověď #102 kdy: 19. 04. 2018, 19:35:02 »
Nj, taky už dlouho pozoruju, že když se v diskuzi objeví Prýmek, velice často diskuze začně sklouzávat ke slovíčkaření a nekonečném rozebírání "co kdo kdy přesně řekl a jaký byl skutečný význam toho co řekl", místo aby se diskuze tak nějak normálně konstruktivně ubírala dopředu jako u lidí co si chtějí navzájem pomoci a někam se posunout. Nevím co je to za zvláštní auru, ale když mám chuť se nasrat, přečíst pár jeho příspěvků funguje vcelku spolehlivě..

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 19. 04. 2018, 19:38:57 »
Tohle fórum jde vážně z kopce, normálně už se tady nedá diskutovat vůbec o ničem. Je to tady samý troll, onanista, troll, onanista. Jediná výjimka jsou některý témata, kde jsou dva onanisti vedle sebe.
...což je zvláštní, protože na jednu stranu se přesně nevyjadřuješ (čemuž se nedivím, toto není nejjednodušší látka), ale na stranu druhou po druhých to vyžaduješ nebo kvůli tomu shazuješ (a překrucuješ) jejich příspěvky
Takovým stylem vedení diskuse dotyčný většinou maskuje neznalosti nebo nejistotu (resp. obojí). Asi by mělo jít (bohužel jako v současné české politické diskusi) především o základní slušnost a etiku, tj. neurážet, neponižovat, přiznat chybu nebo neznalost. Ale jak je vidět, nakonec se neomalenost a hulvátství přece jen obrátí proti těm, co základní pravidla chování nedodržují - v politice i na Rootu.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #104 kdy: 19. 04. 2018, 19:44:07 »
Nj, taky už dlouho pozoruju, že když se v diskuzi objeví Prýmek [...] Nevím co je to za zvláštní auru, ale když mám chuť se nasrat, přečíst pár jeho příspěvků funguje vcelku spolehlivě..
Mně tedy k navození tohoto stavu mysli (nas...) stačí někteří z českých politiků a na Rootu bych se mu naopak rád vyhnul.  :(