Odstranění popředí (větve, dráty plotu, ) z série fotek mírně posunutých

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Odstraňování stromů je jednoduché, to zvládnete i v css, nebo Blenderu, vyfotíte fotku se stromem, ...

Take lze pouzit motorovou pilu.

Kit

m.

Chudák medvěd, ten dopadl.

Jo, medved zabira pomerne velkou cast plochy, ale draty nebo plot, budou podstatne min narocny ukol.

romanz

doufam ze autor dotazu z odpovedi pochopil ze nic jednoduchyho co by to retusovani udelalo za nej neexistuje.
Pochybuju z to jde rozume zautomatizovat, zvlast uzivatelem ktery o problematice nic nevi..

xxxxx

Někde jsem viděl ukázku na odstranění turistů za použití více fotek a pokud si pamatuji, tak právě NEbylo třeba fotit z jednoho místa (ani dlouhou expozicí). V hlavě se mi míhá obrázek opery v Sydney či něco podobného. Na více si nevzpomínám, ani na netu jsem nic nenašel.

GPS

Někde jsem viděl ukázku na odstranění turistů za použití více fotek a pokud si pamatuji, tak právě NEbylo třeba fotit z jednoho místa (ani dlouhou expozicí). V hlavě se mi míhá obrázek opery v Sydney či něco podobného. Na více si nevzpomínám, ani na netu jsem nic nenašel.
To bude zrejme toto - https://www.imaging-resource.com/news/2018/03/28/how-to-remove-people-from-photographs-of-crowded-locations - nicmene se bavime o placenym reseni.

xxxxx

No, našel jsem jen něco na styl HDR (není to to, co si pamatuji).
http://hugin.sourceforge.net/docs/manual/Align_image_stack.html
Nezkoušeno. Volba -a by mohla zarovnat obrazy (možná i bez dalších blend efektů)?

Už vážně nevím, kde to bylo. A ano, připouštím, že to mohlo být i placené, ale právě Photoshop ani žádný jiný "velký komerční" program to nebyl (to mne na tom tenkrát zaujalo). Proto si pamatuji. Ale nemohu dohledat :-(

P.S.: Nějaké nástroje na HDR by mohly pomoci. Vlastně musí dělat během prvních kroků to, co tazatel potřebuje. Jen ten konec je jiný.

Kkt1

Odstranit pohybujici se objekty dokaze vicero editoru, neni to zadna magie, proste se veme pozadi z jineho obrazku. Odstranit nepohyblive objekty, treba sloupy, je temernemozne protoze za ne z principu nevidite. Kdyz se posunute s objektivem, tak za ne treba budete videt, ale dochazi k problemum vyplyvajicich z posunu, tudiz to neni tak snadne.

Kkt1

No, našel jsem jen něco na styl HDR (není to to, co si pamatuji).
http://hugin.sourceforge.net/docs/manual/Align_image_stack.html
Nezkoušeno. Volba -a by mohla zarovnat obrazy (možná i bez dalších blend efektů)?

Už vážně nevím, kde to bylo. A ano, připouštím, že to mohlo být i placené, ale právě Photoshop ani žádný jiný "velký komerční" program to nebyl (to mne na tom tenkrát zaujalo). Proto si pamatuji. Ale nemohu dohledat :-(

P.S.: Nějaké nástroje na HDR by mohly pomoci. Vlastně musí dělat během prvních kroků to, co tazatel potřebuje. Jen ten konec je jiný.
Hugin umoznuje odstranit pohybujici se objekty, funguje to stejne u mnozstvi dalsich produktu (treba autopano giga pro).

CoffeeMan

Mně se to fakt zdá jako trolý dotaz. Asi jako jak mám odstranit hovno od psa foukáním.

Na to je potřeba Ai. Založte si firmu, sežeňte miliardu kapitál a pak si to napiště znovu. A nebo holt budete muset vzít mozek a ruce a udělat to ručně.

xxxxx

Odstranit nepohyblive objekty, treba sloupy, je temernemozne protoze za ne z principu nevidite. Kdyz se posunute s objektivem, tak za ne treba budete videt, ale dochazi k problemum vyplyvajicich z posunu, tudiz to neni tak snadne.
Aha, pravda, děkuji. Omlouvám se. Slepá cesta.

Vlastně, pokud se posunuté fotky opravdu dobře zarovnají, tak tam ty předměty budou na stejném místě. Pokud bychom fotili někde mnohem dál, tak už to zarovnat nepůjde, krom objektů opravdu na míle daleko, ale kopmplet celé popředí by bylo jiné, i se chtěnými objekty. Takže automatem nejde poznat, co je chtěné a co nechtěné.