Bojkot letního času

i

Re:Bojkot letního času
« Odpověď #30 kdy: 25. 03. 2018, 21:49:09 »
Já naopak podporuju zavedení letního času natrvalo, po celý rok  8)
Ano, já lobuji za letní čas, je déle světlo po práci. Bubu bojkotovat čas zimní.

Navrhuji zavést celosvětový jednotný bezpásmový čas, kde by den měl 10 hodin a hodina  100 minut.
To NEEEE !!!! Já chci 64 vteřin do minuty, 64 minut do hodiny a 16 hodin do dne, 32 dní do měsíce a 16 měsíců do roka.
Přestavte si jak se zjednodušší operace s časem, stačí vymaskovat a posunout.

Ravise

• 113
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 25. 03. 2018, 21:50:40 »
Co s tim vsichni mate? Jeste ze ten letni cas takhle je. Fakt nehodlam v lete mit svetlo po 3. hodine a tmu kolem 21.

Takže místo toho, aby pevný byl nějaký přírodní okamžik, si jako pevný vybereme naprosto náhodný a umělý bod na hodinkách a všechno budeme ohýbat podle toho (plus to dvakrát za rok přehodíme). Fakt řešení.

i

« Odpověď #32 kdy: 25. 03. 2018, 21:53:05 »
Já naopak podporuju zavedení letního času natrvalo, po celý rok  8)
Ano, já lobuji za letní čas, je déle světlo po práci. Bubu bojkotovat čas zimní.

Navrhuji zavést celosvětový jednotný bezpásmový čas, kde by den měl 10 hodin a hodina  100 minut.
To NEEEE !!!! Já chci 64 vteřin do minuty, 64 minut do hodiny a 16 hodin do dne, 32 dní do měsíce a 16 měsíců do roka.
Přestavte si jak se zjednodušší operace s časem, stačí vymaskovat a posunout.

Jo a první den v měsíci musí být nultého a první měsíc v roce také nultý !!!!!
To by bylo krásné.

JSH

« Odpověď #33 kdy: 25. 03. 2018, 23:06:46 »
Co s tim vsichni mate? Jeste ze ten letni cas takhle je. Fakt nehodlam v lete mit svetlo po 3. hodine a tmu kolem 21.
No pravda, ještě bys měl půlnoc v půlce noci. ::)

Kiwi

« Odpověď #34 kdy: 25. 03. 2018, 23:17:28 »
Já chci, aby v létě bylo o půlnoci ještě světlo. A chci a chci a chci! Proč nemůže být v létě světlo o půlnoci? Těch túristů co bychom na to nalákali, už by nemuseli jezdit do Petrohradu. Je to přitom tak snadné - posuneme čas o 4 hodiny dopředu. A toho světla co si užijete po práci! Protože přece posunování hodinek dopředu zázračně vyčarovává čas navíc.

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 25. 03. 2018, 23:36:05 »
... Bubu bojkotovat čas zimní.
Tak ten snad bojkotuji uplne vsichni, to byl fakt omyl. A proto pouzivame jen "stredoevropsky cas", t.j. standardni pasmovy cas, a "stredoevropsky letni cas".

K veci: Taky nesnasim ty casovy posuny.
« Poslední změna: 25. 03. 2018, 23:40:17 od kmarty »

i

« Odpověď #36 kdy: 26. 03. 2018, 08:42:56 »
... Bubu bojkotovat čas zimní.
Tak ten snad bojkotuji uplne vsichni, to byl fakt omyl. A proto pouzivame jen "stredoevropsky cas", t.j. standardni pasmovy cas, a "stredoevropsky letni cas".

K veci: Taky nesnasim ty casovy posuny.

Myslel jsem i ten středoevropský. Více mi vyhovuje když je ráno déle tma a večer déle vidět.
V zimě by sice svítalo daleko později, ale to by snad tolik nevadilo.

Kit

« Odpověď #37 kdy: 26. 03. 2018, 10:33:22 »
Čas bych úplně zrušil.

nobodys

« Odpověď #38 kdy: 26. 03. 2018, 12:21:36 »

Takže místo toho, aby pevný byl nějaký přírodní okamžik, si jako pevný vybereme naprosto náhodný a umělý bod na hodinkách a všechno budeme ohýbat podle toho (plus to dvakrát za rok přehodíme). Fakt řešení.
[/quote]

no jo no...aspon jedna konstanta a i tu zrusime....a posuneme +- hodina ... :P

Hmmm

« Odpověď #39 kdy: 26. 03. 2018, 12:46:27 »
Také se Vám dnes zdálo, že jste nějak zaspali? Omyl! Opět se měnil čas, stále trvající přežitek z roku 1979. Nemyslíte, že už toho bylo dost?! Na jednu stranu nás stát a společnost nutí dodržovat nějaké nesmyslné přestupné vteřiny...
Ok, tu som prestal citat.

Sorry kamo, ale pokial nechapes priestupnu sekundu, tak o com sa chces v tejto teme bavit? Ta nie je nezmyselna alebo vymyslena, ale vychadza z rotacie Zeme, ktora sa nepyta na tvoj nazor. Prekvapujuco.

Rovnako sa na tvoj nazor nebudu pytat institucie a zvysok sveta ak ide o posun casu na letny cas. A pokial nechapes ani to, ze bojkotom vytvoris problemy len sebe a par dalsim pomatencom, tak... Im urcite neuskodis tym, ze budes vsade meskat hodinu. No neviem ci je sa o com bavit.

Hodináček

« Odpověď #40 kdy: 26. 03. 2018, 13:03:56 »

Já navrhuji posunout teplotní stupnici o 10 stupňů. Natrvalo, po celý rok. 8)
Nohoru nebo dolu?
Má osobní preference by byla dolu a to na imagární ose

PS: co znamená, když se řekne, že někdo šel na hodinu[/u]?

Honza

« Odpověď #41 kdy: 26. 03. 2018, 13:39:04 »
Také se Vám dnes zdálo, že jste nějak zaspali? Omyl! Opět se měnil čas, stále trvající přežitek z roku 1979. Nemyslíte, že už toho bylo dost?! Na jednu stranu nás stát a společnost nutí dodržovat nějaké nesmyslné přestupné vteřiny, přestupný 29. únor pro kompenzaci +- 8 hodin ročně a na stranu druhou klidně posune čas o hodinu dopředu, aby nám pak tu czizenou hodinu stejně na podzim vrátili, aniž by bylo něčeho pozitivního dosaženo!

Proto navrhuji zahájit BOJKOT ZMĚNY ČASU! Všichni si na počítačích, noteboocích a mobilech posuňte čas zpět na Náš čas, hanlivě totalitářema zvaný zimní. Administrátoři, pranic neváhejte nám vrátit Náš čas i na serverech! Java-meni, neváhejte do všech zdrojáků na githubu poslat patch Date date = new Date(System.currentTimeMillis() - 24 * 60 * 60 * 1000L);. Hrdobče, neváhej si v appstoru koupit drahou aplikaci na změnu času! Admistrátoři serveru root.cz, neváhejte u všech příspěvků od 3:00 hodin UMĚLÉHO času odečíst jednu hodinu!
Tentokrát to bude REVOLUCE, která osvobodí Náš starý dobrý čas z područí setrvačnosti starých umělých tradic a vrátí ho do měst, vesnic a ulic, kaváren a hospod, zkrátka všem spravedlivým a poctivým lidem, kterým ho neváhali ukrást! Každý má nárok na Náš poctivý zimní čas!

Připravte se, pozor, TEĎ!!!

#Nas_cas
Sám jsi bojkot!
Poctivý zimní čas? Chceš mít koncem srpna tmu v 19 hod? Zamysli se.

Inkvizitor

« Odpověď #42 kdy: 26. 03. 2018, 14:31:12 »

Sám jsi bojkot!

Kdyz Ti vadi, ze je brzo tma, vzdycky si muzes privstat nebo rozsvitit.

Honza

« Odpověď #43 kdy: 26. 03. 2018, 15:07:29 »

Sám jsi bojkot!

Když Ti vadí přechod na letní čas a zpět, vždycky si můžeš přehodit budík o hodinu dopředu a zpátky...

https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/praha/praha-324/astro/?kalendar=slunce&mesic=8&rok=2018

Inkvizitor

« Odpověď #44 kdy: 26. 03. 2018, 15:08:30 »

Sám jsi bojkot!

Když Ti vadí přechod na letní čas a zpět, vždycky si můžeš přehodit budík o hodinu dopředu a zpátky...

https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/cz/praha/praha-324/astro/?kalendar=slunce&mesic=8&rok=2018

Blbejsi odpoved Te nenapadla?