Jak zabránit facebooku šmírování kliknutím (i pravým, bez "akce") na odkaz?

goosk

Když jsem na facebooku a kliknu na odkaz pravým tlačítkem (o levém ani nemluvím, to přepisuje originální link), a kontextové menu  sukončím, vidím, stane se https://www.facebook.com/ajax/bz  a query sting nějaý lick_logger, děje se tak i s usersccriptem fbpurity, to je nesláýchané!

Jak tomu zabránit? Co když dané url /bz je i k dalším věcem, které jsou užitečné? A zadruhé, jak zabránit přepisování atributu href?

goosk

A existuje nějaká  verze facebooku (nemyslím podělané aplikace, na to bych musel mít androidy a emulátor nechci rozjíždět, abych se podíval na facebook), která funguje i bez javascriptu? něco jako m.?

:o
A co takhle na ten šmírovací shit nelézt?

goosk

V zásadě ultimátní řešení, ale má jednu vadu na kráse, že se na facebook nedostanu. Myslím se, že se tomu říkát vylít s vaničkou i mozek....

vw

V zásadě ultimátní řešení, ale má jednu vadu na kráse, že se na facebook nedostanu. Myslím se, že se tomu říkát vylít s vaničkou i mozek....

Naopak to znamená mozek použít. Pokud ksichtkniha parazituje na informacích, které jí člověk nedobrovolně dává, tak je jednoduše od člověka nedostane a má po ptákách.

Pro mě je jediné smysluplné řešení ksichtknihu nepoužívat a snažit se hledat alternativní formy komunikace. Ano, člověk přijde o některé výhody, ale pro mě to je vyvážené nevýhodami, které ksichtkniha má.

hledačpráce

Když jsem na facebooku a kliknu na odkaz pravým tlačítkem (o levém ani nemluvím, to přepisuje originální link), a kontextové menu  sukončím, vidím, stane se https://www.facebook.com/ajax/bz  a query sting nějaý lick_logger, děje se tak i s usersccriptem fbpurity, to je nesláýchané!

Jak tomu zabránit? Co když dané url /bz je i k dalším věcem, které jsou užitečné? A zadruhé, jak zabránit přepisování atributu href?
Jediné řešení je nepoužívat pro klikání na odkazy a ty stránky otevírat rovnou. Já facebook mám a přez ně otevřu tak jednu stránku za měsíc a to ještě omylem.

goosk

Otevírat rovnou vím jak myslíš asi účelem, ale jak technicky? že ručně přepíšeš adresu, když je do 15 znaků? Ale když má 50 znaků?, dá se použít Inspektor elementů a kopírovat href hodnotu, což dělám, ale je to zkrátka otravné.

Existuje nějaké rozšíření nebo browser s funkcí, který by:
1) umožnil zablokovat manipulaci s hodnotou href odkazů? Protože ne všechny systémy zkracovačů/sledovačů  mají při načtení dokumentu/ vytvoření DOM s odkazem neotrávaný link  v href.
2) Zkopíroval / otevřel link s původní hodnotou href (protože to dělá tak vyčůraně, že na začátku má odkaz přimý link, po eventu kliknutí se link přepíše a otrávený link otevře/zkopíruje a po skončení kliknutí vrátí zpět na přímý, aby dumavý uživatel měl menší šanci to zjistit). Tedy aby to obešlo eventy.
3) Umožnil upozornit / pročistit vybraný link , pokud je už od začátku rovnou infikovaný šmírovačem (za podmínky, že hodnota přímého odkazu je součástí otráveného linku v "nezašifrované" formě, maximálně zakódované podle encodeURIComponent)

Ale nikde nepíšu, zda mám účet na facebooku.
 Takže mi je jedno co si s těmi informacemi dělá (blokuji 3rd party srágory napojené na facebook a nepoužívám uchování cookies na delší dobu a měním user agenty, používám virtual pc), takže jediné, co "mu dám" nedobrovolně (záleží na úhlu posouzení, bez IP jaksi http nejde a přes anonymizér to je pomalé takže v tomto směru IP dobrovolně) za informaci, je IP.