Hele já si nemyslím, že tomu musíš věnovat nějak moc času. Mám vlastní profesní web, kde jsou technologie co dělám, několik článků na blogu, odkazy na stackoverflow, odkazy na linkedin, odkazy na github. A věnuji tomu hodinu měsíčně, a podle mě to stačí, už tou hodinou měsíčně se posuneš před 90% kandidátů.
Stačí na blogu zveřejňovat krátké myšlenky, úryvky kódu a to komentovat. Sem tam něco odpovědět na stackoverflow, a nebo třeba nějaké vlastní udělátko zveřejnit na githubu, prostě dát si do kalendáře čas 1-2 hodiny měsíčně, a to pravidelně dělat, za 2 roky v práci to máš nějakých 24-48 hodin práce na vlastní sebepropagaci, a to poměrně stačí, alespoň to řekne potencionálnímu zaměstnavateli více než 2 stránkové CV.
Podle mě účel nějaké té sebepropagace je jenom stejně "strčit nohu mezi dveře" a dostat se na pohovor.
Nikdo nemá čas kompletně procházet 10ti stránkové CV s milionem řádků na open source projektu. Ono už z toho, jak se člověk prezentuje, a co píše do CV lze vyčíst ledascos, když jsem procházel CV, tak jsem kolikrát viděl třeba toto
Expert na VMWare ESX (vytváření virtuálních mašin, změna velikosti RAM, přidávání CPU)...
A když už si třeba tohle přečteš v CV, tak je jasné, jak je ten člověk marnej... Naopak pak jsou lidi, kteří píší krátce a napíší:
VMWare ESX (iSCSI, cluster, HA, Symantec backups) a najednou vidíš velmi jednoduše, že ten člověk tomu rozumí a ani tam nenapsal slovo expert...
Ono prostě stačí zveřejnit pár ukázek kódu s komentáři, a člověk hned získá představu, na jaké úrovni asi seš. Stejně tak stačí rozumě sepsat CV, aby dávalo hlavu a patu, a je to v pohodě.
Není to o množství. Já mám na svém blogu 10 článků, CV na 2 stránky a pozvou mě téměř na každý pohovor kam se přihlásím.