Odpoved od nekoho kdo se elektronikou opravdu zivi:
Ahojte. Momentálně studuji VŠ elektrotechnickou. Rád bych se v budoucnu živil jako vývojový inženýr elektroniky... Chtěl bych se vás zde na fóru zeptat, jak jste se vlastně učili a naučili efektivně elektroniku, jak vše funguje, jak se co dělá apod...? Knihy, video-kurzy, youtube, škola...? Co vám nejvíce pomohlo?
REVERSE ENGINEERING ... kdyz vidite jak se veci skutecne delaji. V pocatku pak knihy/casopisy (kdyz me bylo 10 mel jsem nastudovano 20 let teorie z Amaterskeho radia a ke konci zakladky jsem mel zpracovany komp se Z80. Vcetne firmware - bohuzel jen na papire - tyhle veci se dali predstavit jak funguji a to me stacilo k zabaveni.
Rád bych různé věci zkoušel, ale nic není zadarmo. Používáte nějaký software pro návrhy, simulátory? Živíte se elektronikou?
HARDWARE NENI PRO SOCKY. Kdyz na to nemas, jdi delat software, jako 99% ostatnich lidi, tam jsou prakticky nulove naklady. Pouzivame placeny soft na schemata/tistaky (Altium Designer), zatim netestuji v simulaci (takove obvody kdy je to nevyhnutne jsem nenavrhoval a ani se do toho nehrnu).
Co byste mi poradili dělat pro to, aby se ze mě stal zkušený vývojář s praxí, aby o mě v budoucnu měl někdo zájem? Děkuji.
PRAXI. Delat veci. Delat, delat, delat. Zkusenosti nelze nakoupit nebo vyhrat v loterii.
Muzu nabidnout neplacenou staz, jestli mas cas a jsi z Prahy.