Virtualizace s oVirt nebo OpenStack?

Virtualizace s oVirt nebo OpenStack?
« kdy: 05. 03. 2018, 10:05:51 »
Vážení, prosím, poraďte,
mám k dispozici obstarožní server IMB System x3200 (Intel Xeon, 8 GB RAM) a sedm desktopových PC (Inter Core Duo, 4 GB RAM) a potřeboval bych provozovat 2 instance Windows Server, úložiště typu OpenMediaVault, Radius Server a 5 až 10 instancí Win10. Co se týká HW, tak nemůžu nic prodat ani nic koupit.
  • Má smysl virtualizovat?
  • Pokud ano, pak oVirt nebo OpenStack?
Předem díky za odpovědi.
« Poslední změna: 05. 03. 2018, 11:02:17 od Petr Krčmář »

Re:Sněhurka a sedm trpaslíků -- oVirt nebo OpenStack?
« Odpověď #1 kdy: 05. 03. 2018, 10:09:02 »
Reálně bez šance, kvůli nedostatku paměti. S nějakým utrpením by to asi rozchodit šlo, ale bude to spíš lotynka se stabiliotou, než řešení.

Kkt1

Re:Sněhurka a sedm trpaslíků -- oVirt nebo OpenStack?
« Odpověď #2 kdy: 05. 03. 2018, 10:59:15 »
S dostatecne velikym swapem muzes virtualizovat klidne i 200serveru, ale jak jiz kolega rikal, kvuli nedostatku ram to bude nepouzitelne i s tim co chces. Jak se rika, z hovna bic neupletes.

Re:Virtualizace s oVirt nebo OpenStack?
« Odpověď #3 kdy: 05. 03. 2018, 20:42:23 »
Dobrá, pokud bych to tedy zredukoval na 2 WinServer, OMV, Radius, pak mám šanci?

« Odpověď #4 kdy: 05. 03. 2018, 20:48:20 »
Dobrá, pokud bych to tedy zredukoval na 2 WinServer, OMV, Radius, pak mám šanci?

Podle mě ve virtualizaci těžko. Ty parametry jsou tak nějak skoro minimum i na běh na čistém železe (byť čistě teoreticky pro WS2k8 R2 stačí i 2 GB RAM).

Kkt1

« Odpověď #5 kdy: 05. 03. 2018, 21:32:27 »
Ty 2 win nejsou nahodou pro failover AD?  :D na ten stroj s 8gb ti 1x win bude chodit bez problemu, 2x virtualni win budou rekneme tomu mene svizne. Na tech 4gb ram muzes dat omv, pripadne radius, ale nevim jake mas plany k vyuziti, tudiz ti to muze dostacovat, ale muze to byt i pain in the ass. Pro rozumnou virtualizaci mas proste malo ram.

.

« Odpověď #6 kdy: 05. 03. 2018, 22:31:01 »
Proč si z nás děláš pr.el?

JaSam

« Odpověď #7 kdy: 05. 03. 2018, 22:43:05 »
OpenStack? Heh, pobavil si. Minimalny Lab deployment je 3+1 (Compute, Controller, Storage + Director).

« Odpověď #8 kdy: 06. 03. 2018, 11:16:12 »
Má jich přece 8 to už by stačilo i na nějakou redundanci :) jakože né ten minimální deployment, který nemá ani na HA.
Nebo to jako myslel, že použije ten jeden??? :o

Příjde mi ujeté řešit nějaké železo, když v poměru k práci je jeho hodnota zanedbatelná.

OpenStack? Heh, pobavil si. Minimalny Lab deployment je 3+1 (Compute, Controller, Storage + Director).
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Kkt1

« Odpověď #9 kdy: 06. 03. 2018, 12:21:33 »
Má jich přece 8 to už by stačilo i na nějakou redundanci :) jakože né ten minimální deployment, který nemá ani na HA.
Nebo to jako myslel, že použije ten jeden??? :o

Příjde mi ujeté řešit nějaké železo, když v poměru k práci je jeho hodnota zanedbatelná.

Me to prijde takove typicky ceske, tady mame nejaky random mizerny nedostacujici HW a na nem vybudujeme nove datacentrum a jak to nas admin udela je uplne jedno, stejne ho platime a jestli mu to bude trvat dlouho neni nas problem... z toho HW co ma se urcite neco pouzit da, ale udelat tam nevimkoli virtualnich stroju s x sluzbama je proste nemozne pokud to chce realne pouzivat.

Maple

« Odpověď #10 kdy: 06. 03. 2018, 12:27:13 »
Teď jsem viděl server HP G6 2x Xeon 4 jádra, 32GB DDR3 ram za 3600,- Kč včetně nějakého řadiče a disků. Když už řešit nějakou sociální záležitost, pak vrazit 5K do železa, ať to trochu běží, dokonce i spotřeba el.energie bude lepší.

Kkt1

« Odpověď #11 kdy: 06. 03. 2018, 15:04:30 »
Teď jsem viděl server HP G6 2x Xeon 4 jádra, 32GB DDR3 ram za 3600,- Kč včetně nějakého řadiče a disků. Když už řešit nějakou sociální záležitost, pak vrazit 5K do železa, ať to trochu běží, dokonce i spotřeba el.energie bude lepší.
+1

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06. 03. 2018, 16:13:27 »

byl by nejaky kontakt na prodejce ? pripadne diky za zpravu do emailu na profilu