zkus nechat boot disk v SATA jak byl, pridat druhy disk k SAS radici, pustit Win, oni si dointalujou i ovladac na SAS disk, pak vypni Win, odeber druhej disk, pridej boot k SAS radici, odeber SATA radic...
vzdyt presne toto jsem delal
Predpokladam ze z toho disku bootujes windows. Problem je, ze tvuj BCD obsahuje cestu k puvodnimu radici/disku, tudiz kdyz pridas novy radic, system sice ovladace ma, ale hleda puvodni cestu. Pouzij budto BCDedit.exe nebo cista instalace.
Windows jsou porad Windows, virtualni PC je porad PC. Vytvor druhej disk pres SAS a az si doinstaluji ovladace pro SAS radic, ty widle na nej naklonuj (trebas clonezillou). Po klonovani to vypni, odpoj SATA disk+radic, nabootuj Win instalacni ISO, obnov zavadec (bootrec) a po restartu by ti ty widle meli nabehnout tam kde jsi je vypinal.Nemusis resit cistou instalaci, jen to zabere nejaky cas (podle rychlosti disků a mnozstvi dat).
Ahoj,chtěl bych změnit stávající StorageController ze SATA na SAS u disku kde běží Windows Server 2008 R2....díky za každy rozumný tip
Můžu se jen zeptat na konkrétní důvod / příčinu proč je to potřeba?
Citace: MasoxCZ 05. 03. 2018, 15:38:38Můžu se jen zeptat na konkrétní důvod / příčinu proč je to potřeba?1) obecne se oficiálně uvádí, že je to rychlejší2) ActiveDirectory kňučí, že má problémy s diskovou cache , nyní jsem na stávajícím SATA povolol I/O, tak uvidíme3) disk pro virtuálku je fyzicky SAS, proto by bylo vhodné díky kontroleru získat jeho výhody (moje chyba, že jsem nezvolil při instalaci)
Citace: ZAJDAN 06. 03. 2018, 07:12:56Citace: MasoxCZ 05. 03. 2018, 15:38:38Můžu se jen zeptat na konkrétní důvod / příčinu proč je to potřeba?1) obecne se oficiálně uvádí, že je to rychlejší2) ActiveDirectory kňučí, že má problémy s diskovou cache , nyní jsem na stávajícím SATA povolol I/O, tak uvidíme3) disk pro virtuálku je fyzicky SAS, proto by bylo vhodné díky kontroleru získat jeho výhody (moje chyba, že jsem nezvolil při instalaci)Aha. No já bych to zkusil tak, že bych přidal SAS řadič, na něj virtuální disk na tom SAS disku, ten hodil pod Windows do SW zrcadla s původním systémovým diskem, po jeho dokončení editace boot.ini aby ukazoval na ten SAS, shutdown, SATA detachnout a řadič smazat, restart, a mělo by to běžet, akorát to napřed bude řvát že máš rozbitý zrcadlo, který pak stačí zrušit.Ale napřed to samozřejmě zkus na testovacím stroji vedle.