No a jak ideálně bych se chtěl živit? Rád bych si určoval, na čem chci dělat (ale když už si něco zvolím, tak pochopitelně ode mě bude očekáváno, že to dotáhnu do konce, to respektuji)
O tom, co se bude vyvíjet, rozhoduje management (obchodníci, nadřízený,....). Ty se jenom dozvíš, co máš udělat. Takže buďto budeš šéf a budeš si určovat, na čem se bude dělat, nebo budeš dělat na tom, co dostaneš befelem.
a ideálně bych si chtěl pracovní dobu z 90% volit sám.
Tak to máš druhý problém, vrať se na zem. vývoj není jenom o psaní kódu, ale i o testování, komunikaci s managementem, podpoře produktů, školeních, jednání se zákazníkem,... To do 10% nenarveš, kdbys na přirození skákal.
Důležité také pro mne je, aby mě projekt, nebo práce nějak posunovala v dovednostech, abych si rozšířil své znalosti a také, abych uplatnil i svoji tvořivost (žádné slepence kódu z internetu (stackoverflow,...), ale musím trochu něco vymyslet i já).
To se bát nemusíš, nemáš praxi a máš v hlavě jenom trochu teorie, tebe posune i to lepení kódu. nejvíc se ostatně naučíš čtením cizího kódu. Uvidíš věci, který by tě nenapadly a stejnou věc z deseti různých úhlů. Za pár let se už můžeš samostatně rozhodovat, který postup je nejlepší.
Vím, že moje podmínky jsou dost náročné, ale důvod, proč zakládám toto téma je, abych si zjistil, zda ve skutečném životě mám šanci s těmito podmínky jako "cucák téměř bez praxe" uspět. Představa možná působí naivně, nicméně si myslím, že na tom můžou vydělat obě strany za předpokladu, že já svoji práci budu dělat dobře.
Zaměstnavatel na tvojí práci vydělá, pokud bude rychlejší a lepší než konkurence. Takž bych chtěl vidět někoho, kdo ti zaplatí za to, že ty se rozhodneš něco dělat, místo zprasenýho frameworku si to napíšeš do poslední řádky a po pěti letech zjistíš, že lepič od komkurence tě o 4,5 roku předběhl a má už 85% trhu. Na čistotu řešení a kódu se nehraje, na to je pokoutný refaktoring při údržbě projektu.