Windows File Indexing - NTFS

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Re:Windows File Indexing - NTFS
« Odpověď #15 kdy: 25. 02. 2018, 16:32:34 »
Aha, rozumím. Podle mě by mělo jít zařadit do domény i ten WS2008, bez nutnosti migrovat na Windows.
Na druhou stranu, za licenci a CAL už zaplatíte stejnou cenu, ať už doménu přesunete nebo ne. Tak proč se trápit a nepřejít rovnou na Windows kompletně?
protože jsem Linuxák, je mi ten svět příjemnější
Licenci na WinServer2008 máme již z minulosti + 5CAL
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #16 kdy: 25. 02. 2018, 16:34:53 »
protože jsem Linuxák, je mi ten svět příjemnější
Licenci na WinServer2008 máme již z minulosti + 5CAL

To chápu, ale to se moc nehodí do prostředí s Windows stanicemi.
Windows Search na WS2008 bude už dost prehistorie z dnešního pohledu, trochu bych se toho bál. Nezapomeňte, že WS2008 == technologie Win Vista. Chtělo by to aspoň WS2008R2 (== technologie Win7).

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25. 02. 2018, 16:36:53 »
....
presneji je to 2008 R2 Standard
co se týče FastSearch..ja si ho nevybral....to souvisí s tím solid edge
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #18 kdy: 25. 02. 2018, 16:40:05 »
presneji je to 2008 R2 Standard
co se týče FastSearch..ja si ho nevybral....to souvisí s tím solid edge

Jo, tak WS2008R2 je určitě použitelnější.
Ad technologie - no, hm, měl bych na to trochu jiný názor. Mně přijde zbytečné zákazníka převést na technologii, která jen napodobuje a dohání originál, ale jen z maličkaté části toho, co ten původní systém umí. Ale to je Váš boj, samozřejmě.

Dal bych tam ty Windows, hodil bych je do AD. Vyzkoušení Vám vezme tak 2 hodiny práce (maximálně - resp. tolik by mi s rezervou trvala instalace do standardní windows sítě, nevím, jestli to není na sambě nějak náročnější) a ve virtuáce neriskujete nic.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 25. 02. 2018, 17:20:32 »
Jo, tak WS2008R2 je určitě použitelnější.
...
poprosil bych Vás ještě o informaci...jaký je vlastně zásadní rozdíl ten disk co je fyzicky SATA, připnou k virtulu pomocí ISCSI konektoru namísto SATA konektoru( virtuálního prostředí) ?
« Poslední změna: 25. 02. 2018, 17:24:17 od ZAJDAN »

« Odpověď #20 kdy: 25. 02. 2018, 17:26:14 »
poprosil bych Vás ještě o informaci...jaký je vlastně zásadní rozdíl ten disk co je fyzicky SATA, připnou k virtulu pomocí ISCSI konektoru namísto SATA konektoru( virtuálního prostředí) ?

iSCSI jedině v případě, že je ten disk fyzicky na jiné mašině po síti. Pokud je na stejné, jako ten hypervizor (whatever používáte), určitě bude lepší použít emulaci SATA nebo SCSI/SAS.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 25. 02. 2018, 17:31:08 »
iSCSI jedině v případě, že je ten disk fyzicky na jiné mašině po síti. Pokud je na stejné, jako ten hypervizor (whatever používáte), určitě bude lepší použít emulaci SATA nebo SCSI/SAS.

disk je fyzicky SATA - zapojen na hostu, kde zároveň beží virtualizační prostředí
měl jsem zato, že je vhodné nastavit ve virt prostředí takový konektor, jaký je skutečně na disku samotném

« Odpověď #22 kdy: 25. 02. 2018, 17:33:41 »
měl jsem zato, že je vhodné nastavit ve virt prostředí takový konektor, jaký je skutečně na disku samotném

Pokud guest OS podporuje driver SCSI, je lepší využívat jakýkoliv driver SCSI. Mělo by to být výkonnější.
Nevím na čem virtualizujete, já nejvíc znám vSphere, s ostatními neporadím víc, než obecnými radami.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 25. 02. 2018, 17:36:11 »
Pokud guest OS podporuje driver SCSI, je lepší využívat jakýkoliv driver SCSI. Mělo by to být výkonnější.
Nevím na čem virtualizujete, já nejvíc znám vSphere, s ostatními neporadím víc, než obecnými radami.

nechce se mi věřit že:
fyzický SATA -> driver ISCSI bude rychlejší než fyzický SATA -> driver SATA

« Odpověď #24 kdy: 25. 02. 2018, 17:39:26 »
nechce se mi věřit že:
fyzický SATA -> driver ISCSI bude rychlejší než fyzický SATA -> driver SATA

Měl by být. Podle mě hypervizor tím získá možnost vykonávat příkazy mimo pořadí a vůbec využívat možnosti SCSI protokolu. Pak to zchroustá a přizpůsobí to cílovému driveru (a tedy řadiči a protokolu).

SCSI řadič se používá i v případě síťových úložišť pro image.

Jinak raw disk je podle mě nepohodlný na správu, ztratíte hodně výhod virtualizace. O výkon Vám stejně asi nejde, když to máte fyzicky na SATA (a předpokládám, že to souvísí i s tím dotazem na mdraid, takže i v softwarovým raidu).

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 25. 02. 2018, 17:44:45 »
Jinak raw disk je podle mě nepohodlný na správu, ztratíte hodně výhod virtualizace. O výkon Vám stejně asi nejde, když to máte fyzicky na SATA (a předpokládám, že to souvísí i s tím dotazem na mdraid, takže i v softwarovým raidu).
ok...opet si nechám doporucit...jakým zpusobem ten disk pripojit do virtualizovaného winServeru kdyz tedy ne jako RAW
chtel jsem proste aby winServer ten disk mel jako SolidDrive a mohl si sním dělat vše co je potřeba
výkon není potřeba je to cca pro 10 lidí
btw: v tom host serveru jsou i SAS disky, ale malé, proto mám CAD data pro usery na tomto SATA disku zrajdovanem a pripojenem jako RAW do virtulaniho winServeru

« Odpověď #26 kdy: 25. 02. 2018, 17:56:31 »
btw: v tom host serveru jsou i SAS disky, ale malé, proto mám CAD data pro usery na tomto SATA disku zrajdovanem a pripojenem jako RAW do virtulaniho winServeru

Nevirtualizujete to snad z linuxu, který jinak používáte na něco jiného? Pokud jo, tak uff, to není moc na produkci. To by chtělo celou mašinu zvirtualizovat a windows a linux posadit vedle sebe jako virtuálky.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 25. 02. 2018, 17:59:31 »
Nevirtualizujete to snad z linuxu, který jinak používáte na něco jiného? Pokud jo, tak uff, to není moc na produkci. To by chtělo celou mašinu zvirtualizovat a windows a linux posadit vedle sebe jako virtuálky.
host system je debian a divte se, produkujeme na tom 10 let bez zavažných problémů - mohu říct relax :_)
neprijemnost prisla až teď kvůli tomu podivnému nastroji pro SolidEdge, který musí bát nasazen někde v síti kde je přístup k patřičným datům

« Odpověď #28 kdy: 25. 02. 2018, 18:01:53 »
host system je debian a divte se, produkujeme na tom 10 let bez zavažných problémů - mohu říct relax :_)

To jo, ale do toho samého systému nemůžete narvat virtualizaci, to se popere a nikdy to nevyladíte.
Měl byste to buďto zvirtualizovat obojí, nebo to oddělit.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 25. 02. 2018, 18:04:11 »
To jo, ale do toho samého systému nemůžete narvat virtualizaci, to se popere a nikdy to nevyladíte.
Měl byste to buďto zvirtualizovat obojí, nebo to oddělit.
nechápu....vždy bude něco hostitelskym systemem