Pouze trpělivě vysvětluji, že syntaktický cukr, který má C#, ale Java ne, je zcela zbytečný. Že ho chtějí i programátoři i v Javě a nechávají si kvůli tomu generovat boilerplates, je už jejich problém. Java prostě dala přednost čistějšímu návrhu.
Je to dostatečně seriózní porovnání .NETu a Javy nebo se raději bavíte o mně?
Já programování nerozumím. Nevím, co je .NET, nevím, co je počítač.
Ale nějak tomu nerozumím. Takže máme něco co se jmenuje null. Nevím, co to je, ale v ideálním světě bych to neměl dostávat, takže bych v ideálním světě nepotřeboval testovat, jestli jsem to dostal. A výjimečná situace, kdy to dostanu se řeší výjimečným způsobem.
Ale v reálném světě to dostávám. A často. Částečně proto, že část světa se kterou interaguji, je plná chyb a částečně proto, že jiní odborníci mají jinou představu o ideálním světě a tu věc zvanou null nezavrhují.
Takže je něco, co reálně existuje a způsobuje to komplikace. A ty tvrdíš, že nástroj, který práci s tou věcí usnadňuje je zbytečný. Dokonce zcela zbytečný.
Kluci z vedlejší programátorské vesnice to nemají a někteří to chtějí a protože to nemají, tak to různě obcházejí. Ale v ideálním světě to neexistuje, takže je to zbytečné.
Připadá mi to jako velmi rozporuplná argumentace. Ale to je určitě tím, že programování nerozumím. Kdybys psal, že je to nečisté, nebo proti programátorskému pánuoopbohu, tak bych to chápal. Ale že je to ZCELA zbytečné...