Volání jednoho cíle přes různé veřejné IP z jednoho stroje

asdf111

Re:Volani jednoho cile pres ruzne public IP z jednoho stroje
« Odpověď #15 kdy: 25. 01. 2018, 16:27:33 »
daj si do googlu linux multihoming, softwarovo zo strany klienta to nevyriesis, kedze stale sa to bude riadit routovacou tabulkou. Riesil som rovnaky problem s tym ze som si chcel zalozil proxy server s roznymi ipckami zo sveta a chcel som mat moznost aby som sa prepinal na jednotlive ipcky a podla toho by som sa pre weby javil ako keby ho navstevujem z roznych krajin. cize aby moja SRC ipcka bola konkretna public IPcka. A musis mat rozne routovacie tabulky a musis mat nejaky kluc podla ktorych to budes triedit, to ci to vyriesis na strane PFSense(predpokladam ze to bude jednoduchsie, len vendor specific, cize si precitaj si ich dokumentaciu), alebo na strane linuxu :) Ja som mal k dispozicii len jednu virtualku a musel som mat separatne tabulky a tagovat packety cez iptables a na zaklade toho tagu pridelovat ip rully konkretnym tabulkam a bolo to komplikovane ako hovoris :))

« Odpověď #16 kdy: 25. 01. 2018, 16:48:28 »
daj si do googlu linux multihoming, softwarovo zo strany klienta to nevyriesis, kedze stale sa to bude riadit routovacou tabulkou. Riesil som rovnaky problem s tym ze som si chcel zalozil proxy server s roznymi ipckami zo sveta a chcel som mat moznost aby som sa prepinal na jednotlive ipcky a podla toho by som sa pre weby javil ako keby ho navstevujem z roznych krajin. cize aby moja SRC ipcka bola konkretna public IPcka. A musis mat rozne routovacie tabulky a musis mat nejaky kluc podla ktorych to budes triedit, to ci to vyriesis na strane PFSense(predpokladam ze to bude jednoduchsie, len vendor specific, cize si precitaj si ich dokumentaciu), alebo na strane linuxu :) Ja som mal k dispozicii len jednu virtualku a musel som mat separatne tabulky a tagovat packety cez iptables a na zaklade toho tagu pridelovat ip rully konkretnym tabulkam a bolo to komplikovane ako hovoris :))

Fuha, diky za dalsi podnety :-)

« Odpověď #17 kdy: 25. 01. 2018, 16:51:25 »
Nechtelo by se nekomu mi s tim pomoci, protoze jsem busy s aplikacni casti. Normalne neni problem na OSVC fakturu za nejakou rozumnou ratu. Muzeme to probrat i celej ten zamer a hardware upgrade taky neni problem + co tam nasadit za system. Ja sice pracuju s linuxem dlouho, ale nejsem sitar a tohle by mi mohlo zabrat cas, za ktery chci dokoncit uz tu aplikaci samotnou :-)

Opravdu si cenim komunity na rootu, diky moc lidi.

« Odpověď #18 kdy: 25. 01. 2018, 16:56:47 »
Tak Mira se ozval, ze by mi s tim taskem a potazmo mozna celym upgrade firewalu pomohl.

Super trooper, jeste jednou diky. Musim jit na nejaky sraz rootu nekdy a koupit lidem piva aspon za vstricnou pomoc.