Zátěžové testy pro notebook

jpu

Re:Zátěžové testy pro notebook
« Odpověď #15 kdy: 16. 01. 2018, 19:51:03 »
Pockaj na nove procesory. Ci chces si kupit procaky s dierami?
Nechapem, ako moze niekto radit repas. Take thinkpady boli kvalitne super, oproti dnesnym, ale pokial sa zivi niekto programovanim, tak kupovat si stary stroj je neuvazene. Hlavne ked sa objavili chyby na intelackych procesoroch, pricom starsie verzie pocitia zaplaty co sa tyka performance. Aky model mas vybraty?

« Odpověď #16 kdy: 16. 01. 2018, 19:54:25 »

Takže bude bez notebooku tak do roku 2020? ;-)

Milan

« Odpověď #17 kdy: 16. 01. 2018, 20:08:15 »
Na zátěžové testy bych se vykašlal. Paradoxně ve firemní zátěži IT technika drží a sype se to jen soukromým uživatelům rok po záruce. Jestli to způsobuje změna teplot, rázy či co, tak to nevím.
Bezolovanté pájení se snad už zlepšilo a není už tolik mrtvol jako před cca 5 lety.
Osobně bych volil něco za 14k, SSD disk, full HD, baterka vydrží 8 hodin až, dobrý dizajn a hlavně díky předešlému velmi svižný chod systému "srovnatelný" s laptopem od Jablka za nesmyslnou cenu.

jpu

« Odpověď #18 kdy: 16. 01. 2018, 20:13:03 »

Nova generacia by mala prist uz opravena, ak sa nemylim.

Citace
Osobně bych volil něco za 14k, SSD disk, full HD, baterka vydrží 8 hodin až, dobrý dizajn a hlavně díky předešlému velmi svižný chod systému "srovnatelný" s laptopem od Jablka za nesmyslnou cenu.
Hlavne nech to ma aj dost portov, mozno uz aj usb-c, nejaky display port, a ak hdmi, tak verziu 2.0. Co mam firemny notas, tak je tam hdmi 1.4, a vga vystup (neviem na ktory kkt ho tam davali)

« Odpověď #19 kdy: 16. 01. 2018, 20:20:30 »

Nova generacia by mala prist uz opravena, ak sa nemylim.

Asi myslíš. Co máš za zdroj?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #20 kdy: 16. 01. 2018, 20:21:24 »
Vzhledem k tomu, že notebokovou klávesnici tak jako tak mimo vlak používat odmítám...

Každopádně staré TP mají dost tristní displaye, jsou těžké, člověk nezapojí moderní SSD... Ale jak říkám - pokud člověk šetří, není to špatná varianta.
jak sem psal neni to o setreni, s T420s vystacim si se sata SSD, 1TB HDD misto DVD, do minipcie sem dal LTE...
predpokladam ze teda "nerikas" ale "trollis", protoze to neni o setreni, protoze pokud ty nepouzivas NB s klavesnici, misto NB si porid MiniDesktop do kabelky ;-) ja T420s klavesnici pouzivam a zadnej nove prodavanej NB jeji kvality a rozlozeni nedosahuje

@tazatel omlouvam se za offtopic, k tematu, na vse mimo GPU (=cpu,ram(ne cele),io,disk) muzes pouzit nastroj stress, na kompletni test ram (protoze je potreba mimo nabehlej system) pouzij/bootni memtest (nech bezet treba 2 dny, tzn. nekolikrat dokola)... na GPU stress test by mohlo zabrat tohle: http://www.geeks3d.com/gputest/ nebo nektere z https://benchmark.unigine.com s nastavenim max detailu...

jpu

« Odpověď #21 kdy: 16. 01. 2018, 20:53:18 »
Citace
Co máš za zdroj?
Tak asi som sa vazne pomylil, ospravedlnujem. Ale pri citani nejakeho clanku som nadobudol ten pocit. Mozno ked tak skusit notas s amd.

Nobody:
Otazka je, na co vyuzivas notebook. Ak na spravu inych stanic, popr pises nejake skripty resp nejake jednoduche programky, tak ok. Ale co ak tazatel bude pouzivat nejaky renderovaci tool? Co ak potrebuje notas pre CAD programy? Problem s repasmi moze byt ten, ze ak bude chciet 4K rozlisenie, tak moze narazit na problem. Ci uz s konektivitou alebo nepodporovania zo strany grafickej karty, resp len na 30Hz co by bolo ozaj zalostne.

senior

« Odpověď #22 kdy: 16. 01. 2018, 21:14:24 »
Nechapem, ako moze niekto radit repas. Take thinkpady boli kvalitne super, oproti dnesnym, ale pokial sa zivi niekto programovanim, tak kupovat si stary stroj je neuvazene. Hlavne ked sa objavili chyby na intelackych procesoroch, pricom starsie verzie pocitia zaplaty co sa tyka performance. Aky model mas vybraty?

Za novym nemam cas cakat ... zvazujem nad Lenovo X1 - dvojjadro, T470 - stvorjadro ... X1 je papierovo slabsia, ale krajsi dislay :) musim sa len rozhodnut ci na vyvoj stacia 2 jadra.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #23 kdy: 16. 01. 2018, 21:28:07 »
s tim samozrejme souhlasim, pokud jde o max vykon GPU (a/nebo 4k vystup), nebo pokud jde o vydrz na baterii, nebo usb-c, nebo m2 ssd, nebo FullHD/2k/4k rozliseni a urcite by se jeste neco naslo...
me jde primarne o klavesnici, GPU neresim (dedikovanou Nvidia mam v T420s vyplou) a (pro takove potreby) nevim o lepsim stroji nez T420s :)

jpu

« Odpověď #24 kdy: 16. 01. 2018, 21:32:31 »
Ak rozmyslas nad lenovom t470, siel by som do verzie P
https://m.alza.sk/lenovo-thinkpad-t470p?dq=4897953
Procesory s oznacenim U su kvoli uspore. Henten ma HQ. Tiez som nedavno pokukoval po tomto type.

senior

« Odpověď #25 kdy: 16. 01. 2018, 21:36:44 »
Ak rozmyslas nad lenovom t470, siel by som do verzie P
https://m.alza.sk/lenovo-thinkpad-t470p?dq=4897953
Procesory s oznacenim U su kvoli uspore. Henten ma HQ. Tiez som nedavno pokukoval po tomto type.

presne nad tym rozmyslam :) len som to zabudol spomenut :) len je to i5

« Odpověď #26 kdy: 16. 01. 2018, 23:21:12 »
Já repas neprosazuju jako jedinou možnou variantu. Pokud někdo potřebuje co nejmodernější hardware a nehledí na peníze, ať si koupí nový stroj - ostatně sám tazatel bude vědět nejlépe, co potřebuje a kolik do toho chce dát!

Rozhodně jsem ale skeptický k současným levným notebookům - ostatně samotný dotaz je toho nejspíš výmluvným důkazem. Než levný současný lowend, tak to radši kvalitní repas. Za tím si stojím. S importpc jinak nemám nic společného a odkaz vkládám svobodně z vlastní vůle.

Co se týče stress testu, na CPU, RAM a disk bych nechal běžet pár dní memtest86+ a sysbench (ten zahrnuje více testů) a na GPU bych použil glmark2 (v distribucích) případně geeks3d's GpuTest (nutno stáhnout). Hlídal bych hlášení dmesg, teplotu a údaje ze smartctl. Možná má někdo lepší metodiku. Otázka je, co takové testování vůbec může odhalit.

jpu

« Odpověď #27 kdy: 17. 01. 2018, 07:35:13 »
A desktop by nebol prijatelnejsi za tu cenu? 1800e, to je uz celkom dost, za to sa da vyskladat komplet desktop aj s kvalitnym monitorom. Tiez som mal takuto dilemu nedavno, ale zatial som sa este nijak nerozhodol.

senior

« Odpověď #28 kdy: 17. 01. 2018, 09:03:16 »
A desktop by nebol prijatelnejsi za tu cenu? 1800e, to je uz celkom dost, za to sa da vyskladat komplet desktop aj s kvalitnym monitorom. Tiez som mal takuto dilemu nedavno, ale zatial som sa este nijak nerozhodol.

Ak by som s nim nemusel cestovat tak by som ani neremyslal a rovno siel do bedne :)