Marže softwarových firem

ovcan

Re:Marže softwarových firem
« Odpověď #15 kdy: 11. 01. 2018, 17:47:15 »
to zalezi.
ked ti robi ta firma pasaka , tak zalezi na klientovi , ale vedia si kludne popytat pre seba tolko co dostavas ty.
Viem o par pripadoch , na ktore pasak fakturoval 200 k/mes. a pikolik dostal slabych 60k :-)
co sa tyka head huntingu , tak byval kedysi zvyk 3 mesacne platy za to dohodenie. dnes je to vraj aj rocny plat za odbornika.
Myslim ze 10 % provizia v IT sa moc uz nenosi. ;-)

DogeCoin baron

« Odpověď #16 kdy: 14. 01. 2018, 12:58:23 »
Resp. ještě jinak: pokud vím, kolik firma fakturuje za den mojí práci bance, dá se říct, kolik je obvyklé, abych fakturoval já firmě? Předesílám, že se nejedná o bodyshop - děláme na produktu té firmy, který tam dodáváme a bance se účtují dny strávené vývojem požadovaných funkcionalit nebo podporou. Práce projekťáka a analytiků se fakturuje bance taky, takže na ně "nemusím vydělávat". S mojí prací je celkově spokojenost, odhady v průměru sedí, není potřeba nic pětkrát předělávat... takže není potřeba tam držet nějakou moc velkou rezervu (což třeba u juniorů potřeba je, protože oni propálí svůj čas a nakonec se ukáže, že to nefunguje a musí to dělat znovu někdo jiný za ně - ale banka zaplatí jen jednou).

Nechci, aby to vypadalo, že si stěžuji - mám se dobře, ale na druhou stranu - proč ty peníze nechávat někomu jinému, když můžou být moje, že? :-) Po dobu naší spolupráce jsem už párkrát zvedl ceny - firma si vždy vzala nějaký den na rozmyšlenou, ale nakonec moje požadavky akceptovali. Jde mi tedy o to, kam až se člověk v procentech rozdílu fakturovaných částek může dostat.

UF

« Odpověď #17 kdy: 14. 01. 2018, 13:19:47 »
Ale stejně mi vrtá hlavou, jestli by to nemohlo být lepší, nebo jestli se neprodávám moc levně.
--
Víkend se blíží!

to je jak 5ta cenova tady ... neuveritelny - clovek aby se stydel za vas jak to resemeslo kurvite

korp

« Odpověď #18 kdy: 14. 01. 2018, 13:50:09 »
Normální bodyshop je třeba 200 dá banka a ty z toho máš 160. Hajzlbodyshop je 200 a dostaneš 70 na HPP. Ale vývoj je něco jiného, protože ty zakázky mají různé podmínky a nedá se to tak jednoduše spočítat. Pokud ale firma dostává 200, tak pod 120 na tebe by šel jen blbec.

Jedna

« Odpověď #19 kdy: 14. 01. 2018, 15:19:27 »
Ale stejně mi vrtá hlavou, jestli by to nemohlo být lepší, nebo jestli se neprodávám moc levně.
--
Víkend se blíží!

to je jak 5ta cenova tady ... neuveritelny - clovek aby se stydel za vas jak to resemeslo kurvite

Co je na tom špatného? Proč by měl jeden (firma) profitovat na tom, že druhý (programátor) má nedokonalé informace a neví, kolik si může říct? Tohle nemá s řemeslem nebo kvalitou nic společného - můžeš psát sebelepší kód, ale pokud si řekneš málo, tak okrádáš akorát sám sebe a svojí rodinu a mastí si na tobě kapsu nějaký tlustý manažer, který má sice "soft-skills" a umí jednat se zákazníkem, ale jinak žádnou hodnotu nevytváří.

K původní otázce: číslo ti konkrétně neřeknu - jediný recept je asi čas od času zajít na pohovor, aspoň cvičně a zjistit, kolik by ti dali resp. jak se na tvoji cenu tváří - zkus to schválně někdy trochu přestřelit a třeba budeš překvapen, že to vezmou. Nebo jindy řekni svoji současnou cenu a třeba zjistíš, že pro jinou firmu jsi moc drahý, což znamená, že tvoje současná cena není tak špatná (samozřejmě ta firma pro srovnání nesmí být nějaký garážovka nebo nějaké s.r.o. z venkova, které zaspalo v 90. letech).

Jinak do toho cenového rozdílu (nejlépe je se to počítá, když fakturuješ i ty jim, protože nemusíš zohledňovat nějaké sociálky, dovolené a tak) se musí vejít: zisk, daně, vyšší management, účetní, uklízečky, nájmy, licence, neúspěšné projekty, investice do vývoje, práce lemplovských kolegů, kteří nezvládají svoji práci...

UF

« Odpověď #20 kdy: 14. 01. 2018, 17:43:20 »
--
Víkend se blíží!

Co je na tom špatného? P

pominu-li ze na takovydle veci se ptaji primarne lemplove (vikend se preci blizi) a devky (jestli se neprodavam prilis levne) - tak vec ma problem asi primarne ze takovyhle otazky tu posledni dobou zaznivaj neustale od spekulantu na trhu ktery preplaci hovada co nic neumi a vlastne ani nic umet nechteji - kdyby se v cisteni kanalu vydelavalo tolik co v it tak tu ty lidi nikdo neuvidi protoze by vymetali kanaly - coz je presne to co odpovida jejich intelektu - nasr*t! reste jak delat spravne remeslo - to ostatni prijde samo - i penize!

Trupik

« Odpověď #21 kdy: 14. 01. 2018, 19:03:35 »
Ciboha informatici! Namiesto veštenia z kávy choďte do zbierky listín a vytiahnite si účtovnú závierku: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik
V účtovnej závierke sú údaje štruktúrované, takže suma na výplaty je tam zvlášť. Povinnosť tieto údaje poskytovať majú a.s. aj s.r.o..

easy

« Odpověď #22 kdy: 15. 01. 2018, 14:06:20 »
--
Víkend se blíží!

Co je na tom špatného? P

pominu-li ze na takovydle veci se ptaji primarne lemplove (vikend se preci blizi) a devky (jestli se neprodavam prilis levne) - tak vec ma problem asi primarne ze takovyhle otazky tu posledni dobou zaznivaj neustale od spekulantu na trhu ktery preplaci hovada co nic neumi a vlastne ani nic umet nechteji - kdyby se v cisteni kanalu vydelavalo tolik co v it tak tu ty lidi nikdo neuvidi protoze by vymetali kanaly - coz je presne to co odpovida jejich intelektu - nasr*t! reste jak delat spravne remeslo - to ostatni prijde samo - i penize!

>>pominu-li ze na takovydle veci se ptaji primarne lemplove

A argumentacne to mate podlozeno jak?

>> a devky (jestli se neprodavam prilis levne)

Jste jen pokrytec, devka je alespon uprimna sama k sobe. A jestli delate dobrocinost bance, tak jste bankovni altruista, trouba, nadsenec, nebo zminovany pokrytec a sam take resite jak byste mohl mit vice penez - tak jako kazdej normalni negr.

>> od spekulantu na trhu ktery preplaci hovada co nic neumi a vlastne ani nic umet nechteji

Co mate proti chudakum spekulantum? .. vzdyt ti riskuji obrovske penize, a vy se z toho pak mate dobre.

>> coz je presne to co odpovida jejich intelektu - nasr*t! reste jak delat spravne remeslo - to ostatni prijde samo - i penize!

Tak to uz je uplne mimo.

ritny_otvor

« Odpověď #23 kdy: 15. 01. 2018, 17:19:39 »
Root diskusie mi trošku pripomínajú /r/cscareerquestions. Všetci tu berú neuveriteľné sumy, ktoré úplne vybočujú zo štatistík. Alebo to len ja som idiot a robím za pomyje?

UF

« Odpověď #24 kdy: 15. 01. 2018, 18:46:46 »
--
Víkend se blíží!

Co je na tom špatného? P

>>pominu-li ze na takovydle veci se ptaji primarne lemplove

A argumentacne to mate podlozeno jak?

>> a devky (jestli se neprodavam prilis levne)

Jste jen pokrytec, devka je alespon uprimna sama k sobe. A jestli delate dobrocinost bance, tak jste bankovni altruista, trouba, nadsenec, nebo zminovany pokrytec a sam take resite jak byste mohl mit vice penez - tak jako kazdej normalni negr.

>> od spekulantu na trhu ktery preplaci hovada co nic neumi a vlastne ani nic umet nechteji

Co mate proti chudakum spekulantum? .. vzdyt ti riskuji obrovske penize, a vy se z toho pak mate dobre.

>> coz je presne to co odpovida jejich intelektu - nasr*t! reste jak delat spravne remeslo - to ostatni prijde samo - i penize!

Tak to uz je uplne mimo.

budem se spolu bavit az poberes aspon 10% s toho co sem psal a proc - do te doby si hnij ve svym hnoji kterymu rikas zivot a vlastne bud rad ze nicemu nerozumis

DogeCoin baron

« Odpověď #25 kdy: 16. 01. 2018, 23:22:42 »
Tak jsem si schválně udělal statistiku:

Kód: [Vybrat]
kategorie  nabídek  nabídek bez vyšších
---------  -------  -------------------
vše           361
Od  15 000    233    0
Od  20 000    233    0
Od  25 000    233    1
Od  30 000    232    3
Od  35 000    229    1
Od  40 000    228   12
Od  50 000    216   30
Od  60 000    186   51
Od  80 000    135   68
Od 100 000     67   67
---------------------------------------
Zdroj: jobs.cz, Java+Praha + 2018-01-16

a podle ní na tom nejsem zase tak špatně a nemám moc důvodů si stěžovat. Dá se těm číslům věřit?

Pak tam jsou i inzeráty s částkami vysoce přes sto, ale tam mám podezření, že to jsou neexistující pozice od pochybných personálek/pasáků, které chtějí akorát nalákat lidi a pak je uvrtat na jinou pozici za výrazně méně peněz, na kterou by jim jinak nikdo nepřišel. Ta dobře placená bude "bohužel už zrovna obsazená". Nebo se pletu a někdo z vás dělal za ty výrazně vyšší peníze i tady v ČR a víc než pár měsíců v kuse?

P.S. nemáte nějaký trik, jak tam hledat C++? To ++ to nějak ignoruje a hledá to samé sračky, kde se vyskytuje písmeno C (nejdřív jsem na to koukal jak blázen, jaká je poptávka po C++ programátorech :-D)

ddd

« Odpověď #26 kdy: 16. 01. 2018, 23:37:32 »

vše           361
Od  15 000    233    0
Od  20 000    233    0
Od  25 000    233    1
Od  30 000    232    3
Od  35 000    229    1
Od  40 000    228   12
Od  50 000    216   30
Od  60 000    186   51
Od  80 000    135   68
Od 100 000     67   67
Zdroj: jobs.cz, Java+Praha + 2018-01-16

a podle ní na tom nejsem zase tak špatně a nemám moc důvodů si stěžovat. Dá se těm číslům věřit?

Pak tam jsou i inzeráty s částkami vysoce přes sto, ale tam mám podezření, že to jsou neexistující pozice od pochybných personálek/pasáků, které chtějí akorát nalákat lidi a pak je uvrtat na jinou pozici za výrazně méně peněz, na kterou by jim jinak nikdo nepřišel. Ta dobře placená bude "bohužel už zrovna obsazená". Nebo se pletu a někdo z vás dělal za ty výrazně vyšší peníze i tady v ČR a víc než pár měsíců v kuse?

P.S. nemáte nějaký trik, jak tam hledat C++? To ++ to nějak ignoruje a hledá to samé sračky, kde se vyskytuje písmeno C (nejdřív jsem na to koukal jak blázen, jaká je poptávka po C++ programátorech :-D)

LOL, tak určitě.
Nástupní plat absolventa informatiky na Masaryčce je 45000hrubého měsíčně. A to je tu ještě rozdíl Praha X Brno.

Zdroj:
https://www.fi.muni.cz/admission/reasons/alumni-job.html.cs

atarist

« Odpověď #27 kdy: 17. 01. 2018, 00:14:57 »

vše           361
Od  15 000    233    0
Od  20 000    233    0
Od  25 000    233    1
Od  30 000    232    3
[/quote]

Chapu to spravne tak, ze kdybys dal "Od 0", dostanes porad tech 233 nabidek, protoze ten interval je shora neomezeny (podle tech "delta" vpravo to tak vychazi)? Neni tam moznost Od-Do, aby sis mohl udelat histogram?

jpu

« Odpověď #28 kdy: 17. 01. 2018, 07:32:41 »

LOL, tak určitě.
Nástupní plat absolventa informatiky na Masaryčce je 45000hrubého měsíčně. A to je tu ještě rozdíl Praha X Brno.

Zdroj:
https://www.fi.muni.cz/admission/reasons/alumni-job.html.cs
To je nejake zavadzajuce. Ze FI MU je pred FIT VUT. Pritom FIT VUT je omnoho narocnejsia skola. Radsej daju firmy prednost ludom s praktickymi znalostami, ako teoretikom z FI MU.

Demižon

« Odpověď #29 kdy: 17. 01. 2018, 11:57:14 »
--
Víkend se blíží!

Co je na tom špatného? P

Přijde samo? To je hodně naivní názor. Smyslem podnikání není být hodný na zaměstnance, ale vydělávat peníze. Takže pokud ti stačí málo, neremcáš a nechystáš se odejit, tak není jediný důvod, proč by ti někdo měl platit víc. A když tě bude chtít přetáhnout jiná firma, tak ti dá jen nezbytně vyšší částku nutnou k tomu, abys k nim přešel, nebudou tě sami od sebe přeplácet.

I kdyby ti nekde přidali sami od sebe, protože jim to bude fakt blbé, jak málo máš, nebo se budou bát, že te zlanaří konkurence, tak to přidání přijde později, než kdyby sis řekl sám, takže přijdeš o ten rozdíl za několik měsíců nebo i let - a ten ti už nikdo nikdy nevrátí.