Jednoduše ovladatelný headless browser

y,

Jednoduše ovladatelný headless browser
« kdy: 11. 01. 2018, 01:42:28 »
Pro jeden svuj soukromy projekt (neco ve stylu relativne sofistikovaneho webscraperu) bych potreboval poradit nejaky headless browser volatelny z pythonu, ktery integruje javascript (neni nutno, aby byl javascript volatelny z pythonu, jen musi vykonat skripty na strance) a umi potom poskytnout DOM stranky. Nasel jsem selenium a splinter, ale rad si necham poradit -- idealni by bylo, kdyby se to hlasilo jako nejaky bezny browser, ale na druhou stranu to musi bezet v detached terminalu na serveru bez X knihoven a nebo aspon bez existujiciho X spojeni k serveru na jinem pocitaci.
« Poslední změna: 11. 01. 2018, 08:24:03 od Petr Krčmář »

Re:Jednoduse ovladatelny headless browser
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2018, 07:14:48 »
Děkuji za možnost editace příspěvku.

radicz

Re:Jednoduše ovladatelný headless browser
« Odpověď #2 kdy: 11. 01. 2018, 08:28:25 »
Na tohle používám již zmiňované selenium a nebo pak ještě PhantomJS

radicz

« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2018, 08:31:05 »
Na tohle používám již zmiňované selenium a nebo pak ještě PhantomJS

Sorry musím se opravit, ze selenia volám PhantomJS

« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2018, 08:39:51 »
Na vyse uvedem odkazu je jak samotne Selenium tak i prohlizece - FF, Chrome i ten PhantomJS. Vyhoda FF/chrome je, ze testovany server nedokaze rozlisit od cloveka(nebo aspon ja neznam zadnou takovou techniku). Vyhoda PhantomJS je vykon.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

.

« Odpověď #5 kdy: 11. 01. 2018, 09:08:05 »
Selenium není headless browser, je to sjednocující platforma.
Na této stránce (https://github.com/dhamaniasad/HeadlessBrowsers) je poměrně detailní přehled. Já osobně Selenium nepoužívám a skriptuji přes různé knihovny. Zatím jsem převážně používal PhantomJS, ale teď se chystám na Chrome/Chromium.

i

y,

« Odpověď #7 kdy: 11. 01. 2018, 11:38:50 »
Díky všem