Jak přenést licenci windows 10 z pc A na pc B

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Re:Jak přenést licenci windows 10 z pc A na pc B
« Odpověď #15 kdy: 06. 01. 2018, 21:40:34 »
Smiřte se s tím, že obsah smlouvy je jednou daný, a když práva z té smlouvy postoupíte dál, obsah té smlouvy se nijak nemění.

1. Přestaňte porovnávat auta, byty a kino s licencemi na software

2. To vy se smiřte s tím, že ta ujednání v licenci (smlouvě) jsou v EU neplatná a klidně se můžete postavit do kouta na hlavu a odstrkovat ušima, stejně to tak bude.

PS: Tyhle vaše idiotská kolečka s nesmysly si v diskuzi "běhejte" sám.

Jirsákova tchýně

« Odpověď #16 kdy: 06. 01. 2018, 21:47:29 »
Jirsáku, jasně jsem ti říkala, že přes víkend odstrojíš stromeček a uklidíš vánoční výzdobu, ne že zas budeš psát ty svoje grafomanské nesmysly na server pro nějaké zoofilní úchyly co ujíždějí na tučňákách!!!

« Odpověď #17 kdy: 06. 01. 2018, 22:02:05 »
1. Přestaňte porovnávat auta, byty a kino s licencemi na software
Já neporovnávám auta, byty a kino s licencemi na software. Porovnávám kupní smlouvu (na auto, na byt) nebo smlouvu o poskytnutí služby (filmové představení) s licenční smlouvou.

2. To vy se smiřte s tím, že ta ujednání v licenci (smlouvě) jsou v EU neplatná
Nejsou. Vždyť vy ani nevíte, o jaká ujednání se jedná…

klidně se můžete postavit do kouta na hlavu a odstrkovat ušima, stejně to tak bude.
Nebude, protože o tom nerozhodujete vy, ale zákon. Konkrétně v ČR je to Autorský zákon č. 121/2000 Sb., § 14 Rozšiřování, odstavec 2. Přečtěte si ho a zkuste v něm najít nějaké ustanovení, se kterým je v rozporu ustanovení licenční smlouvy, které oprávnění k užívání váže na konkrétní počítač.

Tyhle vaše idiotská kolečka s nesmysly si v diskuzi "běhejte" sám.
Nesmysly tu píšete vy, já je jenom vyvracím. Když nebudete psát komentáře, ve kterých předpokládáte, že člověk a počítač je to samé, nebudu já vám vysvětlovat, že je v tom rozdíl.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06. 01. 2018, 22:04:42 »
Když nebudete psát komentáře, ve kterých předpokládáte, že člověk a počítač je to samé, nebudu já vám vysvětlovat, že je v tom rozdíl.

Cite needed. Pokud nedodáte, tak si za trest dáte 10 koleček sám.

« Odpověď #19 kdy: 06. 01. 2018, 22:20:14 »

Psal jste „uživatel i nesmí prodat OEM licenci Windows uživateli ByCzech nebo tvrdíte, že uživatel ByCzech nesmí prodat licenci uživateli i“ – tedy jste porovnával dva uživatele.

A pak jste napsal, že je to údajně v rozporu s mým komentářem „uživatel počítače A je ten stejný, jako uživatel počítače B“ – tedy jsem porovnával dva počítače.

programatoreee

« Odpověď #20 kdy: 06. 01. 2018, 22:36:06 »
Píšete, že licence byla zakoupená s počítačem A, takže předpokládám, že je to OEM licence vázaná na daný počítač. Na počítač B ji tedy přenést nelze.
Zdroj (nějaký relevantní, ne ty v EU neplatné části EULA)?
Ať je to jak chce, pokud tam neni licenční číslo tak je vázaná ha hw a na druhém pc ji neaktivuješ a neaktivuje ji ani linka Microsoftu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 06. 01. 2018, 22:48:17 »
Já neporovnávám auta, byty a kino s licencemi na software. Porovnávám kupní smlouvu (na auto, na byt) nebo smlouvu o poskytnutí služby (filmové představení) s licenční smlouvou.

To stejne porovnavate blbe, protoze koupi auta se stavate jeho majitelem, ale koupi licence se stavate sice majitelem licence, ale pouze uzivatelem SW, k jehoz pouzivai vas ta licence opravnuje a o ten se tu jedna, na licenci sere pes.

Nejjednodussi by bylo pouzit nejakou piratskou metodu, jestli uz nekdo nejakou vymyslel. Na XP byla, na 7 taky. Uz se pirati pochlapili a crackli aktivaci Widli 10?

Jirsákova tchýně

« Odpověď #22 kdy: 06. 01. 2018, 22:55:29 »
Nejjednodussi by bylo pouzit nejakou piratskou metodu, jestli uz nekdo nejakou vymyslel. Na XP byla, na 7 taky. Uz se pirati pochlapili a crackli aktivaci Widli 10?

Všechny verze Windows (včetně W10/2016) lze bez problémů aktivovat přes emulované KMS, které může běžet kdekoliv, třeba na routeru s DD-WRT/OpenWRT/LEDE nebo mobilu s Androidem.

Univerzální klíče k tomuto účelu jsou přímo na webu Microsoftu.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 06. 01. 2018, 23:00:48 »

Psal jste „uživatel i nesmí prodat OEM licenci Windows uživateli ByCzech nebo tvrdíte, že uživatel ByCzech nesmí prodat licenci uživateli i“ – tedy jste porovnával dva uživatele.

A pak jste napsal, že je to údajně v rozporu s mým komentářem „uživatel počítače A je ten stejný, jako uživatel počítače B“ – tedy jsem porovnával dva počítače.

Tak si dejte 10 koleček za lhaní a dalších 10 za překrucování a 10 za nechápání psaného textu.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 06. 01. 2018, 23:02:25 »
Píšete, že licence byla zakoupená s počítačem A, takže předpokládám, že je to OEM licence vázaná na daný počítač. Na počítač B ji tedy přenést nelze.
Zdroj (nějaký relevantní, ne ty v EU neplatné části EULA)?
Ať je to jak chce, pokud tam neni licenční číslo tak je vázaná ha hw a na druhém pc ji neaktivuješ a neaktivuje ji ani linka Microsoftu.

A to víte, nebo vám to řekl Jirsák?

Samozřejmě to není pravda, mnohokrát odzkoušeno...

mlátit licencemi

« Odpověď #25 kdy: 06. 01. 2018, 23:22:35 »
Zatímco ostatní tady vedou spor o právnický výklad Práva na aktivace a šermují tady  smlouvami a zákony, já poradím

Advanced Tokens Manager

PS: Nezamponeń vydat EET účtenku, až to budeš prodávat za korunu

« Odpověď #26 kdy: 06. 01. 2018, 23:24:26 »
To stejne porovnavate blbe, protoze koupi auta se stavate jeho majitelem, ale koupi licence se stavate sice majitelem licence, ale pouze uzivatelem SW, k jehoz pouzivai vas ta licence opravnuje a o ten se tu jedna, na licenci sere pes.
V obou případech získáváte nějaká oprávnění. V případě koupě bytu jsou to veškerá oprávnění k bytu, v případě nájmu bytu jsou to jen některá oprávnění k bytu, a v případě licence na krabicový software (jako protiklad k softwaru na zakázku) jen některá oprávnění k softwaru. Licenční smlouva je právě to, co definuje, která oprávnění máte. Rozdíly v tom samozřejmě jsou, to jsou i ve dvou smlouvách na koupi bytu. Já jsem to uváděl jako příklad toho, že smlouva má nějaký obsah, a převodem práv plynoucích z té smlouvy se obsah té smlouvy nijak nemění, ta převáděná práva se nijak nemění. A to je obecný princip, který platí úplně pro všechny smlouvy.

« Odpověď #27 kdy: 06. 01. 2018, 23:26:20 »
Tak si dejte 10 koleček za lhaní a dalších 10 za překrucování a 10 za nechápání psaného textu.
Je to hezké, že jste se ke lhaní, překrucování a nechápání psaného textu přiznal, ale oslavná kolečka kvůli tomu opravdu běhat nebudu. Že jste troll vím dávno, na tom není co slavit.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06. 01. 2018, 23:39:00 »
Advanced Tokens Manager

Konecne slovo do pranice. Ted jeste aby to nekricelo, ze se pod tim vymenilo mobo.

Lol Phirae

« Odpověď #29 kdy: 07. 01. 2018, 00:06:33 »
převodem práv plynoucích z té smlouvy se obsah té smlouvy nijak nemění, ta převáděná práva se nijak nemění. A to je obecný princip, který platí úplně pro všechny smlouvy.

Poslechnou, Jirsák, už před několika lety jim advokát na Lupě vysvětloval (dokonce opakovaně), že právo ten software užít plyne přímo ze zákona. Žádná EULA se nepřevádí.

Vopravdu jak u blbejch na dvorku.