K: Stolny PC

K: Stolny PC
« kdy: 05. 01. 2018, 12:10:32 »
Ahoj,
zhanam naky pouzitelny pocitac pro tchana. Nemusi to byt nic extra, rozhoduje cena. Stacil by aj bez HDD. Najidealnejsie Praha / Tabor a okolie.

Ponuky sen alebo sprava,

Dik,
Marek

j

Re:K: Stolny PC
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2018, 13:42:32 »
Co je to pouzitelnej pocitac? Na co ho chces? 

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2018, 14:34:23 »
Mal by sa dokazat spustit, otvorit prehliadac, pozret nake to youtube vidjeo a pri tom sa moc nezapotit :-) jo a musi na tom bezat windows.

V sucastnosti pouziva 11 rokov staru skatulu ktora to sice zvladne ale trva jej to.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2018, 14:45:27 »
Tohle zvladne Core Duo s 2 GB RAM a Widlemi 7. Vice RAM by ale neskodilo, obcas to swapuje, kdyz je ucpany browser po hodinach behu, k tomo nejaky MS Oppice a treba se zacne updatovat antivirak.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 05. 01. 2018, 14:57:28 »
jak pise JardaP, Core2Duo lepe s 4GB, koukni na
https://www.importpc.cz/repasovane-pocitace.html
obchode je overenej, davaj 2roky zaruku a jsou to kvalitni stroje... nema cenu kupovat jetou skladacku bez zaruky...

pri nakupu dej do u kosiku slevovej kupon KSTATE a mas slevu 3% a postovne zdarma ;-)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #5 kdy: 05. 01. 2018, 14:59:06 »
pokud chces s vykonem reservu, koukni na s i3 nebo i5, i to je do 5000kc, s Core2Duo kolem 3000kc

urednikx

« Odpověď #6 kdy: 05. 01. 2018, 17:49:29 »
jak pise JardaP, Core2Duo lepe s 4GB, koukni na
https://www.importpc.cz/repasovane-pocitace.html
obchode je overenej, davaj 2roky zaruku a jsou to kvalitni stroje... nema cenu kupovat jetou skladacku bez zaruky...

pri nakupu dej do u kosiku slevovej kupon KSTATE a mas slevu 3% a postovne zdarma ;-)
Core2Duo nekupuj. Je to prastara a elektricky nenazrana vec. Tem pocitacum muze byt i nevim 7 let? Vem neco kdyz repasobaneho tak s cpu intel g640 nebo podobny.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #7 kdy: 05. 01. 2018, 20:01:57 »
Core2Duo nekupuj. Je to prastara a elektricky nenazrana vec. Tem pocitacum muze byt i nevim 7 let? Vem neco kdyz repasobaneho tak s cpu intel g640 nebo podobny.
urednikx ignoruj. Core2Duo je dostatecne (pro popsany use case) rychle a levne, zalezi kolik do toho chce dat...
"prastara"? no a co kdyz to vykon ma ;-) "elektricky nenazrana"? blbost napr. C2D E8400 ma TDP 65W, no a tebou doporucovane G640 ma kolik? ano totozne TDP 65W ;-)

programatoreee

« Odpověď #8 kdy: 05. 01. 2018, 22:24:54 »
urednikx ignoruj. Core2Duo je dostatecne (pro popsany use case) rychle a levne, zalezi kolik do toho chce dat...
"prastara"? no a co kdyz to vykon ma ;-) "elektricky nenazrana"? blbost napr. C2D E8400 ma TDP 65W, no a tebou doporucovane G640 ma kolik? ano totozne TDP 65W ;-)
jistě, jen že ten nový procesor má při stejném odběru vyšší výkon tak že tak ... .

A ať je to jak chce ten E8400 byl uveden před deseti lety a ten komp může být starý podobně. Je iracionální kupovat největší srajdu, když mnohem mladší stroj vyjde jen o pár stokoun víc. Všechno to jsou počítače z nějakých firem a tam naběhaly hodně.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06. 01. 2018, 00:00:23 »
jistě, jen že ten nový procesor má při stejném odběru vyšší výkon tak že tak ... .

A ať je to jak chce ten E8400 byl uveden před deseti lety a ten komp může být starý podobně. Je iracionální kupovat největší srajdu, když mnohem mladší stroj vyjde jen o pár stokoun víc. Všechno to jsou počítače z nějakých firem a tam naběhaly hodně.

Ovsem pokud ten vykon nepotrebuju, zily mi to nedrasa. Pokud sezenu lepsi o par stovek drazsi, tak proc ne. Na druhou stranu mozna nekde ceka C2D jen za odvoz.

kolejdoucí

« Odpověď #10 kdy: 06. 01. 2018, 12:08:06 »
RPi, výkon nula nula prd ale na web stačí

dddddddd

« Odpověď #11 kdy: 06. 01. 2018, 12:17:07 »
Podarilo se mi na aukru sehnat levne chromebook, deda je nadseny.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #12 kdy: 06. 01. 2018, 13:49:52 »
az na to ze vykon obou CPU se stejny TDP je v podstate totozny ;-)
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G640-vs-Intel-Core2-Duo-E8400

jak sem psal, zalezi na cene, take sem mu doporucoval jit do reservy s nakupem i3 ci i5, kdyz prida "jen" 2000Kc, tedy kolem 5000Kc za komplet PC, ale co je pro nekoho "jen XY Kc" muze byt pro nekoho naprosto zbytecne, proto mi prijde trapne schazovat C2D jen proto ze je 10let strare, pokud by tazatel chtel co nejnizsi (i o par stokorun) cenu...

to ze jsou to pocitace s firem, je jiste pravda, ale take je pravda ze jde o kvalitni stroje, od kvalitniho case o ktrej se clovek neporeze, pres rozvody odvodu vzduchu od vetraku az mimo skrin, kvalitni desky a kvalitni zdroje...
nakonec JE na to zaruka od prodejce... 1 nebo 2 roky

urednikx

« Odpověď #13 kdy: 06. 01. 2018, 20:33:36 »
Kvalitni stroje to jsou, ale starnou.

A pak bavime se o c2d vs g procesory. Kdyz je jasne ze nemas pravdu tak zacnes blbnout s i3 i5 a mluvis o priplatku 2000kc coz uz je kpravdu dost. Ale to neni o cem se bavime.

Tady je diskuse o archaickem c2d vs novejsi g, dejme tomu g 640, a tam je priplatek opravdu ve stokorunach a vyplati se.

jk

« Odpověď #14 kdy: 07. 01. 2018, 00:01:10 »
Ten novejsi ma take nektere instrukce navic a pokud se predpoklada pouziti integrovane grafiky, tak Intel HD je velky rozdil pro GMA 4500 nebo starsi... napr. distribucni ovladace pro 4500 vetsinou nepocitaji s hardwarovou akceleraci videa (nutno explicitne zkonfigurovat/prelozit rucne) a starsi cipy ji vubec neumi.