Je tu někdo, komu se podařilo switchnout kariéru?

proKurve

Re:Je tu někdo, komu se podařilo switchnout kariéru?
« Odpověď #60 kdy: 21. 12. 2017, 14:33:57 »
Mě se switch povedl. Z ajťáka v IT outsourcing firmě, kde jsem dřel jak <> za lehce nadprůměrný plat a pořád se něco nestíhalo, jsem před 4 lety switchnul na junior lopatu v korporaci lepící "hovna v Javě". Teď beru 3x tolik co v minulé práci, mám více volného času a celkem klid. Máme relativně rozumné projekťáky, takže deadliny se v pohodě dají stíhat, přesčasy jen občas a jsou dobře zaplacené a recipročně pak máme možnost homeoffice, když je potřeba. Ve volném čase si hraju s funkcionálním programováním (Elixir, Closure), abych se udržoval v obraze, co se v moderních trendech děje.
Pravda, než jsem switchnul, tak jsem celý rok cca 2 hodiny denně studoval a programoval, takže mě to stálo něco volného času, ale vyplatilo se. A když vidím, v jakém neustálém shonu jsou mi kamarádi a přesto vydělávají podstatně méně než já a pak v hospodě řeší, jestli si dát panák ruma za kilo, tak si říkám "ještě že je IT svět v takovém stavu jakém je" :)

« Odpověď #61 kdy: 21. 12. 2017, 19:02:36 »
...jsem před 4 lety switchnul na junior lopatu v korporaci lepící "hovna v Javě".
A jak ten switch probíhal? Byl nějaká příprava (samostudium JavaEE, Spring apod.) nebo rovnou s drzým čelem do korporátu?

m

« Odpověď #62 kdy: 21. 12. 2017, 19:21:47 »
j, taky jsem pred par lety kompletne zmenil praci a vubec nelituji:)

Z Armady ( nic spolecneho s IT)  do IT.  Nasobne vyssi plat, plovouci pracovni doba. Oproti minule praci totalni klidek.

proKurve

« Odpověď #63 kdy: 21. 12. 2017, 21:29:15 »
...jsem před 4 lety switchnul na junior lopatu v korporaci lepící "hovna v Javě".
A jak ten switch probíhal? Byl nějaká příprava (samostudium JavaEE, Spring apod.) nebo rovnou s drzým čelem do korporátu?
Ano, rok jsem po večerech studoval a programoval. Je pravda, že nějaký programátorský background jsem měl z univerzity, něco málo jsem kdysi bastlil v php a lehce se otřel o C#, plus jsem v práci skriptoval v bashi a pythonu, takže doučit se konkrétní jazyk a frameworky nebyl až takový problém.
Pak jsem se nahlásil na několik personálek, že mám takové a makové znalosti, nulovou praxi, platové požadavky (ne o moc vyšší než ve stávajícím zaměstnání) a ať mi zkusí najít práci. Prošel jsem pár pohovorů, kde mě nevzali, většinou asi pro to, že personálka se mě snažila natlačit někam, kde nemohli dlouho nikoho najít a dost přecenili mé znalosti a zkušenosti :) Ale nakonec se zadařilo. Měl jsem asi trošku štestí na člověka, přímo ředitele IT české pobočky, který se mnou vedl pohovor, se kterým jsme si padli do noty, kecali jsme o všem možném (třeba že tam má pár Céčkařů, kteří udržují jednu legacy appku a všechno píšou ve vi :) ) a později mi na firemní kalbě řekl, že mě vzal hlavně kvůli tomu nadšení a motivaci, která ze mě prý sálala. Je pravda, že to bylo krátce po narození syna a motivace zabezpečit rodinu byla opravdu silná. 

No a protože je to in house vývoj, je kladen důraz na funkčnost před rychlým zbastlením, aby se stihly deadline ve smlouvách se zákazníkem.

« Odpověď #64 kdy: 21. 12. 2017, 21:52:40 »
Taky mám občas takový tendence, že mě to s..r, pak se ale podívám během práce z okna svýho baráku, na to jak si v zahradě hraje dcera se psem... 1 - 2x denně sportuju, moje žena nemusí pracovat, takže mám full service... a rázem mě to přejde... když si představím za jaký mizerný prachy dřou prodavačky v obchodě, nebo lidi ve fabrikách a ke všemu na směny atd... Pořád mi vychází že jsem si vybral dobře. Problém práce v IT je dle mého názoru že spousta lidí neumí říct "NE", když je toho už moc prostě to řeknu, projekťák dostane sprchu (on ji snese) a je klid, nějak se to vyřeší. Každopádně je to o taky o lidech kolem (kreténi jsou asi všude, ale díky bohu ne kolem mě).  A k otázce, kariéru jsem switchnul, jsem vystudovaný hnojař.

milhaus

« Odpověď #65 kdy: 21. 12. 2017, 22:37:36 »
moje žena nemusí pracovat, takže mám full service...
neni tva zena tlusta, kdyz nic nedela? full-service znamena, ze ti klidne vyhoni pero, kdyz mas HO?

Lama

« Odpověď #66 kdy: 21. 12. 2017, 22:53:19 »

......

A k otázce, kariéru jsem switchnul, jsem vystudovaný hnojař.

Něco jako Přemek Podlaha?

moje žena nemusí pracovat, takže mám full service...
neni tva zena tlusta, kdyz nic nedela? full-service znamena, ze ti klidne vyhoni pero, kdyz mas HO?

Nezáviď.

Fg

« Odpověď #67 kdy: 22. 12. 2017, 00:11:45 »
To je ta emancipace. Zenska se vali doma, saje pyje a je zavisla na manzelovi. Az se starej nasere, tak pujde dojit socialni system.

CoffeeMan

« Odpověď #68 kdy: 22. 12. 2017, 00:20:48 »
To je ta emancipace. Zenska se vali doma, saje pyje a je zavisla na manzelovi. Az se starej nasere, tak pujde dojit socialni system.

Ale prd. Dospěje do stadia hydra, bude chtít rozvod a pěkně mu ten jeho živůtek rozerve napůl. Bachyně v domácnosti jsou zhouba téhle společnosti. Od děcek, které vidí, jak se jim máma válí doma pomalu na koksu, chlastu a slevomatu, až po různé úchylky.
Bych hnal takovou.

CoffeeMan

« Odpověď #69 kdy: 22. 12. 2017, 00:58:57 »
"Mařenko, až budeš velká, čím bys chtěla být? Lékařkou, auditorkou, fyzičkou, bioložkou, astronautkou... nebo třeba učitelkou?"

"Já chci být maminkou. Budu se válet doma, podkuřovat nějakému vošoustovi, který zrovna v té době bere hodně, čumět na internet, objednávat jídlo on-line, drbat s kámoškami, jestli mně nějaké zbyly a platit psychologa. Ale určitě nechci být žádnou krávou, která musí něco dělat, jako třeba vy, paní učitelko."

milhaus

« Odpověď #70 kdy: 22. 12. 2017, 07:34:42 »
Nezáviď.
co bych mel zavidet vole? nepracujici zenskou, ktera je mozno tlusta?  ne diky, to jako fakt ne.

xyz

« Odpověď #71 kdy: 22. 12. 2017, 07:45:12 »
Vsiml jsem si, ze hodne korporatnich lopataku tohle dela. Nalepi se na ne HRka s cilem uz nikdy nepracovat (v HR se zrejme bezne zrejme upracovavaji k smrti, asi pri rozdavani ovoce 2x tydne), necha se vetsinou namrdat a stava se profesionalni matkou, pripadne pak z domova dela part-time "marketing" job.

Je to lopatakova vec, kdyz mu to takhle vyhovuje, tak proc ne. Jen pak je vtipny poslouchat gender feminy a ty jejich verbalni zvratky, ktery totalne odporuji realite.