Zjistil jsem, že když se v chromium připojím k youtube.com (např), tak mě to odmítne připojit a dokonce to samo zjistí, že je to kvůli špatnému času. Avšak jiné stránky (např. twitter) jdou,
1. Proč některé stránky nejdou a některé jdou s odlišným mým časem? Je to čistě kvůl hodnotě údaje času platnosti certifikátů a nebo je v tom něco zásadního, co přímo je součástí kryptografie?
2. přes wget/curl s parametrem --no-check-certificate/-k se v pohodě stáhnu . Ovšem v chrome tuto volbu nevidím, když si danou stránku chci otevřít. Nechci, aby mě browser takhle omezoval. Jde nějak tomu prohlížeči vzkázat, aby udělal to samé, co wget? (pokud možno bez nutnosti startovat s nějakým flagem, čistě na dané stránce - nechci to globálně, to by zas bylo riziko) Jak se chovají jiné prohlížeče?
Vaše hodiny se zpožďují
Soukromé připojení k doméně theserver.net nelze navázat, protože máte v počítači nastaveno chybné datum a čas (neděle 11. prosince 2016 11:34:28). Další informace
NET::ERR_CERT_DATE_INVALID
Automaticky odesílat část informací o systému a obsahu stránek do Googlu s cílem pomoci rozpoznávat nebezpečné aplikace a weby. Zásady ochrany soukromí
Aktualizovat datum a časSKRÝT ROZŠÍŘENÉ
Aby bylo možné navázat zabezpečené spojení, hodiny musejí být nastaveny správně. Důvodem je, že certifikáty, pomocí kterých se weby identifikují, platí pouze pro pevně daná období. Jelikož hodiny v zařízení nejsou nastaveny správně, prohlížeč Chromium tyto certifikáty nemůže ověřit.