Odeslání videa pomocí DLNA/UPnP

dlna

Odeslání videa pomocí DLNA/UPnP
« kdy: 03. 12. 2017, 18:52:56 »
Dobrý den,
prosím Vás hledám aplikaci pomocí které bych mohl přes příkazovou řádku pushnout video do televize. Video totiž potřebuji spouštět v nějakém intervalu (např každé dvě hodiny) - jinak v televizi běží normální TV programy.
Aplikaci, která umí video pushnout jsem sice našel http://www.universalmediaserver.com/ - ale časování neumí.
Děkuji za rady
« Poslední změna: 03. 12. 2017, 20:33:24 od Petr Krčmář »

Milan

Re:Odeslání videa pomocí DLNA/UPnP
« Odpověď #1 kdy: 04. 12. 2017, 08:43:03 »
Prikaz spoustej te pres cron kazde 2 hodiny.

dlna

« Odpověď #2 kdy: 04. 12. 2017, 15:33:02 »
Bohužel se to naskriptovat nedá, abych mohl použít cron :)

j

« Odpověď #4 kdy: 04. 12. 2017, 18:18:09 »
Bych skoro rek, ze jeden vo koze a druhej o voze ...

DLNA = v televizi musi bezet nejakej klient a tomu se ze serveru da pripadne predhodit nejaky (libovolny) video. Takze jedinej realisticke zpusob, jak udelat to co "dlna" chce == na tom serveru mit jak to video tak TV kartu ze ktery pobezi televize, a na televizi nechat bezet klienta, kterej bude prehravat to, co mu ze serveru prijde.

Ten klient se sam od sebe rozhodne nenastartuje a sam od sebe ani nezacne nic prehravat. Hypoteticky se da nastartovat po siti, ale to je ciste per TV vec (ani dve telky od stejnyho vyrobce to nebudou umet stejne, pokud vubec nejak).

Alternativne se teda jeste daj delat vopicarny zavisly na schopnostech TV = tu televizi trebas pripojit pres hdmi, a nejak* ... prepinat vstup antena/hdmi ...

* nejak == nektery telky maj mimo jiny web, na kterym se to po siti da udelat.

BTW: By me zajimalo, kde dlna vzal informaci ze to umi push ... protoze takhle DLNA vazne nefunguje. O tom co se bude prehravat rozhoduje klient. Server muze (a nemusi) mit schopnost prekomprimovat stream do formatu, kterej klient akceptuje a to je tak vse. Jednoduchy dlna servery fungujou prakticky stejne jako sdileni souboru.

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04. 12. 2017, 18:49:25 »
DLNA = v televizi musi bezet nejakej klient a tomu se ze serveru da pripadne predhodit nejaky (libovolny) video. Takze jedinej realisticke zpusob, jak udelat to co "dlna" chce == na tom serveru mit jak to video tak TV kartu ze ktery pobezi televize, a na televizi nechat bezet klienta, kterej bude prehravat to, co mu ze serveru prijde.

Ten klient se sam od sebe rozhodne nenastartuje a sam od sebe ani nezacne nic prehravat. Hypoteticky se da nastartovat po siti, ale to je ciste per TV vec (ani dve telky od stejnyho vyrobce to nebudou umet stejne, pokud vubec nejak).

Ale přesně naopak! DLNA samozřejmě umí i PUSH. Tzn. že na dálku se přikáže klientovi, aby přehrál co dostal nařízeno. Kdo to neví, může se to doučit kupodivu zadáním "dlna push" do Google :D

j

« Odpověď #6 kdy: 04. 12. 2017, 19:34:08 »
Ale přesně naopak! DLNA samozřejmě umí i PUSH. Tzn. že na dálku se přikáže klientovi, aby přehrál co dostal nařízeno. Kdo to neví, může se to doučit kupodivu zadáním "dlna push" do Google :D
A jakpak toho klienta na ty televizi asi tak spustis ... telepaticky?

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04. 12. 2017, 19:54:54 »
A jakpak toho klienta na ty televizi asi tak spustis ... telepaticky?

A jéje! Zas jeden co neumí používat Google, tož tak ti pomůžu: http://bfy.tw/FNud
A pro pomalejší hlavy je tam i Youtube video jak to funguje :D

PS: Proč "j" nechápe, že když pustím televizi spustí se i ten DLNA klient? :D

dlna

« Odpověď #8 kdy: 04. 12. 2017, 21:03:13 »
Ten program UMS, i další co jsem našel, umí video do televize pushnout. Ale prostě nejdou naskriptovat - s tím, že potřebuji pak video i ukončit, aby se mi vrátilo přehrávání klasické TV.
Takže to zřejmě vyřeším pomocí UMS a AutoIt. Pokud znáte někdo nějaké elegantnější řešení, budu za něj samozřejmě rád.

j

« Odpověď #9 kdy: 04. 12. 2017, 21:05:40 »
PS: Proč "j" nechápe, že když pustím televizi spustí se i ten DLNA klient? :D
A proc ByCzech nechape, ze to proste neni pravda? U nektery mozna jo, u jiny ne.

j

« Odpověď #10 kdy: 04. 12. 2017, 21:25:10 »
Jen tak pro zajimavost, s DLNA sem si par mesicu docela intenzivne hral, a dosel sem k nezvratnymu zaveru, ze je to paradni technologie na papire, ktera se v praxi neda skorem pouzivat. Respektive ono to "funguje" nejlip tak, ze mas na jedny strane kodi jako dlna server, a na druhy strane kodi, jako dlna klienta.

Jakakoli kombinace prostredku ruzny provenience = porad neco nefunguje. Kuprikladu takova televize v roli dlna klienta, si neumi vybrat audiostopu (prehraje tu prvni), natoz titulky. Neumi zobrazit poster, pokud je jinak sisatej nez patlal klienta predpokladal ... natoz jakykoli meta.

Prozmenu vetsina toho, co se tvari jako "dlna server" ve skutecnosti neumi recode, coz je docela podstatna funcionalita, protoze hromada prave tv a dalsich kramu, neumi h264, natoz h265. A to klidne i tak, ze z usbcka ti to h264 prehraje, ale pres dlna ne. Na druhou stranu na rekompresi potrebujes pomerne nadupanej HW (4jadra dostavaj poradnej kour), coz prozmenu vede zase na to, ze daleko levnejsi a efektivnejsi nez takovyhle vifikundace je pripojit k TV krabku za litr na hdmi a k ni mountnout sambu, pripadne si koupit delsi hdmi kabel k pc, protoze to s prstem v nose zvladne prehravat nekolik filmu soucasne.

Takze mi muzes vykladat, co funguje a co nefunguje, ja to zkousel v realu.

BTW: Minidlna napr neumi aktualizovat "novinky" => kdyz si do knihovny pridas film, tak presto ze ma nejnovejsi datum na fs, v novinkach ho nenajdes. A to presto, ze papirove to prej funguje.

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 05. 12. 2017, 00:56:05 »
Takze mi muzes vykladat, co funguje a co nefunguje, ja to zkousel v realu.

Já tyhle problémy nemám ani s jinými servery a klienty, takže to možná bude jen rukama? :D

PS: Jo minidlna občas aktualizuje DB se zpožděním, IMO má nějakou frontu, která se zaktualizuje jednou za čas. Zdrojáky jsem nezkoumal...

Lotr

« Odpověď #12 kdy: 05. 12. 2017, 11:59:46 »
Ten program UMS, i další co jsem našel, umí video do televize pushnout. Ale prostě nejdou naskriptovat - s tím, že potřebuji pak video i ukončit, aby se mi vrátilo přehrávání klasické TV.
Takže to zřejmě vyřeším pomocí UMS a AutoIt. Pokud znáte někdo nějaké elegantnější řešení, budu za něj samozřejmě rád.
Kecáš, poslal jsem ti odkaz, jak se to dá scriptovat. Pokud s tím nedovedeš pracovat, nepomůže ti ani svěcená voda. A j je samozřejmě jako vždy mimo, push do dlna není problém. Škoda, že neumí ani s Googlem.