Jen tak pro zajimavost, s DLNA sem si par mesicu docela intenzivne hral, a dosel sem k nezvratnymu zaveru, ze je to paradni technologie na papire, ktera se v praxi neda skorem pouzivat. Respektive ono to "funguje" nejlip tak, ze mas na jedny strane kodi jako dlna server, a na druhy strane kodi, jako dlna klienta.
Jakakoli kombinace prostredku ruzny provenience = porad neco nefunguje. Kuprikladu takova televize v roli dlna klienta, si neumi vybrat audiostopu (prehraje tu prvni), natoz titulky. Neumi zobrazit poster, pokud je jinak sisatej nez patlal klienta predpokladal ... natoz jakykoli meta.
Prozmenu vetsina toho, co se tvari jako "dlna server" ve skutecnosti neumi recode, coz je docela podstatna funcionalita, protoze hromada prave tv a dalsich kramu, neumi h264, natoz h265. A to klidne i tak, ze z usbcka ti to h264 prehraje, ale pres dlna ne. Na druhou stranu na rekompresi potrebujes pomerne nadupanej HW (4jadra dostavaj poradnej kour), coz prozmenu vede zase na to, ze daleko levnejsi a efektivnejsi nez takovyhle vifikundace je pripojit k TV krabku za litr na hdmi a k ni mountnout sambu, pripadne si koupit delsi hdmi kabel k pc, protoze to s prstem v nose zvladne prehravat nekolik filmu soucasne.
Takze mi muzes vykladat, co funguje a co nefunguje, ja to zkousel v realu.
BTW: Minidlna napr neumi aktualizovat "novinky" => kdyz si do knihovny pridas film, tak presto ze ma nejnovejsi datum na fs, v novinkach ho nenajdes. A to presto, ze papirove to prej funguje.