LDAP API vs. LDAP SDK

layosh

LDAP API vs. LDAP SDK
« kdy: 28. 02. 2011, 17:16:01 »
Dobry den,

zjistil jsem, ze se mi docela pletou pojmy, muzete mi nekdo srozumitelne vysvetlit jaky je rozdil mezi LDAP API a LDAP SDK?

Dekuji,
Lay

Sten

Re: LDAP API vs. LDAP SDK
« Odpověď #1 kdy: 28. 02. 2011, 17:27:38 »
API = Application Programming Interface, tj. rozhraní pro psaní programů (např. jména funkcí a jejich parametry)

SDK = Software Development Kit, tj. sbírka nástrojů pro psaní programů (vývojové knihovny, hlavičkové soubory, překladač, linker ap.)

Zjednodušeně řečeno je API popis toho, jak se SDK používá.

aaa

« Odpověď #2 kdy: 28. 02. 2011, 17:39:59 »
@Sten: API je popis toho ako sa SDK pouziva? Kde v API najdem ako pouzit prekladac? ;-)

Sten

« Odpověď #3 kdy: 28. 02. 2011, 17:46:23 »
@Sten: API je popis toho ako sa SDK pouziva? Kde v API najdem ako pouzit prekladac? ;-)

Zjednodušeně řečeno. Je tam popis funkcí (metod, objektů, maker, ...), které jsou v onom SDK dostupné, použití překladače a linkeru tam většinou není (to bývá popsáno přímo v SDK anebo SDK tyto vůbec neobsahuje a používá standardní na onom systému).

jv

« Odpověď #4 kdy: 28. 02. 2011, 17:53:17 »
API je konvencia (dohoda), SDK je kus softveru.

layosh

« Odpověď #5 kdy: 28. 02. 2011, 18:00:48 »
To znamena, ze kdyz existuje C LDAP API, tak je to popis jak pouzivat metody, funkce pri psani aplikace v C? A zase Java LDAP API, popis jak pouzivat metody pri praci s LDAP v JAVE?

A kdyz se pise o Netscape LDAP C SDK, tak je to nejaky balik obsahujici knihovny a kdyz chci vedet parametr nejake funkce, tak se musim podivat do C LDAP API?

Sten

« Odpověď #6 kdy: 28. 02. 2011, 18:07:32 »
To znamena, ze kdyz existuje C LDAP API, tak je to popis jak pouzivat metody, funkce pri psani aplikace v C? A zase Java LDAP API, popis jak pouzivat metody pri praci s LDAP v JAVE?
Ano.

A kdyz se pise o Netscape LDAP C SDK, tak je to nejaky balik obsahujici knihovny a kdyz chci vedet parametr nejake funkce, tak se musim podivat do C LDAP API?
Ano. Popis API může být i součástí SDK (třeba jako Doxygen komentáře).