Jak držet kopii adresáře

Ja Host

Jak držet kopii adresáře
« kdy: 06. 11. 2017, 21:41:11 »
Zdravím, existuje způsob jak vytvořit kopii adresáře a neustále ho držet aktuální? Díky

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Jak držet kopii adresáře
« Odpověď #1 kdy: 06. 11. 2017, 21:58:17 »
Ano.

« Odpověď #2 kdy: 06. 11. 2017, 22:33:12 »
Co asi znamená to "P" v JardaP??

Zkuste upřesnit, jak to myslíte s tou kopií. Ideální a okamžitou kopií je princip RAIDU, tedy data dvakrát zároveň propsaná. Ale to asi nemáte na mysli. Popíšete, prosím, Vaši situaci?

Ja Host

« Odpověď #3 kdy: 06. 11. 2017, 22:47:13 »
Mám adresář a ten potřebuji mít na dvou místech stále stejný a nesmí to být nějaký symlink. Musí to být plnohodnotné adresáře a soubory.

« Odpověď #4 kdy: 06. 11. 2017, 22:48:42 »
Mám adresář a ten potřebuji mít na dvou místech stále stejný a nesmí to být nějaký symlink. Musí to být plnohodnotné adresáře a soubory.

Zapisovat se bude jen do jednoho, druhý bude nějaká o maličko zpožděná kopie? Stále nerozumím tomu případu, možná kdybyste ho popsal celý od začátku?

Ja Host

« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2017, 22:57:24 »
Mám prostě adresář a potřebuji po spuštění systému vytvořit přesnou kopii toho adresáře. Zapisovat se bude do obou. Zpoždění není problém.

« Odpověď #6 kdy: 06. 11. 2017, 22:59:18 »
Mám prostě adresář a potřebuji po spuštění systému vytvořit přesnou kopii toho adresáře. Zapisovat se bude do obou. Zpoždění není problém.

Pak je nejvhodnějším řešením rsync - ten lze použít i když jsou obě strany lokální.

Ja Host

« Odpověď #7 kdy: 06. 11. 2017, 23:03:14 »
To jsem zkoušel ale ono to jen zkopíruje ten adresář ale pozdější změny se nikde neprojví :(

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 06. 11. 2017, 23:03:22 »
sice stale nejasnej dotaz, ale napr. tohle proste dela to, ze neustale provadi synchronizaci, kopiruje vzdy jen to zmenene, maze to ve zdrojovem adresari smazane, ponechava atributy vsech souboru/adresaru:
Kód: [Vybrat]
while true; do rsync --archive --delete --one-file-system  /odkud /kam; done

« Odpověď #9 kdy: 06. 11. 2017, 23:06:06 »
Kód: [Vybrat]
while true; do rsync --archive --delete --one-file-system  /odkud /kam; done

Toto je ale jen jednosměrné...
Stejně mi vrtá hlavou usecase pro takto šílený nápad, aby nešel řešit nějakou inteligentnější metodou.

dustin

« Odpověď #10 kdy: 06. 11. 2017, 23:10:46 »
Obousměrně synchronizuje např. unison, diskutovaný zde pořád dokola. Ovšem musíš si ošetřit kolize, např. volbou prioritního strany, která má při řešení kolize přednost.

Zvládá rychle i velké stromy, protože si udržuje lokální DB stavu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 06. 11. 2017, 23:21:07 »
Ja nevim, co tady porad resite. Az dosud se tazatel ani neuraci sdelit, na jakem to chce OS. Ale pokud to tedy ma byt na Linuxu, tak asi man inotifywait z inotify-tools.

« Odpověď #12 kdy: 06. 11. 2017, 23:22:33 »
...

Já hlavně soudím, podle toho, jak pan tazatel neumí ani popsat svoji situaci, ani říct, jestli to má být jednosměrné, obousměrné, po startu systému, průběžně, bez zpoždění, se zpožděním, ..., že vymýšlí nějakou opičárnu... Buďto se stydí popsat use case, nebo ho popsat ani neumí (pak by měl věnovat víc času analýze), nebo řeší nějaký úkol do školy (bez use casu).

« Odpověď #13 kdy: 06. 11. 2017, 23:25:16 »
Ja nevim, co tady porad resite. Az dosud se tazatel ani neuraci sdelit, na jakem to chce OS. Ale pokud to tedy ma byt na Linuxu, tak asi man inotifywait z inotify-tools.

Jardo, neserte mě, víte, jak nerad s Vámi souhlasím!! Gr.

Kit

« Odpověď #14 kdy: 06. 11. 2017, 23:54:46 »
Replicated volume v GlusterFS.