Dvě různé e-mailové adresy, s tečkou a bez tečky

kaerl

Dvě různé e-mailové adresy, s tečkou a bez tečky
« kdy: 15. 09. 2017, 10:37:09 »
Ahoj, stala se mi taková zajímavá věc, kterou si nedokážu vysvětlit. Mám na seznamu adresu jmeno.prijmeni@seznam.cz. Vím o člověku, který se jmenuje stejně a ten má adresu jmenoprijmeni@seznam.cz. Sem tam se stane, že mi cizí lidé posílají emaily určené jemu, protože formát adresy s tečkou je v česku běžnější. Emaily z mé adresy si nechávám přeposílat na gmail. No a včera mi v inboxu na gmailu přistál jeho email s adresou bez tečky. Kontroloval jsem hlavičku, všechno v pořádku - bez tečky. Je to dokonce emailová komunikace klienta se zaměstnancem banky, tudíž si před tím, než se to dotalo ke mně museli vyměnit několik odpovědí. Nejeví se mi to jako podvržený spam nebo něco takového podobného.

Napadá někoho nějaké vysvětlení? Díky
« Poslední změna: 15. 09. 2017, 11:22:38 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:jmeno.prijmeni@seznam.cz vs jmenoprijmeni@seznam.cz
« Odpověď #1 kdy: 15. 09. 2017, 10:58:42 »
Pro Gmail je jmeno.prijmeni@ a jmenoprijmeni@ jedna adresa.

xxxxx

« Odpověď #2 kdy: 15. 09. 2017, 11:03:26 »
https://support.google.com/mail/answer/10313

A ze zdroje: http://www.slate.com/blogs/future_tense/2013/08/01/dots_in_gmail_addresses_what_happens_if_you_leave_out_the_period.html
DOTS MATTER: Microsoft Outlook, Yahoo Mail, Apple iCloud
DOTS DON’T MATTER: Gmail, Facebook
DOTS STRICTLY PROHIBITED: Twitter

kaerl

« Odpověď #3 kdy: 15. 09. 2017, 11:16:40 »
O tom gmailu to vím, to ale není tento případ. Jde o tečku v seznamovské adrese a navíc na ten můj gmail by to v první řadě musel forwardovat seznam. Dělal seznam poslední dobou nějaké změny a když dot did matter until yesterday why doesn't matter now? Aha?

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 15. 09. 2017, 11:22:11 »
Proč se nezeptáš u Seznamu? Jinak je mi to celkem u zádele, pokud ti vadí, že někdo na freemailu (značně nepoužitelném) má skoro stejnou adresu jako ty, tak ten freemail nepoužívej, nebo si zřiď jinou, která se nebude motat s tou původní.

kaerl

Re:Dvě různé e-mailové adresy, s tečkou a bez tečky
« Odpověď #5 kdy: 15. 09. 2017, 11:36:49 »
a proč hned startuješ? já nemůžu za to že sis nepřečetl dotaz pořádně a neznáš odpověď. Někdo jiný možná bude.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 15. 09. 2017, 11:50:40 »
Tvá adresa mohla být vložena jako skrytá kopie.

« Odpověď #7 kdy: 15. 09. 2017, 12:05:26 »
Co se stalo by se dalo odhadnout z Received hlaviček v e-mailu (např. tam bude opravdu vidět, zda to forwardoval Seznam). E-maily se nedoručují podle adresy, která je uvedená v e-mailu, ale podle adresy, která je na „obálce“ e-mailu – tu si mezi sebou předávají jen poštovní servery. Váš e-mail mohl být uvedený jako kopie nebo skrytá kopie (např. odesílatel znejistěl, když viděl e-mail bez tečky, a poslal to raději na obě adresy).

xxxxx

« Odpověď #8 kdy: 15. 09. 2017, 12:46:05 »
Stejně tak jako skrytá kopie mohal být poslána přímo na gmail. Tedy hlavní, viditelná, v hlavičce, na seznam a skrytá /stále bez tečky/ na gmail (třeba pro jistotu, pokud si odesílatel nebyl jist serverem příjemce). Z hlaviček by mohl být vidět forward, ale pokud je např. odesílatel také na seznamu, letmým pohledem to může zmást (že to přece seznamem prošlo).

kaerl

« Odpověď #9 kdy: 15. 09. 2017, 21:41:43 »
záhada vyřešena. jmenoprijmeni chtělo email forwardovat synovi, který se taky jmenuje Jméno Příjmení, ale omylem zadalo moji adresu.

Jack

« Odpověď #10 kdy: 15. 09. 2017, 22:55:56 »
Ty vole, to je dobra shoda nahod  ;D ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 16. 09. 2017, 20:30:19 »
Nechte si oficialne zmenit jmeno. Napriklad jmeno Simeon Venkrbec vas techto problemu pravdepodobne zbavi. ;-)

Franta K.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 04. 10. 2017, 17:02:09 »
@Franta K.: A uvozovky uz jste nekdy zkousel? Pro ilustraci, se jmenem Simeon Venkrbec jsem se setkal naposledy pred par desitkami let, v knizce "Pan Posleda, pritel studaku".