Kamera na hlídání zahrady

Danke

Kamera na hlídání zahrady
« kdy: 02. 10. 2017, 22:31:26 »
Bydlím v rodinném domě a jediný nejméně chráněný přístup do domu je přes zahradu. Proto bych si rád nainstaloval kameru, která by zamezila případnému vniknutí do domu. Nemáte někdo tip na portál s dobrými kamerami. Je toho na internetu hodně, ale nejlepší jsou osobní zkušenosti.

Re:Kamera na hlídání zahrady
« Odpověď #1 kdy: 02. 10. 2017, 22:43:54 »
Bydlím v rodinném domě a jediný nejméně chráněný přístup do domu je přes zahradu. Proto bych si rád nainstaloval kameru, která by zamezila případnému vniknutí do domu. Nemáte někdo tip na portál s dobrými kamerami. Je toho na internetu hodně, ale nejlepší jsou osobní zkušenosti.

https://www.asm.cz/
Dahua Technology

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 02. 10. 2017, 22:52:54 »
kameru, která by zamezila případnému vniknutí do domu

Jako myslíš s detekcí pohybu napojenou na tohle?

« Odpověď #3 kdy: 02. 10. 2017, 22:54:46 »
Jako myslíš s detekcí pohybu napojenou na tohle?

To má grip jako motorová kosa... Je to ke kosení?

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 02. 10. 2017, 22:58:04 »
Je to ke kosení?

Doporučuje 11 z 10 smrťáků.  8) ;D

fredy

« Odpověď #5 kdy: 03. 10. 2017, 08:28:05 »
To by ma zaujímalo, ako kamera zamedzí vstupu do domu.
Jedine že je to sovietska kamera spred 50 rokov a sú ňou zatarasené dvere :-D

ft

« Odpověď #6 kdy: 03. 10. 2017, 08:35:01 »
Osobne bych doporucil si postavit neco na zaklade Raspberry Pi Zero W a kameroveho modulu. Cele to zavrit do krabicky atrapy kamery s dostatecnym krytim. Soucastky se daji sehnat do 1000,- a pripojovat se to bude pres wifi, staci k tomu privest jen 230V.

petertomasy

« Odpověď #7 kdy: 03. 10. 2017, 09:29:18 »
Niečo také som si postavil,  ( malina zero pi w + kamera NoIR + krabička ... ) stalo ma to cca 50€. Softvér som nainštaloval motionEyeOS, ktorý je skvelý ... , inštalacia je hračka , je to perfektne zdokumentované ... Len som si ešte nepozháňal infra LED diody , takže v noci nemám žiadnu kontrolu . Nie je to profi riešenie , ale funguje to ok .

ft

« Odpověď #8 kdy: 03. 10. 2017, 10:15:25 »
Na nocni prisviceni venku je stejne par diodek, ktere se do tech kamer davaji, malo. Idealni je pouzit nezavisly IR reflektor. V pripade zajmu muzu poslat odkazy na cinu, co kde objednat i jak to dat dohromady.

S motioneye os jsem taky experimentoval, ale dodelaval jsem pak k te kamere jeste dalsi cidla vlastni skripty pro komunikaci s domoticz a ukladani zaznamu pres nfs. Pak uz mi prislo jednodussi nakonfigurovat si cisty raspbian+motion.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 03. 10. 2017, 10:53:14 »
Cele to zavrit do krabicky atrapy kamery s dostatecnym krytim.

Naopak, cele to zavrit do neceho, co jako kamera nevypada a atrapy rozvesit na viditelna mista v zahrade.

ft

« Odpověď #10 kdy: 03. 10. 2017, 11:04:41 »
Ja jsem toho nazoru, ze kamera, ktera vypada jako kamera, ma i nejaky psychologicky efekt. Nenapadne kamery jsou sice super vec, ale pripadnemu zlodeji pak nema co nahnat strach a ja se muzu akorat tak v HD rozliseni divat na to, jak mi vybrali barak. A mozna ani to ne, kdyz ukradnou pocitac, kam se ty zaznamy ukladaji.

« Odpověď #11 kdy: 03. 10. 2017, 11:13:50 »
Ja jsem toho nazoru, ze kamera, ktera vypada jako kamera, ma i nejaky psychologicky efekt. Nenapadne kamery jsou sice super vec, ale pripadnemu zlodeji pak nema co nahnat strach a ja se muzu akorat tak v HD rozliseni divat na to, jak mi vybrali barak. A mozna ani to ne, kdyz ukradnou pocitac, kam se ty zaznamy ukladaji.

Já jsem došel k názoru úplně jinému.
1. viditelná kamera = často je to první ukradená věc,
2. pokud se nechráníme zrovna před sousedem, kterého poznáme a máme na něj páky, pak je záznam k ničemu - akorát riskujete, že Policie pachatele dopadne a pojišťovna vám nic nedá,
3. atrapy kamer rozezná každý.

Je potřeba pečlivě rozvážit, k čemu vlastně kamera bude - psychologický efekt platí akorát tak na děti a na sousedy, ne na opravdové zloděje.

ft

« Odpověď #12 kdy: 03. 10. 2017, 11:42:32 »
No kazdopadne kamera ma v jakemkoliv provedeni smysl jen tehdy, pokud na druhe strane dratu sedi nekdo, kdo tu situaci vyhodnoti a na zaklade toho jedna.
A detekce pohybu na kamere ma smysl, pokud se po okoli nepotuluji kocky apod., ktere by to spoustely kazdych 10 minut.

Digi

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 03. 10. 2017, 22:29:14 »