Musel bych downgradovat BIOS, což se mi u nového noťase (s možností vrátit ho) nechtělo.
kdyz u noveho je norma upgrade BIOSu, nevim co by bylo za problem downgrade BIOSu, jde jen o to jestli to je podporovane, nekdy to proste mozne neni
V tomhle však máš pravdu, u repasu by se mi to nestalo. U nového Dellu s i7 mi však instalace proběhla zcela v pohodě. Nezáleží to na stáří, ale spíš na výrobci.
zalezi na obojim, u starsiho kvalitniho/highendu je temer jistota ze proste uz ma support Linuxu odladenej, u novejsiho jde o to jestli zbableje kejvnou Microsoft na zkripleni BIOSu, coz s Thinkpad do rady <=?20 urcite nebylo...
zasadni je pak to ze zatimco kvaltni/highend repas koupis za 5000-10000Kc, tedy za stejnou cenu jako nove plastakove lowendy, tak novej kvalitni/higend koupis za 25000-50000Kc, ten Dell s i7 te urcite nestal 10000Kc jako me T420s s i7

pro me osobne ale nezavisle na cene plati ze novej highend Thinkpad NEkoupim s 7radou nechickletovou klavesnici jako mam na T42/T60/X220/T420s, tedy s jednou vyjimkou, chystanej retro Thinkpad 25, vychazejici z T470 ale majici puvodni neprekonatelnou klavesnici