Sdílený TrueCrypt kontejner mezi Linuxem a Windows

heral

Sdílený TrueCrypt kontejner mezi Linuxem a Windows
« kdy: 08. 09. 2017, 05:50:10 »
Zdravím, přicházím s prosbou o radu.

Čeho chci dosáhnout: mít jeden TC kontejner, který můžu namountovat ve Windows i Linuxu a mít k němu plný přístup (write) z obou systémů.

Momentálně se mi ale děje to, že když do kontejneru nahraju soubory na Windows 8, tak po namountování v Linuxu (Mint 18) zmizí a zůstanou tam jen ty, co jsem nahrál právě v Mintu. Po opětovném namountování ve Windows jsou poté také viditelné jenom ty, které byly nahrány z Linuxu. Zdá se tedy, že mount na Linuxu smaže všechny soubory, které byly nahrány na Windows. Zkoušel jsem filesystémy FAT, NTFS, kontejner jsem zkoušel vytvářet v Linuxu i ve Windows - vždy to dopadlo stejně. Verze TC jsou na obou systémech totožné (7.1).

Netušíte, čím by to mohlo být?
« Poslední změna: 08. 09. 2017, 08:19:11 od Petr Krčmář »

Re:Sdileny truecrypt kontejner mezi Linux a Windows
« Odpověď #1 kdy: 08. 09. 2017, 07:04:51 »
jít by to mělo, jen to _nesmíte_ udělat současně (není to stavěné na to, že se v tom budou hrabat dva stroje současně - neexistuje žádný mechanismus notifikací o tom, co se děje s filesystémem a každý stroj s tím bude pracovat exkluzivně a výhradně bez ohledu na úpravy jiným strojem a dojde k totální destrukci)

tedy vystavte si to třeba na nějaké sdílené síťové složce a omezte maximum připojených na 1 (pokud s tím bude jeden již pracovat, tak to další již nepřipojí a nepoškodí)

Cm

Re:Sdileny truecrypt kontejner mezi Linux a Windows
« Odpověď #2 kdy: 08. 09. 2017, 07:47:25 »
Jen pro jistotu: je postup takový, že se zapíšou nové soubory, volume se win unmoutne a v linuxu se mountne?
A jakým způsobem je řešeno sdílení volumu? Jedná se o nějakou virtualizaci či jsou to dva nezávislé systémy?

heral

Re:Sdílený TrueCrypt kontejner mezi Linuxem a Windows
« Odpověď #3 kdy: 08. 09. 2017, 09:32:38 »
Na win8 bezi VirtualBox, v nemz spoustim ten Mint. Kontejner je ulozen na disku s windows, disk je pripojen do Mintu jakozto sdilena slozka. Kontejner vzdy odpojim, nez ho pripojim v druhem OS.

Cm

« Odpověď #4 kdy: 08. 09. 2017, 16:54:40 »
Možná si Oracle nerozumí s cache managerem z Win8. Zkusil bych to sdílet síťově - přes SAMBU. Třeba to pomůže.

pounds

« Odpověď #5 kdy: 10. 09. 2017, 15:08:59 »
Podle mě je tam cachování IO operací. Také jsem se s tím setkal (na flash normální partition) na VMWare worskation. Dá se to možná upravit nějakými flagy v konfig.souboru , případně způsobem připojení (SATA/LSI, přímo jako USB device,SCSI)

heral

« Odpověď #6 kdy: 11. 09. 2017, 18:25:34 »
Ok, díky za hinty, zaměřím se tedy na to cachování.