To je u ALZA naprosto standardní chování, které praktikuje léta a lidi u nich nakupují jen proto, že mají masivní reklamu. Párkrát jsem je zkusil, ale reklamace NIKDY nebyla v pořádku. Zkuste si nakonec zagooglit Alza reklamace a pár oslavných článků jistě najdete.
Za mě:
1) Kdysi umřela grafika, hodně dávno ... zkráceně mi Alza zkoušela 3x provést výměnu za jinou s tím, že mi poslala 1 svoji nefunkční a tu mou zpátky a vždy přelepovala sériová čísla ... a vždy po 30 dnech. Já to vždy nafotil a poslal zpět. Nakonec jsem jim napsal, že jejich šance jsou vyčerpány a navíc jsem si zdokumentoval jejich pokus o podvod, kdy přelepovali SN. Teď že chci prostě vrátit peníze. Dostal jsem dobropis a proplatili jej (musel jsem si tam zajet).
2) Reklamace disku WD. Fungoval asi půl roku a pak se začal zpomalovat a měl jednou měl problém nabootovat, tak jsem udělal kontrolu povrchu. Nalezeny vadné sektory, přemapovány a chviličku fungoval zase OK. Opakovalo se dal jsem na reklamaci. Disku se nikdy nic nestalo, žádná manipulace navíc, nehoda, nic. V Alze si to operátor převzal, něco tam chvilku kutil pod stolem a pak mi sdělil, že disk je mechanicky poškozen. Čuměl jsem na něj jak ... a tak mi ukázal, že na vnější straně (venku!) plastového konetkoru disku, napájení, je uštíplý kousek plastu ...ale fakt kousek, nemělo to vliv na vnitřní tvar konektoru, usazení nic. Tak jsem mu říkal a co jako je tohle za vadu, ať už se tam vzala jak chtěla (třeba teď pod tím stolem jeho rukou?). Tak se mi snažil namluvit, že to mohlo být klidně tím ... vlast, škráblí z venku? Když uvnitř jsou živé konektory na napájení ... no třeba mi prý mohl upadnout a proto má škráblý konektor a tím pádem se poškodila platna - no to je hezká teorie, jsem mu řekl, ale to se nestalo a vy nemáte důvod neuznat reklamaci ...no poslal to prý někam na servis a přišlo mi zamítnutí. Vzdal jsem to za těch 1500kč a skončil s Alzou.
Pak jsem na netu četl příběhy, jak lidem nechtěli třeba reklamovat vadnou desku notebooku, protože měl ze spolu škrábanec na šasí (plast) = mechanické poškození.
Ještě jsem nepotkal větší děvky, než je Alza, kde se prodává hardware. Takže jsem se po pár pokusech zase vrátil k CZC, kde naopak reklamace vždycky byla rychle a pořádku (tedy kromě jedné desky, kde jsem si zřejmě ohnul piny v patici a nevšiml si toho ...dělal jsem to s dětma, což byla možná chyba :-), ale to uznávám, že se mohlo stát).