Zial nepocul som tvoje piskanie presne - ale vseobecne a dost rozsirene - vysokofrekvencne piskanie laptopu je koli procesoru a jeho taktovej frekvencii. Ked som robil pre jednu firmu boli s tym obrovske problemy pri vymene na nove laptopy - uzivatelia sa neskutocne stazovali a ini to zas nepoculi vobec.
(Vekom clovek pocuje uzsie spektrum frekvencii a preto sa starsi users nestazovali).
Nastava to hlavne pri procesoroch ktore sa vedia "podtaktovat" aby setrili baterku - nespominam si teraz ako sa ten "energeticky feature vola" ale je to tym. Vtedy sa procesor dostane na frekvenciu "pocutelnu" cloveku s dobrym sluchom.
Nasli sme nakoniec dve riesenia:
1. vypnut tuto feature v biose - ale baterka ti holt vydrzi pri citani PDFka napriklad omnoho menej...
na to sa uzivatelia stazovali a odmietali si akekolvek features vypinat, a potom tam bola este jena moznost
2. zapnut bluetooth do discovey alebo ako sa to vola modu - kde bloetooth stale vyhladaval spojenia - tym padom mal procesor vzdy co robit a nepodtaktuvaval sa a tym padom nebol pocutelny
aby si zistil ci je toto tiez tvoj prilpad skus ho nechat chivlu stat a nic s nim nerob a vsetky nepotrebne procesy killni - ak to budes pocut tak skus pustit nejaky narocnejsi proces ci to prestane alebo bude minimalne ine - naprhlad piskat "hrubsie" ak ano tak vies na com si
jo a btw: toto neni ani vec ktoru by ti vyreklamovali, aspon ja viem ze DELL taketo XPSka (1330 pred par rrokmi reklamovat nechcel)