(...)vlastní tchýni, takže nutná obezřetnost vyšší, než pracovní řešení zařízení v kategori A+ (s přímým vlivem na jadernou bezpečnost).Tak dejme doménu .polecat.<něco> a co použít jako <něco>? .local je pro mDNS, to je neslušnost, pořídit si něco z nových TLD (typu .xyz) je asi zbytečnost.(...)
Takže se bude překládat jinak z venku i uvnitř? Není to rovnák na ohýbák? Používám to tak a přjde mi logické, že doma je to server.hacienda a z venku server.myhomedomain.cz...
Citace: Javor 26. 01. 2019, 21:54:20Takže se bude překládat jinak z venku i uvnitř? Není to rovnák na ohýbák? Používám to tak a přjde mi logické, že doma je to server.hacienda a z venku server.myhomedomain.cz...Tak to ti prijde logicky uplne spatne ... co davas do nastaveni vsemoznych aplikaci? A kdyz des ven tak to pokazdy menis? lol ... proto se to dela tak, aby zvenku i zevnitr bylo dns stejny, meni se jen IP kterou server vrati.
Tak to ti prijde logicky uplne spatne ... co davas do nastaveni vsemoznych aplikaci? A kdyz des ven tak to pokazdy menis? lol ... proto se to dela tak, aby zvenku i zevnitr bylo dns stejny, meni se jen IP kterou server vrati.
Citace: Javor 26. 01. 2019, 21:54:20Tak to ti prijde logicky uplne spatne ... co davas do nastaveni vsemoznych aplikaci? A kdyz des ven tak to pokazdy menis? lol ... proto se to dela tak, aby zvenku i zevnitr bylo dns stejny, meni se jen IP kterou server vrati.Jak se to dá nastavit? Osobně mám třeba takhle z venku dostupný NAS, ale jak jsem u sebe na síti doma, tak se na nas pod tou doménou nedostanu. Jen bohužel nevím, jak to nastavit na routeru, aby to nebyl problém.