No, též jsem se stal majitelem ATI, konkrétně Radeonu HD5450 (líbilo se mi na něm že hlavně moc nežere - 19W při plné zátěži), hry hraju sem tam a spíš starší (HalfLife apod., popř. TuxRacera) takže o 3D výkon mi moc nešlo.
Ovšem hlavně sleduji TV (DVB-T) a filmy a velice nemile jsem byl překvapen, tím příšerným tearingem Xv videa při použití Catalyst ovladačů (prostě jaksi soudruzi z AMD nenaimplementovali vsync u xvideo extension). Fór jsem prošel hromady, zkoušel různé návody, i chybu někam do AMD jsem nahlásil, ovšem stejně ten vsync u Xv nejede ani zaboha. Takže to řeším tak, že jako výstup používám OpenGL se zapnutým vsyncem, což má zase ale za následek, že jaksi CPU je ve vyšším výkonu. Karta sice (alespoň dle wikipedie) umí akcelerovat kdeco, ovšem v Linuxu si toho člověk moc neužije, NVidiáci mají alespoň to VDPAU, které asi i funguje.
Na kvalitu Catalyst ovladačů si zvlášť nestěžuji, počítač se nezasekl ani jednou, je ale pravda, že nepoužívám kompiz a podobné vylomeniny. Ještě to s ní chvilku vydržím, a pak si asi koupím nějakou NVidii GT210.
Jinak tuto kartu provozuji na Fedoře 14 (32bit - zatím, ale zkusím asi i 64) a Athlonu II X2 250 se 4GiB RAM, tedy taková normální sestava.