Koncesionářeské poplatky - jak je odhlásit?

123

Re:Koncesionářeské poplatky - jak je odhlásit?
« Odpověď #60 kdy: 29. 07. 2017, 09:43:02 »
Nerad ztrácím čas vysvětlováním něčeho, co vlastně ani vysvětlovat nepotřebuju, někomu, kdo to z principu pochopit nedokáže, protože věci vidí binárně. Takže ti přeju pěkný víkend, nelam si s tím hlavu :-)

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 29. 07. 2017, 09:51:41 »
O to nejde a s timhle pristupem asi nepochodi, v zakone je jasne napsano ze kdo je registrovany u distributora elektriny, automaticky je pokladan za platce koncesionarskeho poplatku pokud sam neohlasi ze nevlastni zarizeni (z vyroby) schopneho prijmu...
Ve kterém zákoně ? Prosím včetně čísla sbírky a paragrafu. V zákoně 348/2005 Sb. to není.

qwertz

« Odpověď #62 kdy: 29. 07. 2017, 10:17:25 »
Nerad ztrácím čas vysvětlováním něčeho, co vlastně ani vysvětlovat nepotřebuju, někomu, kdo to z principu pochopit nedokáže, protože věci vidí binárně. Takže ti přeju pěkný víkend, nelam si s tím hlavu :-)

Tím jenom potvrzujete to co jsem napsal. Binárně vidí svět Ovar, Ovčáček a jeho fanclub, aneb jakýkoli nesouhlas rovná se onálepkování zhrzenou pražskou kavárnou. Podle nich totiž existuje jen hradní lihovar, pražská kavárna a kdo není s námi je proti nám ;D

ToVa

« Odpověď #63 kdy: 31. 07. 2017, 09:47:22 »
Ahoj,

nejde o odpověď, ale o vlastní zkušenost k tématu:

Zalozil jsem sro (jehož sidlo je u me doma, tudíž sro NEMA zadnou pripojku el.) a po chvili sup do datove shranky CRo, ze na zaklade zákona XY jsem povinnen zacit okamzite platit nebo se cestnym prohlasenim "odhlásit".

No nelenil jsem a svete div se, zákon XY nic takového nerika!!! Ta povinnost je opravdu vazana na el. pripojku, kterou ale sro nemá...

Odpovedel jsem CRo, at mi prosim velmi presne sdeli na zaklade kterého paragrafu a odstavce mi tato povinnost vyplyva, ze si ji nejsem vedom.

Odpoved byla "dekujeme, povazujte tuto věc za vyřízenou". Myslim, ze tam bylo i něco v tom smyslu, ze mou odpověď povazuji za ono cestne prohlaseni :-)

Co z toho plyne? Ze koncesionarske poplatky jsou vynakladany:

1) hospodarne, neboť se pouziva datova schránka a ne ceska posta
2) nehospodarne, neboť jsou placeni nekompetentni lide.
3) CRo se v boji o desetikorunku nestydi lhat =>
4) o to vetsi mam nechut platit jako domacnost

ToVa

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 31. 07. 2017, 14:16:57 »
Já elektřinu napsal na maminku, která konsecionářské poplatky platí, a posílám jí prachy za účet za elektřinu. Tím je to pro mě vyřešeno a na ČT i ČRo z hluboka kašlu :)

Fg

« Odpověď #65 kdy: 01. 08. 2017, 06:55:31 »
Já elektřinu napsal na maminku, která konsecionářské poplatky platí, a posílám jí prachy za účet za elektřinu. Tím je to pro mě vyřešeno a na ČT i ČRo z hluboka kašlu :)

Mamánku:
http://www.sprava-nemovitosti-praha.cz/novinky/ma-platit-za-televizi-a-rozhlas-najemce...-nebo-pronajimatel.html

Btw, kolik ti je? Ze se schovavas za maminu sukni..

qwertz

« Odpověď #66 kdy: 01. 08. 2017, 08:07:38 »
Ten článek obsahuje zjevné nesmysly.

Trvalý pobyt má evidenční charakter (prakticky zejména ve smyslu voleb), a nezakládá žádná práva nebo povinnosti směrem k nemovitosti a už vůbec ne není povinně svázán se skutečným bydlištěm. Tzn. pokud máte někde trvalý pobyt, ale ve skutečnosti bydlíte někde jinde, hradíte si rozhlasový a televiní poplatek sám. Bez ohledu na to, že váš trvalý pobyt je napsán na domácnost, kde někdo poplatky již hradí, ale vy tam nebydlíte.