Odpovídám veskrze všem a postupně. Moc díky za všechny poznámky, odpovědi a tipy!
@Josef: Vlastně není špatná idea! Jako upřímně, s některými z naší konkurence spolupracujeme, třeba by se dalo zjistit.
@Ondrej Nemecek: Trochu v ČR postrádám (nebo nevím jak hledat) opravdu schopného Enterprise IT poradce/konzultační firmu, kteří by nependlovali SW svého vendora (AutoCont Microsoftu, COn4Pas SAPu atd...) a zároveň by měli skutečný přesah. Na Gemco mrknu, děkuji.
@andy: Jedeme na AX 2009, šérpointy máme taky, ale možná od toho, co chceme řešit (viz původní otázka) očekávám příliš...
@Petr Blahos: Vynikající odpověď, která mne tahá z bláta deprese "z tady té celé naší situace". Můžu napsat PM pro další dotazování?
@Michal Kovačič: No jak sviňa. To se člověk potom zasekne na nutnosti mít komplexní a *naprosto správný" business case úplně na počátku a vlastně neví kudykam. K bodu 2 stejně jako @Ondrej Nemecek: kde hledat?
@. =D Tak třeba jsem neschopný jen já, že jo? . ) Chudák šéf, co mi dal důvěru. Každopádně - jen osobně - kdybych byl v práci kvůli práci/$$, tak jsem dávno někde jinde . Daleko víc mne tu drží snaha k něčemu přispět. Že bych možná víc přispěl, kdybych odešel? Inu, možné to je : ) Jinak firmě se překvapivě nebývale daří (i vůči konkurenci). To, že pod povrchem je v některých věcích bordel a na některé se začíná svítit baterkou až nyní, to myslím nebude zas tak překvapivé. Každopádně díky za odpověď - je možné, že jsem prostě člověk na špatném místě a firmě by bylo lépe beze mě. Jak to člověk posoudí, je na to někde nějaký test? xd
@Tuxik: řešíme už vlastně dlouho, ale když se ono řešení dostane do fáze, kdy to začíná být otravné a "zároveň to přeci ještě funguje", často se od toho dají ruce pryč. Toš já bych chtěl, aby se to konečně někam pohnulo. Jinak super a velmi realistický pohled (post v 15:53:15).