Levný internet od UPC (přenechám)

Cek

Re:Levný internet od UPC (přenechám)
« Odpověď #15 kdy: 23. 05. 2017, 15:05:49 »
Co se Vám na té ceně všem nelíbí ? Např. Poda ještě dávno měla za 350 Kč 30 Mb (teď má 50 Mb) a modem v ceně není. Vím, že v některých lokalitách by lidi byli rádi aspoň za Podu nebo UPC, ale taky jsem viděl v jiných městech mnohem lepší nabídky. Aspoň kvalita je teď lepší. Před cca pěti lety Poda víc nejela než jela.

A ty reagujes na koho? :-O

Pokud vim, nikdo nerozporoval ty tri stovky, diskuze se vedla o doplaceni slevy v pripade, ze chces ukoncit smlouvu driv a ferovost/neferovost pristupu "Doplat co zbyva do konce" vs "Doplat slevu za mesice kdyz ji dostaval"

« Odpověď #16 kdy: 23. 05. 2017, 15:40:15 »
*PC nabízí rychlý a spolehlivý Internet po kabelu.
Levnější připojení za podmínku vázanosti na rok obkoukali od mobilních operátorů.

Unknown

« Odpověď #17 kdy: 23. 05. 2017, 15:51:30 »
A vy jste z toho ceníku schopní dekódovat jeho cenu se 100% jistotou?

Co chcete na jednom dekadickem cisle dekodovat? 100% jistou mame jenom smrti....

Lol Phirae

« Odpověď #18 kdy: 23. 05. 2017, 17:44:03 »
Je potřeba to chápat jako množstevní slevu (poskytovanou průběžně) při objednávce na 12 odběrů. 12 odběrů - nárok vznikl, 10 odběrů, nárok nevznil. Množstevní slevy jsou v každém oboru, není to nic absurdního.

No to si snad děláš p*rdel. Nedivím se, že mobilní operátoři tady mají zlatý důl, když banda ovcí ještě nad nehorázným okrádáním nadšeně a chápavě jásá...  :o :o ::) ::)

Tarif s 1,5 GB dat? Směšné, říká šéf finského operátora s neomezenými daty

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:Levný internet od *PC (přenechám)
« Odpověď #19 kdy: 23. 05. 2017, 18:04:21 »
Tady se nejedná o mobilního operátora, FUP limity nemají od roku 2007. Ani ne nějaké skryté. Sám přenesu x tera měsíčně a na žádný limit jsem nenarazil.

Před lety jsem měl neomezené množství dat dokonce za 150 Kč od kyslíků na mobilu, stahoval jsem přes mobil dvd linuxových distribucí. Bohužel pro mne se jedalo o technickou chybu, kdy se na mém účtu ta data nepočítala a stačilo změnit tarif volání a najednou to už nešlo.

j

« Odpověď #20 kdy: 23. 05. 2017, 18:17:41 »
To jsme se absolutně nepochopili. Ty smlouvy před časem fungovaly tak, že když si měl smlouvu na rok a chtěl ji zrušit po měsíci, tak jsi doplácel jeden měsíc, zatímco když jsi ji chtěl zrušit po 11 měsících, doplácel jsi 11 měsíců. Tak se ptám, jestli tuhle absurditu už zrušili nebo je to stále stejná sviňárna.
rek bych ze to funguje porad stejne ... ;D

Hlavně u *PC je veřejná ip adresa v ceně, neblokují se žádné porty ...
jo to jiste ... Tuhle mi od nich dorazil mail, co ze si to jako dovoluju provozovat na (firemni) lince DNS ...

Vis, vsichni moji ISP kupodivu funguji, jako normalni firma ... takze nejen ze nic nikde neblokujou a nevopruzujou s podobnejma ptakovinama, ale kdyz se neozvu sam, tak se ozvou oni, s tim, jestli nechci zmenit parametry linky - ze mi trebas za stejny prachy daji rychlejsi. A nemusim jim kvuli tomu vyhrozovat vypovedi ani se nezavazuju na rok, dva nebo deset.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 23. 05. 2017, 18:24:53 »
Myslím, že tam bylo asi podezření na šíření nějakého malware, stačí říct, že tam provozuješ nějakou regulérní službu a je to. Samozřejmě každý poskytovatel řeší nebo by měl řešit bezpečnost své sítě. O jednom takovém případu planého poplachu jsem slyšel, je to min. 2 roky nazpět.

bedna

« Odpověď #22 kdy: 23. 05. 2017, 19:34:41 »
Jojo, to znám. Stěhoval jsem se o 100m od starého bydliště, jenže tam nemají kabel a že ať doplatím 11 měsíců slevu... Tak jsem jim řekl, že smlouvu tedy nezruším, ale trvám na tom, aby plnili své smluvní povinnosti a hle, tačilo doplatit poslední měsíc za užívání a smlouvu zrušili bez dalších keců, šmejdi...  ;D

fv

« Odpověď #23 kdy: 24. 05. 2017, 13:46:55 »
Hlavně u *PC je veřejná ip adresa v ceně, neblokují se žádné porty ...
jo to jiste ... Tuhle mi od nich dorazil mail, co ze si to jako dovoluju provozovat na (firemni) lince DNS ...

To muzu potvrdit. Nelibil se jim muj traffic na UDP 53, tak ho bez varovani zarizli. Z nejakeho nepochopitelneho duvodu pri tom zablokovali i ICMP.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 24. 05. 2017, 14:22:23 »
UDP port 53 používalo velké množství různých červů a trojanů, tak není čemu se divit. Stačí oznámit, že ten port skutečně využíváte.

Lol Phirae

« Odpověď #25 kdy: 24. 05. 2017, 14:35:30 »
Stačí oznámit, že ten port skutečně využíváte.

Stačí zákazníkovi zavolat a zeptat se... Ono je opravdu šokující, že někdo na firemním připojení používá DNS.  ::)

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 24. 05. 2017, 15:01:20 »
To by bylo určitě lepší zavolat a zeptat se, co jsem slyšel, tak je to zřejmě automatizovaný proces. Ono mnoho lidí i firem vlastní DNS servery nepoužívá, zato když se šíří nějaký červ, trojan, atd, tak je to jako lavina.

Jaká je výhoda používání vlastního DNS serveru, který je dostupný z internetu? Je to v něčem lepší, než veřejné DNS servery nebo DNS servery poskytovatele připojení? Nebo co vás k tomu vede?

Cek

« Odpověď #27 kdy: 24. 05. 2017, 15:05:11 »
To by bylo určitě lepší zavolat a zeptat se, co jsem slyšel, tak je to zřejmě automatizovaný proces. Ono mnoho lidí i firem vlastní DNS servery nepoužívá, zato když se šíří nějaký červ, trojan, atd, tak je to jako lavina.

Jaká je výhoda používání vlastního DNS serveru, který je dostupný z internetu? Je to v něčem lepší, než veřejné DNS servery nebo DNS servery poskytovatele připojení? Nebo co vás k tomu vede?

Treba to, ze vlastnimu serveru ten DNSSEC budu verit, na rozdil od serveru UPC.....

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 24. 05. 2017, 15:12:07 »
A vy víte, zdali se tam používá DNSSEC? Jinak DNSSEC je i na 8.8.8.8 nebo 8.8.4.4, nebo NIC.CZ má vlastní DNSSEC validující resolvery 217.31.204.130, 193.29.206.206, 2001:1488:800:400::130, 2001:678:1::206. A pokud ten vlastní resolver máte otevřený do internetu a využíváte to z jiné lokality třeba přes jiného poskytovatele, tak budete mít odpovědi pomalejší, než v případě použití google či nic.cz.

Podporu DNSSEC zřejmě mají, mám zapnuto forwardování DNS od poskytovatele, a tohle je výsledek testu DNS:

« Poslední změna: 24. 05. 2017, 15:18:33 od beer »

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 24. 05. 2017, 15:23:51 »
Narovinu, myslím si, že provozovat vlastní VEŘEJNÝ DNS resolver přináší jen bezpečnostní rizika, ale žádný přínos nemá.