Java projekt co vás bavil

Ivan Nový

Re:Java projekt co Vas bavil
« Odpověď #15 kdy: 06. 05. 2017, 08:17:42 »
V žádném.
Java je nezajímavá jako celek a nesetkal jsem se s jediným projektem, který by byl pro mně zajímavý a byl v Javě. Zajímavé věci se dělají v jiných jazycích. Image processing, signal processing, výpočetní jádra simulačních systémů, geometrická jádra pro CAD systémy, embbeded software a to se opravdu nedělá v Javě. Jazyky: assembler, C, C++, C#, Matlab, Labview, Python. Jo a nemám vystudované IT na VŠ, ani nechci mít. 8)

Tak ono i vyšší úrovně abstrakce mohou být zajímavé, to je jako být astronomem a ne částicovým fyzikem. V Javě nedělám.

Trident

« Odpověď #16 kdy: 06. 05. 2017, 09:18:11 »
V žádném.
Java je nezajímavá jako celek a nesetkal jsem se s jediným projektem, který by byl pro mně zajímavý a byl v Javě. Zajímavé věci se dělají v jiných jazycích. Image processing, signal processing, výpočetní jádra simulačních systémů, geometrická jádra pro CAD systémy, embbeded software a to se opravdu nedělá v Javě. Jazyky: assembler, C, C++, C#, Matlab, Labview, Python. Jo a nemám vystudované IT na VŠ, ani nechci mít. 8)

Tak ono i vyšší úrovně abstrakce mohou být zajímavé, to je jako být astronomem a ne částicovým fyzikem. V Javě nedělám.
Myslíte jako když už řeší architekt tak abstraktní věci ze si ani technicky nemakne a hada se s kodery? Většina Java věci je implementace nějakého business procesu. A to má být jako "zajimave"? I když i tady mne celkem překvapilo že aplikace třeba pro plánování orbitalnich drah satelitu nebo posunu marsovskych vozitek měla frontend v jave.

V IT je to ale kolikrát o tom, že úrovně abstrakce jsou jen pro přehlednost vývoje a nemají vliv na skalovatelnost nebo fungování apky. A to má být jako zajimave?
Nebo že je zmrsena aplikace od indu a člověk stráví 3 roky aby to za běhu prekopal na distribuovanou architekturu. A to má být jako zajímavé?
Pro mne osobne jsou vždy zajímavé věci ktere mohou být nějak užitečné pro reálné věci. Dělat systémy pro systémy které řídí nějaké nesmyslné systémy a je mezi nimi hromada vrstev k reálné práci, která je ve skutečnosti třeba jen zaznamenání lejstra pro úředníka, fakt není něco co bych viděl jako zajimave.

Trident

« Odpověď #17 kdy: 06. 05. 2017, 09:25:20 »
Trebas sitove aplikace (ala middleware), distribuovana datova uloziste, open source projekty (mrkni trebas na redhat projekty a jejich komunita) a tak - je toho spousta
Jojo. Je úžasný když javisti vyvinou TR69 provisioning pro zákaznická zařízení a postupně to doprasujou a udělají z toho standard. Stejně jako video on demand reseni.
Kam javista slapne tam roste spousta fraktalu ... s výjimečně vysokým obsahem THC.

UF

« Odpověď #18 kdy: 06. 05. 2017, 11:32:05 »
Trebas sitove aplikace (ala middleware), distribuovana datova uloziste, open source projekty (mrkni trebas na redhat projekty a jejich komunita) a tak - je toho spousta
Jojo. Je úžasný když javisti vyvinou TR69 provisioning pro zákaznická zařízení a postupně to doprasujou a udělají z toho standard. Stejně jako video on demand reseni.
Kam javista slapne tam roste spousta fraktalu ... s výjimečně vysokým obsahem THC.

mas pravdu

...

« Odpověď #19 kdy: 06. 05. 2017, 12:29:38 »
Java je teda podle mě dost slušná platforma a ano, není náhoda, že v Javě se tak často píšou ty nezajímavé věci ala inf. systémy pro banky atd., protože po těch je co? No? No největši poptávka! Jak ve školce s váma!
Když nějaký zákazních bude potřebovat soft, tak 9:1 že to bude nějaký inf. systém a ne řídící jednotka pro rakety středního doletu nebo něco podobného! Sorry, ale pokud někdo tvrdí o Javě jako výše Trient, přičemž preferuje C++, tak mám dost pochybnosti o tom, jestli dotyční např. vůbec znají byť i jen Maven nebo jestli umí opravdu dobře OOP (vícenásobná dědičnost v C++ je píčovina).

Navíc, podle mých zkušeností, Java je i slušně rychlá. Co se výkonu týče, má jen jeden hendikep - že v ní dost často dělají levní programátoři a podle toho prostě pak vypadá výsledek.

Klasická zkušenost VŠ studenta s Javou je Eclipse + nějaké základy jazyka a to je všechno. Kdo tohle čte: pokud jste nikdy nedělali ani s Mavenem, tak buďte tak laskavi, neztrapňujte se a až nadosmrti se zdržte veškerých soudů ohledně Javy, protože o ní nevíte nic.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 06. 05. 2017, 13:39:57 »
vícenásobná dědičnost v C++ je píčovina
To je dědičnost obecně.

« Odpověď #21 kdy: 06. 05. 2017, 13:45:37 »
To je dědičnost obecně.

ale, ale, ale...

javaman ((

« Odpověď #22 kdy: 06. 05. 2017, 13:48:53 »
To je dědičnost obecně.

ale, ale, ale...

Na to jak je hloupý, tak v tomhle má pravdu. Dědičnos v Javě je superprasárna. Samozřejmě asi nemyslí implementace rozhraní, které jsou jediné použitelné a do dědičnosti se můžou počítat.

Kit

« Odpověď #23 kdy: 06. 05. 2017, 14:15:05 »
To je dědičnost obecně.

Bez použití dědičnosti by sis v Javě ani neškrtl...

Kit

« Odpověď #24 kdy: 06. 05. 2017, 14:16:20 »
Na jakem projektu v Jave ste pracovali a byl pro Vas zajimavy?

Plugin do Vimu.

UF

« Odpověď #25 kdy: 06. 05. 2017, 14:19:13 »
To je dědičnost obecně.

zboji jak se te da zkontaktovat?

...

« Odpověď #26 kdy: 06. 05. 2017, 14:24:06 »
UF nedolízej.

« Odpověď #27 kdy: 06. 05. 2017, 14:47:03 »
To je dědičnost obecně.

ale, ale, ale...

Na to jak je hloupý, tak v tomhle má pravdu. Dědičnos v Javě je superprasárna. Samozřejmě asi nemyslí implementace rozhraní, které jsou jediné použitelné a do dědičnosti se můžou počítat.

Az do 7 rozhrani byla problematicka soucast API, protoze blokovala moznost rozsireni v budoucnu a tak davalo velmi casto smysl vsadit na abstraktni tridy. Napriklad.

Ja bych hlavne nemotal dve veci - dedicnost byva naduzivana (ano) a dedicnost je spatna (ne)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06. 05. 2017, 15:03:12 »
To je dědičnost obecně.

Bez použití dědičnosti by sis v Javě ani neškrtl...
To je problém Javy, ne můj.

javaman ((

« Odpověď #29 kdy: 06. 05. 2017, 15:09:40 »
To je dědičnost obecně.

ale, ale, ale...

Az do 7 rozhrani byla problematicka soucast API, protoze blokovala moznost rozsireni v budoucnu a tak davalo velmi casto smysl vsadit na abstraktni tridy. Napriklad.

Ja bych hlavne nemotal dve veci - dedicnost byva naduzivana (ano) a dedicnost je spatna (ne)

To máš sice pravdu, ale bohužel to nijak nepomůže a radši jsem vždy dělal nekompatibilní změny. Stačí na to dobrý návrh a nebo se s klienty dohodnout. Dědičnost v Javě je fakt hnus.

Ano, bývá nadužívána a návrhové vzory tomu moc nepomáhají, protože jsou nejlepší s dědičností a v Javě třeba s generikou. Normální javovová dědičnost špatná určitě je. Nevím, co vše by se muselo změnit, aby se dala používat.