Arch Linux se nechce aktualizovat

beginner

Arch Linux se nechce aktualizovat
« kdy: 08. 04. 2017, 19:49:23 »
Nainštaloval som si Arch cez Arch Anywhere, veštko išlo ako po masle, ale nefungujú mi updaty... Stále mi to vyhadzuje hlášku "Váš systém je aktuálny". Od včerajšej inštalácie žiaden update? To sa mi nezdá.

Predtým som mal Antergos čo je defacto tiež Arch a ten sa mi updatoval každú chvíľu aj niekoľko krát denne.

Kde môže byť problém? Hral som sa aj s pacman.conf pridával som linky do pacman.d/mirorlist a stále nič.

Asi sa vrátim spať k Antergos aj keď ten Anywhere sa mi zdal o niečo málo lepší, ale bojím sa že budem mať neaktuálny systém.
« Poslední změna: 10. 04. 2017, 13:13:26 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Arch linux
« Odpověď #1 kdy: 08. 04. 2017, 19:53:42 »
Zkuste cas od casu doprat vyvojarum volny vikend. Venku zuri jaro a vy byste chtel, aby kompilovali updaty. Uvidite pristi tyden. Nevim, proc se na ty updaty tak tresete, ja radsi pouzivam stabilni distra.

jmh

« Odpověď #2 kdy: 08. 04. 2017, 20:36:08 »

Od včerejška žádný update nebyl.

javaman ()

« Odpověď #3 kdy: 08. 04. 2017, 20:45:46 »
Ještě řekni, že tam děláš s PHP a měl jsi poslední dobou pár dotazů ;D

Livan

« Odpověď #4 kdy: 08. 04. 2017, 20:50:55 »
Dej mu tak týden a až potom, bych to řešil. Ja updatuju tak jednou za dva týdny pomocí "sudo pacman -Syu".

Ondrej

« Odpověď #5 kdy: 08. 04. 2017, 21:32:29 »
A co ti to píše?
:: Synchronizing package databases...
 core is up to date
 extra is up to date
 community is up to date
 multilib is up to date
:: Starting full system upgrade...
 there is nothing to do
?
Počkej si...

archiek

Re:Arch Linux se nechce aktualizovat
« Odpověď #6 kdy: 21. 04. 2017, 02:19:30 »
1) Zkontroluj, zda nemas zastaraly seznam zrcadel v /etc/pacman.d/, jestli tam nemas novejsi mirrorlist.pacnew...
2) Bez ohledu na 1) zkus zmenit puvodni zrcadlo na jiny (prehodit poradi) a uvidis, jestli to nepomuze (muze se stat, ze puvodni mirror prestal fungovat, nebo se proste z nejakyho duvodu neaktualizoval).
3) Po 2) spust: pacman -Syyu (nebo yaourt -Syyu, pokud pouzivas), coz zpusobi "resync" tve lokalni databaze baliku. Ktera se mohla z nejakeho duvodu "rozstrelit" a tedka ti to blbne a tvari se jako "up-to-date".