Raspberry - velikost ikon na ploše

Ka.Ma

Raspberry - velikost ikon na ploše
« kdy: 26. 04. 2017, 20:22:16 »
Dobrý den.
Mam klasickeho raspbiana.
Velikost ikon na ploše je, jako když ve windows zvolím střední vekikost.
Da se to nějak zmněnít na male?
Děkují.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Raspberry - velikost ikon na ploše
« Odpověď #1 kdy: 26. 04. 2017, 20:39:19 »
To je zase dotaz jak noha. A jaky desktop environment v tom klasickem Raspbianu mate?

Ka.Ma

« Odpověď #2 kdy: 26. 04. 2017, 20:57:43 »
LXDE
 /boot/config.txt  jsem si nastavil rozlišení.
framebuffer_width=1680
framebuffer_height=1050
Ale jak nastavit velikost ikon nevim.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #3 kdy: 27. 04. 2017, 01:05:14 »
@Ka.Ma LXDE je dost oklestene Desktopove Prostredi, prakticky jde spise o "Vytunenej Spravce Oken" OpenBox s par vecma z prostredi Xfce a spravcem souboru PCManFM a ten je zodpovednej i za zobrazeni ikon na plose, takze (a nerucim ted ze to jde na RPi/Raspbian) zmenit v jeho nastaveni (v okne PCManFM, treba kdyz otevres slozku z plochy):
Menu Upravit/Nastaveni/Zobrazit/VelikostVelkychIkon
(chapu ze clovek by to nastaveni cekal treba v "Nastaveni Systemu" jako treba "Nastaveni Monitoru" nebo "Nastaveni pracovni plochy" nebo "Upravit vzhled a chovani" ale nastavovat velikost ikon v "Prislusenstvi/Spravce souboru" bude opravdu hledat malokdo ;)

@JardaP dotaz je naprosto v poradku, Raspbian ma vychozi prostredi jedine LXDE (nehlede na ten "TematickyBalicek" PIXEL kterej k tomu vloni pridal)...

Ka.Ma

« Odpověď #4 kdy: 27. 04. 2017, 05:44:14 »
nobody(ten pravej) - děkují - našel  :)

Dotaz.
Když si stahnu Raspbian Jessie Lite - co nainstalovat za deskop, aby to nespomalilo raspi?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 04. 2017, 09:32:59 »
@JardaP dotaz je naprosto v poradku, Raspbian ma vychozi prostredi jedine LXDE (nehlede na ten "TematickyBalicek" PIXEL kterej k tomu vloni pridal)...

To opravdu neni, protoze LXDE zna kde kdo, zatimco Raspbian a jeho defaultni DE jen nekdo. Kdyby se zeptal poradne, mohl jsem mu odpovedet uz ja, protoze LXDE pouzivam.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #6 kdy: 27. 04. 2017, 17:02:09 »
nobody(ten pravej) - děkují - našel  :)

Dotaz.
Když si stahnu Raspbian Jessie Lite - co nainstalovat za deskop, aby to nespomalilo raspi?

(Za me) Jednoznacne Xfce(ktere pouzivam vsude), do "Raspbian Jessie Full" sem si ho instaloval a chodi pocitove stejne rychle jako LXDE, zabere ~stejne RAM... krome balicku xfce4 jeste doinstalovat xfce4-whiskermenu-plugin(a to nastavit jako hlavni "start" nabidku(co ma pole vyhledavani) misto stavajici) a xfce4-goodies(ruzne doplnky do panelu atd)...

@JardaP uhel pohledu, stejne tak bych mohl napsat ze Raspberry s jeho vychozim Raspbianem zna kde kdo, zatimce LXDE jen nekdo... ja treba LXDE normalne nepouzivam ;) jinak zjistit jake DE pouziva Raspbian je otazka zadat 'raspbian "desktop environment"' do oblibeneho vyhledavace a podivat se na prvni vysledek i bez jeho rozkliknuti, takze bys to mel rychleji nez psani o noze ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28. 04. 2017, 06:27:09 »
(Za me) Jednoznacne Xfce(ktere pouzivam vsude), ....

No, kdyz chci setrit, tak nebudu instalovat neco, co zere tejne RAM, ale spis neco, co zere min. Tedy asi napriklad IceWM, Blackbox, JWM (Joe's Window Manager) a tak. Nebo budu drsny anahodim holy Opembox.

Citace
jinak zjistit jake DE pouziva Raspbian je otazka zadat 'raspbian "desktop environment"' do oblibeneho vyhledavace a podivat se na prvni vysledek i bez jeho rozkliknuti, takze bys to mel rychleji nez psani o noze ;)

Aha. A tam v Guuglu bude napsano, ze default je LXDE a ze Ka.Ma pouziva default..... Ostatne proc bych mel resit to, ze nekdo v otazce nedoda spravne informace a mel to guuglovat a pak psat odpovedi zalozene na domnence, ze jsem se snad trefil?