Zašifrování souboru bez klíče

TomHEX

Zašifrování souboru bez klíče
« kdy: 28. 03. 2017, 18:43:45 »
Priklad:

Mam 3 PC = A, B, C.

Na pocitaci A i B chci zasifrovat soubor, ale nechci aby tam byl ulozen sifrovaci klic (heslo) pres ktery by bylo mozne soubor desifrovat.

Na pocitaci C je mozne soubor zasifrovat i desifrovat.

Existuje nejaka metoda?
Neco jako pul klice pres ktery soubor jde jenom zasifrovat?
« Poslední změna: 29. 03. 2017, 11:23:23 od Petr Krčmář »

DW

Re:Zasifrovani souboru bez klice
« Odpověď #1 kdy: 28. 03. 2017, 18:51:54 »
Zeby si skusil zagooglit "PGP"?  ???

wardmaster

« Odpověď #2 kdy: 28. 03. 2017, 19:00:09 »
Zdravím,
chování které tu popisujete podezřele připomíná ransomware nebo se mi to jen zdá?
Nevím na co jiného by se to dalo reálně použít, ale to co popisujete je přesně to, jak funguje asymetrická kryptografie.

jmh

« Odpověď #3 kdy: 28. 03. 2017, 19:30:26 »
Zdravím,
chování které tu popisujete podezřele připomíná ransomware nebo se mi to jen zdá?
Nevím na co jiného by se to dalo reálně použít, ale to co popisujete je přesně to, jak funguje asymetrická kryptografie.

Nezda.

DW

« Odpověď #4 kdy: 28. 03. 2017, 19:34:43 »
Ked ho ihned nenapadne asymetricke sifrovanie, tak asi nejaky ransomware dat do kopy schopny nebude :D

« Odpověď #5 kdy: 28. 03. 2017, 21:32:52 »
To je normální asymetrická kryptografie nebo kryptografie veřejného klíče. Když se něco posílá šifrovaným e-mailem, posílá se to přesně takhle. Pro šifrování se použije veřejný klíč, zašifrovat jím může kdokoli. Dešifrovat to může jenom vlastník privátního klíče.

Existují dvě nejpoužívanější technologie – hackerská technologie PGP, ale technologie podle IETF standardů PKCS (pro šifrování dříve S/MIME, novější CMS). K tomu prvnímu potřebujete buď originální PGP nebo GNU implementaci GPG, pro PKCS můžete použít např. OpenSSL.

wilderpeople

« Odpověď #6 kdy: 29. 03. 2017, 13:28:39 »
Zdravím,

Ještě je možné, že se jedná o teroristu. Já bych všechny ty internety a šifrování zakázala!

lojzak

Re:Zašifrování souboru bez klíče
« Odpověď #7 kdy: 29. 03. 2017, 13:38:20 »
Pardon, vy šifrujete?

phi

Re:Zašifrování souboru bez klíče
« Odpověď #8 kdy: 29. 03. 2017, 13:57:40 »
Priklad:

Mam 3 PC = A, B, C.

Na pocitaci A i B chci zasifrovat soubor, ale nechci aby tam byl ulozen sifrovaci klic (heslo) pres ktery by bylo mozne soubor desifrovat.

Na pocitaci C je mozne soubor zasifrovat i desifrovat.

Existuje nejaka metoda?
Neco jako pul klice pres ktery soubor jde jenom zasifrovat?
Zasifrovat verejnym klicem. Rozsifrovat privatnim. Jak uz padlo vyse, vsechno tohle se da vygooglit.