Windows 10 v doméně, nefunkční appky

H0ax

Windows 10 v doméně, nefunkční appky
« kdy: 16. 03. 2017, 19:23:28 »
Mějme Samba 3 doménu a v ní W10. Připojení funguje. To, co nefunguje doménovým roaming profilům, jsou appky jako Fotky, Store apod. V tom debilním menu ani nejdou najít, přitom localuser je má a jsou funkční. V samotném menu taky doménovým userům nejde rozkliknout většina appek - můžu si na ně klikat nadosmrti, ale nic to nedělá. Fotky se otevřou v malování, super. Widle mají všechny aktualizace, zkoušel jsem různý powershell prasečiny, co se válí po netu jako návody na fix a pod tím řvou lidi jako já tady, že je to stejně na nic. Existuje teda nějakej fix na to, aby menu a appky v něm jako jsou Fotky a další složky/appky fungovaly stejně jako lokálním userům? Díky za každou podnětnou radu.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
Re:Windows 10 v doméně, nefunkční appky
« Odpověď #1 kdy: 16. 03. 2017, 22:10:17 »
jiní klienti (win7,8,XP) fungují? že by to byl syndrom pouze 10tek
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

samohyb

« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2017, 05:29:14 »
Aby appky fungovaly, je treba vytvorit domenu na Sambe 2 a do domeny zapojit aspon jeden pocitac Kamcatka 4. Jo a na pocitaci s Windows 10 se musi vymenit veskera pamet za feritovou.

Jirsákova tchýně

« Odpověď #3 kdy: 17. 03. 2017, 05:51:19 »
To jsou rady... samozřejmě jsi zapomněl na to nejdůležitější - v noci při úplňku přesně 13x restartovat!!!  8) 8) 8)

wnt

« Odpověď #4 kdy: 17. 03. 2017, 08:47:12 »
Doporučuji cestovní profily zcela vypnout. V dnešní době jsou spíše na obtíž a důvody pro které se dříve používaly jsou dneska řešeny jinak.

Nabídka start v nových Win se stejně mezi počítači standardně nesynchronizuje, musí se to řešit skriptem při každém přihlášení a odhlášení a celé to sebou nese různé doprovodné problémy. Internetové prohlížeče se zase synchronizují vůči svým účtům, co uživatelé používají napříč zařízeními. Prostě doba pokročila trochu jiným směrem a cestovní profily měly význam tak před deseti lety.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 17. 03. 2017, 08:55:35 »
Tak ja si hlavne predstavuju, jak se mi synchronizuje profil vcetne tech 50 GB tmp souboru od IE.

MP

« Odpověď #6 kdy: 17. 03. 2017, 08:58:26 »
Doporučuji cestovní profily zcela vypnout. V dnešní době jsou spíše na obtíž a důvody pro které se dříve používaly jsou dneska řešeny jinak.

Nabídka start v nových Win se stejně mezi počítači standardně nesynchronizuje, musí se to řešit skriptem při každém přihlášení a odhlášení a celé to sebou nese různé doprovodné problémy. Internetové prohlížeče se zase synchronizují vůči svým účtům, co uživatelé používají napříč zařízeními. Prostě doba pokročila trochu jiným směrem a cestovní profily měly význam tak před deseti lety.

Jak jinak? Redirected folders (neuklada nastaveni)? VDI (velmi drahe)? To, ze se muzou synchronizovat prohlizece pres vyrobce je sice pekny, ale co ostatni aplikace?

MP

« Odpověď #7 kdy: 17. 03. 2017, 09:00:51 »
Mějme Samba 3 doménu a v ní W10. Připojení funguje. To, co nefunguje doménovým roaming profilům, jsou appky jako Fotky, Store apod. V tom debilním menu ani nejdou najít, přitom localuser je má a jsou funkční. V samotném menu taky doménovým userům nejde rozkliknout většina appek - můžu si na ně klikat nadosmrti, ale nic to nedělá. Fotky se otevřou v malování, super. Widle mají všechny aktualizace, zkoušel jsem různý powershell prasečiny, co se válí po netu jako návody na fix a pod tím řvou lidi jako já tady, že je to stejně na nic. Existuje teda nějakej fix na to, aby menu a appky v něm jako jsou Fotky a další složky/appky fungovaly stejně jako lokálním userům? Díky za každou podnětnou radu.

Vazne samba3? Takze verze W10 bude tak z doby jejich prichodu? Cestovni profily mely nejakou dobu problem s nekterymi aplikacemi, ale od urcite verze W10 to jiz opravili.

Samba4+W10 - absolutne bezproblemovy chod.

j

« Odpověď #8 kdy: 17. 03. 2017, 09:02:43 »
Tak ja si hlavne predstavuju, jak se mi synchronizuje profil vcetne tech 50 GB tmp souboru od IE.
Ja si to predstavovat nemusim, ja to denne vidim ... prides, zadas login ... a muzes vyrazit na slusne opulentni obed. Mozna to bude prihlaseny az dorazis.

...cestovní profily měly význam tak před deseti lety.
jasne ... nejlepsi je zalohovat tisicovky stanic, pekne kazdou zvlast ... a kdyz nejaka chcipne, tak vdzycky mesic resit, jak dostat data na novej hw.

wnt

« Odpověď #9 kdy: 17. 03. 2017, 10:02:45 »
1) Cestovní profil se bez přesměrování adresářů stejně neobejde, protože s jeho narůstající velikostí trvá i doba přihlášení. Zkušenosti z praxe mám takové, že v některých případech si aplikace vytváří složky zcela mimo běžnou strukturu (tu přesměrovanou) a pokud jsou obsahově trochu větší, pak je opět problém s velikostí profilu a musí se to zase řešit přes registry.

2) Negeneralizoval bych nutnost použití profilu na "ostatní aplikace". V daném prostředí se vždycky používá jen určitá skupina aplikací dle pracovního zaměření. Takže je to o individuálním posouzení, co by vypnutí cestovních profilů pro dané aplikace znamenalo. Z mého pohledu - pokud mi například Word neukáže poslední používané soubory, tak to není žádná tragédie, protože je mám stejně na síťovém disku.

3) Poznámku se zálohováním jsem teda nějak nepochopil asi. Data uživatelů (AppData, Dokumenty, Plocha, Stažené soubory atd.) jsou uloženy na serveru, s tím nemají cestovní profily nic společného.

H0ax

« Odpověď #10 kdy: 17. 03. 2017, 11:55:00 »
w7, 8, 8.1 fungují, taky nemají takový podělaný menu a ano, jedná se o sambu 3. Nemám obří profily a řeším jen problém již popsaný. Diskuse o tom, zda mají smysl, o velikosti profilu atd. jsou OT. Díky za podnětné rady.