Bitcoin pro řízení společnosti

Bohuslov Sobotka

Bitcoin pro řízení společnosti
« kdy: 10. 03. 2017, 20:31:12 »
Příklad - 1000 lidí. Kryptoměna HLS (hlas). Měna není peněžní hodnotou.

Každý může -

tvořit zákon
být ozbrojen pro dodržování zákona
být omezován podle schváleného zákona

Jedinec je identifikován jedinečnou HLS adresou, která je spojená s jeho jménem a rodným číslem, seznam sdílen v txt torrentem. Každý natočí krátké video, kde se představí a uvede svou adresu pro identifikaci. Sdíleno opět peer to peer.

V penežence (klientovy) má každý dostatek jednotek k hlasování.
Stav hlasů /peněženek je kontrolován obdobou blockchain.info

Návrh zákona se tvoří přesným popisem zákona, vyvěšením txt k peer to peer sdílení, k zákonu jsou přiloženy prázdné adresy pro posílání ano/ne (mužou být i jiná kritéria)

Dotazy:

1. Kde jsou technologické překážky?
2. K jakému stavu dospěje společnost?

Pro rýpaly, využití blockchainu jinak něž měny mě napadlo kolem léta 2013.

i

Re:Bitcoin pro řízení společnosti
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2017, 21:01:24 »
Přesně to mi leží v hlavě už pár měsíců a to od doby kdy jsem viděl toto:

https://youtu.be/8oeiOeDq_Nc

1. Technologické překážky nevidím, jedinou překážkou je to že nejsou vhodní jedinci, tak že překážky jsou morální, intelekrtuální a politické.

2. Kdyby se ty překážky překonaly, tak dospějeme přesně k tomu o čem se hovoří v té přednášce na youtube.

3. Udělal jsi mi radost že nejsem sám takový blázen :-)

Ivan Nový

« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2017, 21:16:37 »
Přesně to mi leží v hlavě už pár měsíců a to od doby kdy jsem viděl toto:

https://youtu.be/8oeiOeDq_Nc

1. Technologické překážky nevidím, jedinou překážkou je to že nejsou vhodní jedinci, tak že překážky jsou morální, intelekrtuální a politické.

2. Kdyby se ty překážky překonaly, tak dospějeme přesně k tomu o čem se hovoří v té přednášce na youtube.

3. Udělal jsi mi radost že nejsem sám takový blázen :-)

Ale vždyť toto funguje i s obyčejnými penězi a říká se tomu trh. A funguje to už tisíce let. problém je v tom, že vždy najdou lidi, co chtějí něco řešit zákony, a zodpovědnost přenášet na stát, chtějí "pořádek", protože si myslí, že ví, jak by co mělo být, ale ve skutečnosti ví houby :-)))

dsfasdfasdfasd

« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2017, 21:23:40 »
ja sam ve svem zivote bojuji se dvema ruznymi protilehlymi strategiemi a vysledek je, ze nevim.
je to neco jako r/K strategie v plozeni potomstva.

bude se bere lidstvo jako masa, ktera je schopna svym usilim dosahnout nejakeho cile (myslenka komunismu),
kdy vsichni spolupracuji a z kvantity se vyloupne par skvelych veci.

nebo se lidstvo bere jako masa zvirat, ze kterych se obcas vyloupne skvele individuum, ktere se silou masy
dosahne sveho skveleho cile (myslenka fasismu).

lidstvo asi funguje v limitech vyse uvedeneho.

Ivan Nový

« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2017, 21:24:02 »
Zákony omezují plasticitu společenství, proto vedou k jeho zániku, nedovolí mu se adaptovat včas na změněné podmínky. Morálku hledejte v Bibli a ne v bitcoinech, morálka není o tom, jak se chovají ostatní, ale jak se chováte vy sám, bez ohledu na to, co dělají ostatní. Například, když všichni jsou komunisti, nestane se být komunistou morální.

Ivan Nový

« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2017, 21:26:11 »
ja sam ve svem zivote bojuji se dvema ruznymi protilehlymi strategiemi a vysledek je, ze nevim.
je to neco jako r/K strategie v plozeni potomstva.

bude se bere lidstvo jako masa, ktera je schopna svym usilim dosahnout nejakeho cile (myslenka komunismu),
kdy vsichni spolupracuji a z kvantity se vyloupne par skvelych veci.

nebo se lidstvo bere jako masa zvirat, ze kterych se obcas vyloupne skvele individuum, ktere se silou masy
dosahne sveho skveleho cile (myslenka fasismu).

lidstvo asi funguje v limitech vyse uvedeneho.

Nikoliv, lidstvo funguje jako váš mozek, díky trhu nachází optimální rozdělení zdrojů. Zákony netvoří morálku.