...
Mam na zahrade kovadlinu po prapradedovi ... je to velmi kvalitni kus HW.
Kovadliny po dedovi se nenechavaji na zahrade. Jsou celkem i cenne a kovar hobista by treba byl rad, kdyby ji mel. Obzvlaste pokud k ni je i prislusentvi.
Takze minimum je strcit ji pod strechu a treba natrit fermezi, aby nerezla.
Tak tak, dobrý nářadí je poklad. Taky mám desítky let starý nářadí, který normálně používám a vydrží. Nový atrapy jdou za půl roku do kopru... Tuhle jsem posledně urval čelist u sikovek, a to jako vývojář, co má jako oblíbený sport válenou, nemám moc páru...

Ale k tomu HW: Skládám ho jenom pro svou potřebu.
Case na jednom desktopu má cca 8 let, na druhým 11 let. Mění se jenom střeva. Není důvod vyhazovat.
Zdroje jsem měnil v obou kusech, v jednom originál nestíhal novou grafiku, druhej dával víc smradu než šťávy.
Paměti a flash, pokud to není ADATA, tak to kupodivu fungovalo. "Značka" AUŠUS nesmí do baráku.
Grafika. Interní zmenší pásmo paměti a CPU zbytečně řeší wait cykly. Takže PCIe. V posledních letech umřela jedna (poslední AUŠUS), utekl kouř z tranzistoru ve zdroji. RAM na 1,8V se těch 12V nelíbilo, naštěstí to neproskočilo do PCIe. Takže z pohledu spolehlivosti bych řekl, že nejde o chipset, ale o to, čím ho výrobce "obalí"
A to samý platí pro CPU a MB. Při jejich výběru je potřeba napřed mít nějakou představu (výkon, velikost paměti, počet SATA, počet PCI/PCIE,...). Vyhledat odpovídající věci, vyházet značky co zklamaly, aplikovat metodu "price sort" a jet to.