GPS car tracking server

GPS car tracking server
« kdy: 12. 01. 2011, 20:39:14 »
Ahojte mám taký malý problém.
Kamarát kúpil na ebay-i GPS lokátor do auta. eBay GPS Tracker
Lokátor prišiel, k nemu pribalenú aplikáciu sme nainštalovali na PC, vložili simku do zariadenia a nastavili aby pracovalo v režime GPRS. Po prvotných komplikáciách s nastavením sa nám to podarilo rozbehať. PC na ktorom je nainštalovaná aplikácia musí mať verejnú IP a povolený port na firewalli.
Lenže keď už sme zistili že to teda ide a rozhodli sa to z desktopu nainštalovať na windowsacky server nešlo nám pridať zariadenie na sledovanie do aplikácie  :(
V manuáli nič na pribalenom cd tiež nič o tejto chybe. Až po hodine pátrania sme zistili že zariadenie je možné pridať iba raz a iba do jednej aplikácie. Aplikácia pri pridávaní do sledovania sa overí s čínskym serverom a buď povolí alebo nepovolí pridanie.
Čiže tým pádom je to zariadenie takmer nepoužiteľné...
A samozrejme čínania na maily nereagujú :(

Preto som rozmýšlal či je také niečo možné aby to zariadenie odosielalo tie dáta na webserver ??? Mám prenajatý virtual na ktorom mi bežia weby a rád by som niečo také vymyslel aby sa tie dáta ukladali naň. Keďže v programovaní niesom ani začiatočník, ale v php už mám za sebou zopár desiatok stránok viem iba to. Vôbec nechápem ako sa tie dáta tam odosielajú a ako ich nejaká služba príjma a v akom formáte....

Aplikácia načúva v našom prípade na porte 9000 ale do zariadenia sa dá nastaviť akýkoľvek port. A aplikácia sa overuje cez nejaký hlúpy čínsky server s parametrom "-l sql"

Kto pomôže aspon ma nejako naviesť budem len rád.
Ďakujem

ghost

Re: GPS car tracking server
« Odpověď #1 kdy: 12. 01. 2011, 22:35:00 »
Mam stejny modul. Do aplikace jsem zarizeni pridal.
GPRS nastavil, ale aplikace polohu neukazuje :/
Napsal jsem si tedy testovaci server v jave. Dobra zprava je, ze
informace chodi v ASCII a jejich format je jednoduchy. Spatna zprava je, ze ta cinska aplikace
musi neco odeslat zpet do zarizeni - ale bohuzel nevim co ...

Zkousel jsem odchytavat wiresharkem, ale zatim bez uspechu - s tou jejich aplikaci se proste nespojim :/

« Odpověď #2 kdy: 13. 01. 2011, 06:29:03 »
Ono to posiela do zariadenia iba nastavenia podla toho ako som to pochopil, ked som sa na to pozeral....
Da sa na tom spustit a zastavit sledovanie. Aj mne to dlhsie trvalo kym som to pochopil, ale rozbehlo sa to nakoniec. Chcel by som take nieco ze by sa tie infosky ukladali niekde na serveri, bud v textaku, xml alebo do databaze, len vobec nechapem ako nieco vymysliet aby to pocuvalo na nejakom porte a aby to spracovalo :(
V tejto oblasti mam kapanek slabiny.
Neexistuje nejaky program aby sme videli co presne ta aplikacia od cinanov robi ??? popripade ako sa overuje , zeby sme jej podstrcili popripade falosny server na overenie ??? Diky

czipis

« Odpověď #3 kdy: 13. 01. 2011, 07:36:00 »
je v tom zarizeni nejaka moznost konfigurace datoveho pripojeni, hlavne tedy nastaveni DNS serveru?
pokud ano, tak bych zacal tam, ze bych tam nastavil vlastni DNS server a sledoval jake adresy se snazi resolvovat.
nema to zarizeni jinou moznost pripojeni k siti nez pres GSM modem? protoze me nenapada jak "ovladnout" takovouto komunikaci.

ghost

« Odpověď #4 kdy: 13. 01. 2011, 09:34:17 »
Konfigurace zarizeni neni problem, nastavuje se ip adresa. Tam problem nemam - pripojim se na vlastni server bez problemu - do cinske aplikace uz ne. Jenze ten tracker nejdrive odesle identifikaci a server by mu mel zase neco odpovedet. Pak uz by melo probihat samotne posilani dat.
Jenze nevim format teto zpravy. Takze ted to vypada tak, ze se tracker pripoji,
zasle opakovane zadost o identifikaci (asi 5x ?) a pak se odpoji, ptz se neautorizoval.

Ted jsem si s tim chvili nehral, pristi tyden mam v planu se tim opet zabyvat.

Jak jsem psal, napsat si vlastni server problem nebude, jakmile budu videt formaty zprav ...

« Odpověď #5 kdy: 13. 01. 2011, 20:33:20 »
Ak budes mat nieco napisane daj vediet, rad pomozem ako budem vediet...
Verim ze nieco vymyslime. Skoda ze neviem ako to funguje, a nejako neviem nikde najst nieco take ako napisat aplikaciu aby pocuvala na tom porte :(

Typhoon

« Odpověď #6 kdy: 22. 02. 2011, 19:42:55 »
Ak by ma niekto aspon postrcil aku aplikaciu popripade v com to napisat.
Aby to pocuvalo na tom porte na serveri a aby ukladalo udaje do suboru alebo db...
Ďakujem

dvor

« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2011, 20:19:27 »
vyskusajte server www.gpsdog.net .... bezia aj v slovenskom jazyku a rýchla je aj technická podpora (taktiez v slovencine)

Jirka

« Odpověď #8 kdy: 15. 09. 2011, 07:03:39 »
Zdravím..podařilo se někomu udělat svojí aplikaci??

« Odpověď #9 kdy: 28. 11. 2011, 10:51:46 »
pokud jste to koupili na ebay.com, tak je tam možné pohrozit prodejci negativním feedbackem pokud nebude reagovat. Zkusil to někdo?

kolemjdoucí

Re:GPS car tracking server
« Odpověď #10 kdy: 06. 04. 2013, 15:32:23 »
Sice je to pár měsíců "mrtvé" vlákno, ale podařilo se někomu rozjet vlastní server s GPS Trackerem?