Total Commander a gtksu

nobody(ten pravej)

Re:Total Commander a gtksu
« Odpověď #45 kdy: 20. 02. 2017, 19:39:18 »
ale neplete...
Ad 1. uzivatel, ktery je ve skupine administrators, pracuje stejne s normalnimi user pravy. Tento pozadavek byl splnen u vist a plati i u 10. Vse dalsi je sekundarni.
splneno mozna ale je to na nic, jde to obejit a ve scriptu pustit neco jako administrator, pokud predtim ve scriptu vypnu UAC tak o tom ani nevis

Ad 2. nechapu, co jsi tim chtel sdelit, neni tam spojitost s prispevkem od Jardy. Ano, pracovat s admin pravy je otazka jednoho kliku [...] Falesny pocit bezpeci to je v pripade manualniho vypnuti.
tak to pochopit zkus, spojitost je tam prima: naprosta vetsina BFU uzivatelu potvrzuje souhlasne cokoliv na ne vyzkoci a nectou o co jde, tedy kdyz jim vyskoci "mam vam ukrast a smazat vsechna vase data s pravy admin" tak vetsina tukne na ANO...
neni potreba aby uzivatel UAC manualne vypnul, protoze to jde vypnout automaticky ve scriptu bez jeho vedomi...

Ad 3. system ucet je ve widlich snad od nt3.5 a oddelit systemovy ucet od adminskeho neni spatna myslenka, protoze ten system to proste potrebuje. A nesvepravnost se uz vyskytuje v linuxu take.
neni to spatna myslenka protoze to ten system potrebuje? prelozim, system ma spatne potreby a uzivatel mu to ma omlouvat protoze by se system urazil?
jinak jaky ukon nemuze v Linuxu provest root nebo uzivatel co ma root opravneni pres sudoers?