Jak zjistit majitele IP adresy?

Navif

Jak zjistit majitele IP adresy?
« kdy: 11. 01. 2011, 19:12:31 »
Kdo eviduje přidělené rozsahy IP adres? Údaje, které jsem vyčetl na whois.sc jsou nepravdivé (zfalšované nebo špatně přidělené). Existuje způsob, jak se dopátrat skutečnosti?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re: Jak zjistit majitele IP adresy?
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2011, 19:39:52 »
Prez ISP na soudni prikaz? Nebo klepat na dvere a ptat se lidi, jestli nahodou nemaji tuhle adresu?

Jenda

« Odpověď #2 kdy: 11. 01. 2011, 19:41:18 »
Jsou-li údaje ve WHOISu prokazatelně nepravdivé, lze prudit u RIRa (pro Evropu je to RIPE), který donutí LIRa to opravit.

V ČR (a asi i jiných zemí EU) musí poskytovatel vydat identitu uživatele na soudní příkaz.

Lupen

« Odpověď #3 kdy: 11. 01. 2011, 20:06:21 »
Můžete poskytnout nějaké ty důkazy o falšování ?

Navif

« Odpověď #4 kdy: 11. 01. 2011, 21:32:18 »
Nejsem příliš zkušený a nechtěl bych vyvolávat falešné poplachy. Zdědil jsem do správy jednu nepříliš rozsáhlou síť. Při procházení nastavením routeru od O2 jsem narazil na jednu neznámou IP přes kterou byl směrován internetový provoz. Na infolince mi bylo sděleno, že to s nimi nijak nesouvisí. Při vyhledání IP na whois jsem narazil na kontaktní informace. Na základě telefonickém dotazu jsem zjistil, že "kontaktní osoba" nemá s touto IP nic společného. Také další údaje jsou podivné. Zítra ještě zkusím jednu stopu. Důkazy jsou tedy zatím tohoto druhu. Nechci to v této chvíli dávat nějak v plen, ale pokud si s tím nebudu vědět rady, určitě bych přivítal konkrétní konzultaci na mailu.

« Odpověď #5 kdy: 12. 01. 2011, 10:24:47 »
blokovat IP adresu ?

Navif

« Odpověď #6 kdy: 12. 01. 2011, 16:43:18 »
Tak zatím jsem zjistil, že nesedí ani jeden údaj ve whois. Všechno falešné stopy. Netušil jsem, že v tom může být takový nepořádek nebo že se tam tak snadno dají přiřadit nepravdivé údaje. Odstřihnout to bude snadné. Jenom mě mrzí, že se asi nedozvím kdo, kdy a proč?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12. 01. 2011, 18:39:05 »
Kdyz jste to zdedil, zkousel jste se zeptat predchoziho spravce? Pokud tedy je na zivu, neemigroval do Jizni Ameriky a tak.

Fantomas

« Odpověď #8 kdy: 12. 01. 2011, 20:26:37 »
A co takhle zjistit vlastnika rozsahu?

Navif

« Odpověď #9 kdy: 12. 01. 2011, 21:22:37 »
S tím bývalým správcem je to trošku komplikovanější, ale asi to zkusím. A co se týká rozsahu IP, tak asi se kruh uzavře pátráním tam, kde jsem začal. Zítra ještě jeden pokus a pak to ukončím. Děkuji všem za rady.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12. 01. 2011, 22:58:44 »
Mozna bude potreba trochu waterboardingu. Jestli za tou ip adresou je nejaka lumparna, tak se nebude chtit priznat.