Židle vhodná pro programátora

x14

• 182
    • Zobrazit profil
Re:Židle vhodná pro programátora
« Odpověď #60 kdy: 30. 01. 2017, 14:59:40 »
A fakt je tak těžké otevřít si ten návod? Prostě je to přišroubovaný třema šroubama, houpací mechanismus houpe sedákem, ke kterému jsou pevně přidělaná záda i područky.

https://youtu.be/VuEjXQQ7YSs?t=136
https://youtu.be/XeVgTLu4GWk?t=120

Na co návod? Já na tom křesle zrovna teď sedím, a i kdybych neseděl, tak VÍM, jak funguje.
Mám ho už asi pět let doma i v práci...

Longin

• 124
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 30. 01. 2017, 21:11:24 »
Na tom Markusu sedím taky a moc dobře rozumím tomu, co Tonda napsal a právě z toho důvodu bych tuhle židli už vícekrát také nekupoval  ;)

x14

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 01. 02. 2017, 10:39:07 »
Já tomu tedy nerozumím, ale asi to bude hlavně tím, že potřebuji v křesle sedět a tak běžně používám pouze plně vzpřímenou polohu. Sklopená záda jsem měl delší dobu jen jednou, když se v práci chlastalo, abych se před odchodem domů vyspal ;D. Na spaní je to určitě super  ;D ;D

Myslím ale, že toto vůbec není podstatné. Důležité, je že se toto křeslo vyrábí už dlouhé roky a je ověřené, že se po roce nerozpadne (metrákový kolega má svůj kus už tak 7 let a má jen oloupaný díl u spodku zad). A taky se v něm nepaří záda, má opěrku hlavy a hlavně nestojí moc a každý si ho v Ikei může na vlastní oči prohlédnout a na vlastní unikátní zadek vyzkoušet.

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 01. 02. 2017, 13:51:14 »
Pod vlivem diskuse sem si s tím trochu hrál a je fakt, že když levou páčkou uvolním houpání, tak při sklápění zad se sedák sklápí o něco méně a tedy se mění úhel mezi zády a sedákem, nicméně je to pevně dané, konkrétní poloze zad pevně odpovídá poloha sedáku a obráceně, ano pro práci u PC je v podstatě jediná smysluplná vzpřímená poloha, tedy záda úplně vepředu. Občas si to sklopím, když si pouštím film.

Co sem ale hlavně chtěl říct, že Markus nemá to, co má Volmar a co mají standardně slušné kancelářské židle, tedy možnost posouvat záda nahoru dolů a dozadu dopředu beze změny polohy sedáku a měnit úhel zad vůči sedáku beze změny polohy sedáku, stejně tak Markus nemá možnost výškově a stranově posouvat područky. Bohužel židle Volmar mi byla úzká, o 5 cm užší než Verksam co sem měl předtím.
« Poslední změna: 01. 02. 2017, 13:59:14 od Tonda »

amen

« Odpověď #64 kdy: 01. 02. 2017, 14:21:24 »
Na záda je nejlepší pohyb, ne kvalitní židle. Páteř mají držet vaše svaly a ne anatomické opěradlo. Stačí cvičit 20 minut denně.

Do kamene tesat!

amen

« Odpověď #65 kdy: 01. 02. 2017, 14:30:29 »
Ja bych chtel zidli, kterou navrhnul nejakej obycejnej inzenyr. Hlavne nic, co potkalo design.

« Odpověď #66 kdy: 01. 02. 2017, 14:45:00 »
Ja bych chtel zidli, kterou navrhnul nejakej obycejnej inzenyr. Hlavne nic, co potkalo design.

Co si predstavujes pod pojmem design? ;)