Zaměstnavatelé s příjemným pracovním prostředím (bez open space)

student

Re:Zaměstnavatelé s příjemným pracovním prostředím (bez open space)
« Odpověď #15 kdy: 05. 02. 2017, 11:18:21 »
CGI - obrovsky openspace v Praze, minimum tak po 10 lidech, je tam ale i jeden dlouhý snad 50m. Pracovní místa oddělena vysokými přepážkami, takže se nemusíš čumět na lidi proti tobě. Homeoffice dle vlastního uvážení, běžně 3x do týdne.

O2 - z doslechu škaredý openspace.

O CGI přemýšlím. Ale plno lidí mi řeklo, že se tam bere snad ještě méně než v Seznamu. Asi těžko si pak užiju tu práci, když dostanu polovinu co jinde. Nevíte někdo, jak to tam teď je?

Petr K.

« Odpověď #16 kdy: 05. 02. 2017, 12:32:28 »
CGI - obrovsky openspace v Praze, minimum tak po 10 lidech, je tam ale i jeden dlouhý snad 50m. Pracovní místa oddělena vysokými přepážkami, takže se nemusíš čumět na lidi proti tobě. Homeoffice dle vlastního uvážení, běžně 3x do týdne.

O2 - z doslechu škaredý openspace.

O CGI přemýšlím. Ale plno lidí mi řeklo, že se tam bere snad ještě méně než v Seznamu. Asi těžko si pak užiju tu práci, když dostanu polovinu co jinde. Nevíte někdo, jak to tam teď je?

Se podívej na glassdoor.com na platy, ne? V Praze jako junior Javista počítej tak 35000,- hrubého.

Já se odtamaď chci každopádně dostat pryč. Tam to prostě není pro normální lidi. Je tam spousta věcí, které jsou super: homeoffice podle uvážení klidně 3x týdně, velice liberální prostředí a v pohodě manageři. To mi ale nevyváží ty ostatní věci. Ta práce je pruda, protože tě nejspíš dají na banku. Je to dobré tak leda pro studenty vš, pro absolventy, pro přistěhovalce z východní Evropy atd.  Zaškolí si tě. Je tam pár dobrých lidí, ale moc ne mezi vývojáři a testery - protože ti dobří odejdou pryč a nebo tam vůbec nepůjdou, protože to nesnesou. Přijde mi, že CGI si elitu koncentruje v managerech, ne v programátorech a testerech.

Petr K.

« Odpověď #17 kdy: 05. 02. 2017, 12:41:21 »
Ale shrnuto podtženo, podívej se na glassdoor.com na hodnocení:

https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-CGI-EI_IE8452.11,14.htm

Řekl bych že to odpovídá. Je to to prostě lehce nadprůměr. Není to špatné, ale jsou určitě i lepší zaměstnavatelé. Můžeš si odfiltrovat i hodnocení nejen globální, ale i lokálně na ČR. Tam má CGi lepší hdnocení než Tieto nebo IBM.

javaman ()

« Odpověď #18 kdy: 05. 02. 2017, 13:07:59 »
Co já slyšel, tak přes 70 tisíc se tam dostane málokdo. To samo o sobě znamená, že tam mají neschopné lopaty a jediný dobrý tam může být čerstvý absolvent, který zabloudil, ale po roce hned zmizí.

Uchazeč

« Odpověď #19 kdy: 05. 02. 2017, 14:16:18 »
Co já slyšel, tak přes 70 tisíc se tam dostane málokdo. To samo o sobě znamená, že tam mají neschopné lopaty a jediný dobrý tam může být čerstvý absolvent, který zabloudil, ale po roce hned zmizí.

Před týdnem jsem tam posílal životopis a po telefonu mi řekli, že mojí představu splnit nemůžou, že pro senior java vývojáře mají maximálně 80 tisíc

javaman ()

« Odpověď #20 kdy: 05. 02. 2017, 14:20:23 »
Možná protože jim lidi odcházejí. Jsem potkal plno kolegů, kteří tam už nejsou. Moc tomu sice nevěřím, ale kdo ví. 80 je pořád nic moc vzhledem ke konkurenci. Další otázkou je, komu to vlastně dají. Mě kolikrát lákají na daleko větší peníze a pak zjistím, že mají nějakou složenou mzdu a podle výsledků možná dostanu zbytek ;D

Uchazeč

« Odpověď #21 kdy: 05. 02. 2017, 14:49:38 »
Jak to je v praxi nedokážu říct, po tomto telefonátu jsme se rozloučili...

javaman ()

« Odpověď #22 kdy: 05. 02. 2017, 14:56:05 »
V pohodě, díky za info. Jsem potkal seniory, kterým tam nabízeli 60, ale je to asi dva roky zpět. Takže CGI se dost vyhybám, protože tam budou lopaty. Ale dostaneš přece iPhone a můžeš inevestovat do jejich akcií :D

Ale líbí se mi, že znáš svou cenu. Všichni sice investují, ale myslejí si, že cena za dobré programátory bude jako před 5 lety. Kolem sta tisíc už seženeš dobré kousky, jen plno firem tolik nenabízí. Asi jim stačej lopaty...

qwertz

« Odpověď #23 kdy: 05. 02. 2017, 15:46:02 »
Je tam spousta věcí, které jsou super: homeoffice podle uvážení klidně 3x týdně...

Je to sice na české poměry nadstandard, ale skutečný "homeoofice dle uvážení" znamená, že v červenci a srpnu přijdu do práce dvakrát... ;D

Jinak pokud by se chtěl nekdo zasmát, takhle vypadá Openspace v ČSOB. pohledem managementu, architekta a zaměstnanců. Je vidět, že každý asi funguje v jiné dimenzi. ;D Naprosto neskutečné.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10319060206-prostory/311294340030002-otevreny-vesmir-banky/
https://www.youtube.com/watch?v=E0HFKlsMCtw

javaman ()

« Odpověď #24 kdy: 05. 02. 2017, 16:03:01 »
Já byl párkrát v tý IT budově a takový bordel jsem nikde nezažil. Všichni se tam bavili, patro jako pro obchodníky na burze. Tam může pracovat jen megalopata.

qwertz

« Odpověď #25 kdy: 05. 02. 2017, 16:08:29 »
Hlavně je masakr ten jejich openspace. Je to jak otevřené patro někde v nákupním centru. A pan architekt se diví, že jsou zaměstnanci nasraní, protože je tam hluk, zima a průvan.

Ta budova je super, kdyby to ovšem nebyla kancelář ale obchodní dům  ;D

Pepa

« Odpověď #26 kdy: 05. 02. 2017, 16:28:52 »
Ze CGI jsem pred 2 roky odesel, pro absoloventy bych rekl ze super moznosti, daji ti hodle prilezitosti rust. Ale chteji z tebe mit konzultanta, developeri jsou tam vyslovene jako prodejny zbozi, absolutni nezajem o jejich rozvoj. Kvalita developmentu minimalni, jakmile prodaji tim konci, potom jakkoliv dodat, hlavne za minimalni naklady. Platy tam byly tragicke rekneme zkurba o 30/50 procet mene. Ted po dvou letech co jsem odesel jsem na dvojnasobku.

A abych neutekl od tematu, open space je obludny a hluk obrovsky. V me casti nebyli jenom vyvojari, ale i obchodni atd a to neslo v podstate vydrzet. Jinak kolektiv co jsem byl jak tak super

jpu

« Odpověď #27 kdy: 05. 02. 2017, 17:11:39 »
Já byl párkrát v tý IT budově a takový bordel jsem nikde nezažil. Všichni se tam bavili, patro jako pro obchodníky na burze. Tam může pracovat jen megalopata.
javamane, vsak ty si este nikde nerobil, ta neprepustili z blazinca. uspech je, ze si dostal pristup na internet.

javaman ()

« Odpověď #28 kdy: 05. 02. 2017, 17:23:31 »
javamane, vsak ty si este nikde nerobil, ta neprepustili z blazinca. uspech je, ze si dostal pristup na internet.

OK, tak co tam pravidelně dělá dost nepříjemný hluk? Tak se ukaž, kámo. Povídat nesmysly umíš, ale co nějaká fakta?

jpu

« Odpověď #29 kdy: 05. 02. 2017, 18:08:12 »
s psychicky chorym clovekom nemusim argumentovat ;)