Synology - vypnutí převádění fotografií

petr

Synology - vypnutí převádění fotografií
« kdy: 30. 01. 2017, 05:47:28 »
Dobrý den,
mám Synology 211j, po instalaci nového disku jsem na něho nakopíroval fotografie a automaticky se spustilo převádění fotografií na jiný formát (nevím proč). Převod jsem nechal doběhnout, ale kvalita fotek při prohlížení je katastrofální. Všechny jsem smazal a nakopíroval znovu, ale převod se spustil zase. Na původním dsiku jsem měl plné rozlišení, kdy přeskakování mezi fotkami bylo sice pomalejší, ale kvalita byla výborná. Nyní je prohlížení rychlejšíí, ale kvalita hrozná. Jak vypnu převádění na nižší rozlišení?
« Poslední změna: 30. 01. 2017, 08:57:29 od Petr Krčmář »

dan

Re:Synology - vypnutí převádění fotografií
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2017, 10:02:02 »
Ahoj
ja to mam v Control Panel/Indexing Service
tam sa da zmenit kvalita a foldre ktore ma indexovat
moznosti konverzie su aj v nastaveniach PhotoStation

petr

« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2017, 13:50:58 »
Na tu indexaci jsem se už díval (pokud myslíme to stejné). Tam je možnost nastavit kvalitu náhledů - nízká - vysoká. Dal jsem vysokou a stejně jsou fotky špatné. Na disku jsou ale v plné kvalitě, jen na obrazovku se dostanou v mizerném rozlišení. Fotky prohlížím přes DLNA a dříve jsem fotky přetáhl a hned je mohl prohlížet. Teď se napřed začnou převádět a ne obrazovce jsou jen šedé obdelníčky. Převedení např. 100 fotek trvá třeba celý den, teprve potom je jsem schopen otevřít na obrazovce.

petr

« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2017, 18:31:37 »
Už jsem dostal asi správnou radu:
Hlavní nabídka > Mediální server > Nastavení procházení  - zrušit zaškrtnutí "Přenášet obrázky s níízkým rozlišením...."